• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordanu su pustili snimak rivala koji priča o njemu, a on je PAO OD SMEHA!

Autor Milutin Vujičić

"Nisam ja imao problem sa 'rukavicom'", samo je rekao Džordan na tvrdnje kako je Pejton jedini koji je mogao da ga zaustavi.

 Majkl-Dzordan-smeh-Geri-Pejton-o-tome-kako-ga-je-cuvao-NBA-1996.-finale Izvor: Guliver, Streeter Lecka/Getty Images North America

Dokumentarna serija "The Last Dance", koja govori o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u Čikagu, polako se zahuktava, pa su tako poslednje dve epizode najviše posvećene periodu kada je "MJ" prvi put ostavio košarku.

Džordan je još jednom odbacio tvrdnje da je to bio prećutni dogovor sa NBA komesarom Dejvidom Sternom, zbog njegovih "kockarskih" problema, poručivši da se jednostavno zasitio košarke, a da je na njegovu odluku posebno uticalo i to što mu je ubijen otac. Probao je da igra bejzbol, ali košarka mu je nedostajala i vratio se na parket posle 18 meseci, pomalo "zarđao", ali je radio mnogo kako bi godinu dana kasnije opet bio šampion!

Možda će vas zanimati

Za vreme njegovog odsustva stasali su mnogi košarkaši, koji su imali veliku motivaciju da pokažu da mogu da "penzionišu" Džordana, a jedan od njih bio je i Geri Pejton.

Fantastični defanzivac bio je "duša" Sijetla koji se 1996. godine plasirao u NBA finale, ali se mučio u prve tri utakmice pošto ga je tadašnji trener Džordž Karl oslobodio defanzivnih zadataka, sve kako bi naglasio njegov učinak u napadu.

Nije upalio, Bulsi, koji su te sezone imali skor 72-10 u regularnom delu NBA sezone, oduvali su Supersonikse u prve tri utakmice i došli na pobedu od šampionskog prstena.

Tada su Karl i Pejton ponovo seli da razgovaraju o strategiji za četvrtu utakmicu i dogovorili se da "Glove" (rukavica), kako je glasio nadimak vrhunskog košarkaša, ovoga puta "preuzme" Džordana i bude primarni defanzivac na njemu.

Pejton je u dokumentarnoj seriji otkrio da mu je jedini cilj bio da "istroši" Džordana i da je znao da tako "MJ" neće pružiti maksimum, što se na kraju i pokazalo kao tačno.

Džordan je u četvrtoj utakmici stao, šutirao je tek šest od 19, a tako je Pejton dobio potvrdu da isto može da ponovi i u narednom meču. "Njegovo leteće visočanstvo" je bilo bolje (11/22), ali Soniksi su ponovo pobedili i došli na korak od izjednačenja.

Ipak, Čikago je slavio u narednom meču i došao do šampionskog pehara, a Pejton i danas smatra da je Sijetl bio bolji tim i da bi možda pobedili da su od početka primenili ovu taktiku na Džordanu.

Izvor: Guliver, Brian Bahr/Getty Images North America

U dokumentarnoj seriji Džordanu je puštena izjava Gerija Pejtona, koji je s oduševljenjem pričao o tome kako je jedan od retkih koji su uspeli tako da zaustave najboljeg košarkaša svih vremena, a malo je reći da je reakcija bivše zvezde Čikaga "zapalila" internet.

Džordan se od srca nasmejao na Pejtonovu izjavu i poručio da poštuje to što je rekao, ali da ipak u četvrtoj utakmici nije "to" bio faktor za njegovu lošu partiju...

"Nisam ja imao problem sa 'rukavicom'", kazao je "MJ" i rekao da mu je zapravo najveći problem bio zbog toga što je prethodne titule osvajao dok ga je gledao njegov otac, najveća podrška kroz život, a ovoga puta ga nije imao kraj sebe.

Zbog toga je bio izuzetno nervozan, približavao se i Dan očeva, a snimak iz svlačionice kada urla i plače na podu posle osvajanja titule - dovoljno govori koliko mu je bilo teško.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC