• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidanje moćne francuske kolonije usred Madrida: Pogba, Kante i Mbape

Autor mondo.rs

Zinedin Zidan planira da u Real Madrid već ovog ljeta dovede još trojicu odličnih Francuza.

 Zidan plan Real Madrida za ljeto - Mbape, Kante i Pogba Izvor: Carlos Alvarez/Getty Images Europe

Francuska kolonija u Real Madridu mogla bi od ovog ljeta znatno da se poveća i to igračima koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gde su "trikolori" osvojili prvo mjesto, činili vrlo bitan dio tima.

Pored trenera Zinedina Zidana, u ovom trenutku boje madridskih belih brane trojica Francuza. Najbitniji i sa najdužim stažom na "Santjago Bernabeu" je Karim Benzema, koji ove godine završava 11 sezonu u "kraljevskom klubu". Pored napadača tu su još Alfons Areola, golman na pozajmici iz Pari sen Žermena i lijevi bek novopečeni "kraljević" Ferlan Mendi.

Možda će vas zanimati


Koga to planira Zidan da dovede ovog ljeta?

Navodno, na njegovom spisku pojačanja nalaze se Pol Pogba, Ngolo Kante i Kilijan Mbape.

Real bi prvo trebalo da krene u potjeru za Pogbom, kome je ostalo još godinu dana ugovora sa Mančester junajtedom. Prema pisanju "Mirora" realno je očekivati da odlični vezni fudbaler stigne u Madrid za 70 miliona funti (oko 79 miliona evra). Slična situacija je i sa Kanteom, kome je takođe ostalo još godinu dana ugovora sa Čelsijem.

Pogba i Kante pokazali su na Mundijalu u Rusiji da savršeno djeluju na sredini terena i da su sposobni za velika ostvarenja, što je upravo osvajanje "Zlatne boginje". Tandem veznih igrača bio je glavna poluga "galskih pijetlova" u pohodu na drugu titulu prvaka svijeta. Finansijska sredstva za angažovanje dvojice igrača iz bogatih engleskih klubova ne bi trebalo da predstavljaju problem, jer se pretpostavlja da će novčane praznine biti popunjene prodajom dugogodišnjih asova Tonija Krosa i Luke Modrića.

Ali...

Potpis Kilijana Mbapea, još jednog člana zlatne francuske generacije, već čini ozbiljan problem. Najskuplji tinejdžer u istoriji fudbala i drugi najskuplji igrač svih vremena (prvi je Nejmar) odbio je u decembru da produži ugovor sa PSŽ-om, koji mu ističe 2022. Njegov plan je da pređe u Real, ali će "sveci" svakako imati prostora da još neko vrijeme zatežu cijenu i možda dvadesetjednogodišnjeg momka učine najskupljim pojačanjem ikada.

U svakom slučaju Realu će za angažovanje pomenutih Francuza morati da skupi pravo bogatstvo, procjenjuje se između 350 i 400 miliona evra.

Veliki je planove postavio Zidan, samo je pitanje da li će uspjeti da ih realizuje već ovog ljeta. Poslije možda bude kasno...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC