• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Premijer liga je u opasnosti da prođe kao Francuska, Belgija i Holandija"!

Autor Beta

Potpredsjednica londonskog tima pozvala je na ozbiljnost u organizaciji da ne bi došlo do prekida takmičenja

 Premijer liga bez mjera bezbjednosti proći će kao Francuska, Belgija i Holandija Izvor: Guliver/Dan Istitene/Getty Images

Potpredsjednica Vest Hema Keren Brejdi rekla je da klubovi Premijer lige moraju da se potrude da stvore što bezbjednije uslove za nastavak treninga i takmičenja ili rizikuju da se sezona prekine.

Prije skoro dva meseca prekinuto je takmičenje u Premijer ligi zbog pandemije korona virusa. Igrači su trenirali individualno u svojim kućama, a pojedini klubovi poput Vest Hema, Arsenala i Totenhema otvorili su svoje trening centre pod strogim bezbjednosnim uslovima.

Možda će vas zanimati

Na sastanku u petak, klubovi su razgovarali o potencijalnom datumu za povratak i složili su se da će se ekipni treninzi i utakmice nastaviti samo uz odobrenje nadležnih i savjete medicinskih stručnjaka, posle konsultacija sa igračima i trenerima.

Svi klubovi ostali su pri stavu da sezona treba da se završi, ali postoji strah da bi mogla da bude otkazana ako klubovi ne sprovedu stroga pravila distanciranja i rigorozna testiranja.

"Ključno je učiniti okruženje što bezbjednijim, pošto želimo da nastavimo i završimo našu sezonu. Moramo da budemo potpuno spremni da bismo to učinili, u suprotnom završićemo kao Francuska, Belgija i Holandija, čije su sezone prekinute", navela je Brejdi za San, prenio je Skaj.

Ona je rekla da je Vest Hem trenutno u prvoj od četiri faze, odnosno da igrači individualno i izolovano treniraju u klupskom centru.

"Dolaze svojim automobilima, obučeni u dresove, izlaze na terene i individualno treniraju, onda se vraćaju u automobile i odlaze kućama. Pravilo je da to radi po jedan fudbaler, kada jedan izađe, drugi igrač uđe i to svi poštuju. Nije dozvoljen nikakav kontakt igrača i nekog drugog, iako imamo ljekara u slučaju da fudbaleru treba pomoć. Pravilo distanciranja mora da ostane na snazi", navela je Brejdi.

Brojni igrači izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti preranog vraćanja fudbalu i strahuju od širenja virusa.

Brejdi je rekla da će o mjerama zaštite razgovarati sa cijelom ekipom i tražiti odobrenje igrača i trenera prije nego što podrži odluku o povratku treninzima i utakmicama.

"Najvažniji aspekt svega ovoga nije ono što mi kao predsjedavajući klubova želimo da budu protokoli, već da se igrači i treneri slažu, da im je prijatno i da vjeruju da je bezbjedno započeti kontakt na treninzima i igrati utakmice. Bez njihovog odobrenja nigdje nećemo stići i nameravam da do detalja kroz ovo provedem moje igrače. Moramo da budemo sigurni da su treninzi bezbjedni koliko mogu da budu i oni moraju sa tim da se slože", navela je ona.

U slučaju nastavka takmičenja utakmice bi se igrale bez publike, na neutralnom terenu, na osam do 10 stadiona.

"Svi znamo da će biti potrebno mnogo zajedničkog rada, pažljivo razmišljanje, dobra volja i kompromisi ako želimo šansu da se sezona nastavi. Jedina zajednička tema svih klubova je da svi kompromisi moraju da budu fer i da podržavaju integritet fudbala", navela je ona.

Prema programu nadležnih, najraniji datum za nastavak Premijer lige je 8. jun.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC