• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri prije medicinara? Nije to u redu...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U Engleskoj se raspravlja o priprema za nastavak Premijer lige koja je obustavljena zbog pandemije, a najavljeno je da će svi fudbaleri prije povratka na treninge biti testirani na korona virus.

 Frenk Lampard nije ispravno da se fudbaleri testiraju prije medicinskih radnika Izvor: Guliver/Getty images/Michael Steele

Menadžer Čelsija Frenk Lampard izjavio je da bi medicinsko osoblje trebalo imati prednost u odnosu na fudbalere kada je riječ o testiranju na korona virus u jeku pandemije COVID-19.

U Engleskoj se raspravlja o pripremama za nastavak Premijer lige koja je obustavljena zbog pandemije, a najavljeno je da će svi fudbaleri prije povratka na treninge biti testirani na korona virus.

Možda će vas zanimati

Trener londonskih "plavaca" je za britanske medije kazao kako se o tom testiranju treba dobro razmisliti.

"Ne znam koliki je broj testova koji su izvršeni za medicinsko osoblje Nacionalnog zdravstvenog sistema koji mjesecima vode nevjerovatnu borbu s pandemijom. Smatram da nije ispravno da se fudbaleri testiraju prije medicinskih radnika koji su na prvim frontovima borbe protiv virusa. Nadam se da tako ne mislim samo ja", kazao je Lampard.

Ističući kako u svijetu postoji želja da se nastave fudbalska takmičenja, Lampard je kazao da je fudbal timska igra s direktnim fizičkim kontaktom i da su zdravlje fudbalera i osoblja izuzetno važni.

"Svima nam nedostaje fudbal, ali kako ćemo se vratiti na terene bez izlaganja fudbalera riziku? Moramo se suočiti s tom stvarnošću i biti realni", poručio je Lampard.

Premijer liga u Engleskoj je obustavljena 13. marta, a još uvijek nije poznato kada bi prvenstvo moglo biti nastavljeno.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC