• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijeira pamti: Rekli su mi biću KRALJ ako dam gol u derbiju, a dao sam DVA!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Nekadašnji napadač Crvene zvezde se prisjetio vremena provedenog u Srbiji. I imao je šta da kaže!

 Ugo Vijera o Zvezdi, večitom derbiju Izvor: MN PRESS

Ugo Vijeira već godinama ne igra u Crvenoj zvezdi, ali je i dalje jedan od miljenika navijača crveno-bijelih.

Poslije njegove nove izjave u kojoj je pričao o bivšem klubu, među miljenicima će sigurno ostati.

Možda će vas zanimati

Portugalski napadač je u Zvezdi bio samo jednu i po sezonu, ali je postigao čak 28 golova u tom periodu. Sada je za portugalski portal "Mais Futbol" otkrio sve šta se dešavalo u to vrijeme.

Vijeira je prije svega otkrio kako je došlo do toga da dođe među crveno-bijele i da je ključnu ulogu odigrao Miodrag Božović.

"Smiješna priča... U utakmici protiv Lokomotive iz Moskve sam odigrao dobro i njihov tadašnji trener Miodrag Božović je želeo da me dovede. Tada mi je rekao: ’Neću se ovdje još dugo zadržati, odlazim u Crvenu zvezdu i želim da kreneš sa mnom’. Lokomotiva me je svakako željela i nudila mi bolje finansijske uslove, ali sam otišao sa njim. Mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Kao i Crvenoj zvezdi kao klubu“, počeo je Ugo Vijeira.

Portugalac koji trenutno nastupa za Žil Visente je pričao koliko mu je u Beogradu bilo lijepo i kako je bio dočekan od strane navijača.

"Uf, bilo je nevjerovatno! Nema tih riječi kojim mogu da opišem ono što sam doživio u Crvenoj zvezdi. Osvojio sam brojne individualne nagrade, bio najbolji igrač i strijelac u timu. Zbog Zvezdinih navijača sam se osjećao kao nikada do tada u karijeri. Zaustavljali su me na ulici, ispred kuće... Svuda ih je bilo! Otišao sam jednom prilikom da gledam košarkašku utakmicu našeg kluba i 15.000 ljudi je skandiralo moje ime! Samo sam gledao i nisam mogao ništa da kažem... Srbija je posebna zemlja u mom životu", dodao je Vijeira.

Izvor: MN PRESS

On se prijsetio i nastupa u "vječitim" derbijima. Bio je strijelac tri pogotka u tim mečevima, ali je u onom 149. po redu bio dvostruki strijelac.

"Jedan lijevom i drugi desnom sa 35 metara. Nevjerovatno je bilo. To su gigantske emocije. Ne znam kako da objasnim. Nemoguće je da se objasni. Moji saigrači danima pred meč pričaju samo o tome. Prije prvog derbija mi nije bilo jasno zašto je to tako. Rekli su mi: ’Ako postigneš gol, bićeš kralj ovdje. Vidjećeš. Kada stranac postigne gol u derbiju, lud je osjećaj’. Odgovorio sam im: ’A šta ako postignem dva?’. Nisu mi vjerovali i rekli su mi: ’Ma zaboravi na to. Onda nećeš moći da izađeš na ulicu. Nećeš imati društveni život. Voljeće te zauvijek. Ne možeš ti to da shvatiš’. I onda sam dao dva gola. Bilo je prelijepo. Nisam više mogao da prođem ulicom. Prije nekoliko nedelja su me izabrali u tim decenije u jednoj anketi", zaključio je Ugo Vijeira.

149. večiti derbi
Izvor: YouTube/superDailyVideo

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC