• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko nije osvojio titulu zbog Lebrona? Svi su uspeli!

Autor Nikola Janković

Džejlen Rouz naveo je i zašto misli da Džejms mora da zapne da bi bio drugi najbolji igrač svih vremena.

 Majkl-Dzordan-ili-Lebron-Dzejms-ko-je-GOAT-Rouz-smatra-da-Lebron-nije-ni-drugi-najbolji Izvor: Jonathan Daniel / Stringer - Maddie Meyer / Guliver

Kako se bliži finale dokumentarne serije o Majklu Džordanu, koja je ovog proleća izazvala veliko interesovanje publike širom sveta, tako su glasniji "fanovi" Lebrona Džejmsa - bar oni koji su "The Last Dance" serijal doživeli kao GOAT debatu.

Jedan od najglasnijih "lebronovaca", njegov bivši saigrač Kendrik Perkins, nastavio je da agituje u korist "Kinga" i kao argument podelio uporednu individualnu statistiku dvojice košarkaša iz poslednje tri finalne serije koje su odigrali.

Možda će vas zanimati

Ona bi, tvrdi "Perk", trebalo da pokaže da je Džejms u tri poraza od Golden Stejt Voriorsa 2015, 2017. i 2018. imao "jači" uticaj na igru Klivlend Kavalirsa, nego Džordan prilikom druge "triplete" u karijeri ostvarene 1996, 1997. i 1998. protiv Sijetl Supersoniksa i dva puta Jute Džez.

Na pedantno sastavljenom vizualu, Džejms ima prednost u svakoj od kategorija, što je Perkins doživeo kao potvrdu teorije prema kojoj se Džordanovom skoru u finalima (6-0) daje preveliki značaj u ovoj debati, odnosno da njegov favorit sigurno ne bi imao 3-6 da je, pretpostavljamo, igrao za bolje ekipe.

"Brojevi poput ovih čine Bron/Em-Džej debatu otvorenom. Ona nije 'zapečaćena' kao što ljudi pokušavaju da predstave. Kada pogledate u ove podatke, jasno je da prstenje kao argument više govori o timovima nego individualcima", napisao je, a onda dodao:

"Bron je moj GOAT i stojim iza toga, a vi nastavite".

Istog dana, ali ne direktno odgovarajući Perkinsu, još jedan bivši NBA košarkaš i analitičar TV mreže ESPN, Džejlen Rouz, rekao je da Džejms nije uradio dovoljno u karijeri da bi bio uopšte smatran kandidatom za najboljeg košarkaša ikada.

Štaviše, Rouz tvrdi da "King" mora da zapne da bi bio prvi iza Džordana kada bude završavao karijeru.

"Kada je Lebron Džejms u pitanju, on bi morao da ostvari još mnogo toga da bi bio drugi  najbolji u istoriji košarke", rekao je Rouz.

Prema njegovim rečima, statistike su tu i imaju ih mnogi, Ol-star nastupi su tu i imaju ih mnogi, ali ono što nemaju svi je lista velikih igrača koja nije osvojila titulu zbog vas.

Izvor: Netflix/The Last Dance/Screenshot

 Tu, tvrdi, Džejms ne može da priđe Džordanu, pa i nekim drugim igračima kroz istoriju...

"Možete da idete tom stranom: Poeni, skokovi, asistencije. Svi to imaju. Ol-star? I to svi imaju. Dakle, ono što zaista pravi razliku je šta su bile posledice njihove dominacije, kako se to odrazilo na ostale dominantne igrače tog vremena", govorio je i dodao:

"Dok gledate Majkla Džordana u 'The Last Dance', shvatite koliko je tu članova 'Kuće slavnih' koji bukvalno nisu imali šansu da osvoje titulu kada je on bio u ligi".

Tvrdi da u svojoj eri, Džejms to nikada nije postigao, samim tim ni zaslužio strahopoštovanje među najdominantnijim igračima svog vremena kakvo je imao Džordan.

"U ovoj eri košarke, Lebron nije zaustavljao velike igrače u osvajanju titula. Mnogi su imali svoje periode, mnogi su stigli do cilja, a neki čekaju na svoj red danas", izneo je Rouz tvrdnju da "Kingov" skor 3-6 u finalima nije slučajan.

"Takvih šansi u vreme Em-Džeja nije bilo", zaključio je.

U osam sezona između Džordanove prve i poslednje titule, Čikago Bulsi nisu bili šampioni samo u dve u kojima nije igrao, odnosno dok se bavio bejzbolom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC