Košarka

"Džordan je samo davao poene, danas niko ne bi hteo da igra s njim!"

Autor Milutin Vujičić

Ako vam kažemo da je čovek koji je ovo izjavio igrao sa Lebronom, onda je možda malo jasnije...

Izvor: Guliver, Brian Bahr/Getty Images North America

Dok čekamo finale dokumentarnog serija "The Last Dance", košarkaši i košarkaški radnici u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje raspravljaju o tome ko je najbolji svih vremena!

Dilema se (uglavnom) svela na dva imena - Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa - i deluje da je većina na strani šestostrukog šampiona NBA lige sa Čikago Bulsima. Međutim, naravno da i "King" ima svoje poštovaoce, naročito među bivšim saigračima.

Čening Fraj, košarkaš koji je sa Džejmsom osvojio titulu u Klivlendu 2016. godine, dao je zanimljivu izjavu u podkastu "Talkin' Blazers".

"Džordan je imao samo jedan zadatak, a to je da postiže poene", rekao je Fraj.

"I to što je radio bilo je neverovatno, na zaista izuzetnom nivou. Opet, ne osećam da bi njegov način pobeđivanja mogao da se primeni i u današnjoj ligi. Mislim da sadašnji igrači ne bi hteli da igraju sa njim", dodao je bivši krilni centar.

Možda ne bi trebalo zaboraviti da je Džordan kroz karijeru u proseku beležio i 6,2 skokova, pa 5,3 asistencija i 2,3 ukradene lopte!?

Takođe, Džordan je čak devet puta biran u najbolji defanzivni tim NBA lige, dok je izabran i za najboljeg defanzivca lige (1998), što je jedan od najpotcenjenijih segmenata u igri "letećeg visočanstva", dok ne bi smelo da se zaboravi i da je znao kako druge da učini boljima.

Interesantan komentar čuli smo od Džejlena Rouza koji je poredeći Džordana i Lebrona poentirao kazavši da "MJ" nije dozvolio svojim rivalima da osvajaju šampionsko prstenje, dok "Kralj" jeste...