• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Kukoč: Tražili su da čitam "Na Drini ćuprija", ali sam ih razočarao!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Sjajna anegdota legendardnog košarkaša.

 Toni Kukoč: Tražili su da čitam ["Na Drini ćuprija"], ali sam ih razočarao! Izvor: Guliver/Jonathan Daniel /Allsport

Posljednjih nedjelja, ponovo je aktuelna legendarna generacija Čikago Bulsa, predvođena Majklom Džordanom. Dokumentarac "ESPN-a" je za to najzaslužniji, jer se ponovo priča o timu koji je bio šampion NBA lige šest puta u osam godina.

A dio tog tima bio je i slavni Toni Kukoč, koji je imao šta da kaže o tom vremenu kada je nosio dres Čikaga.

Možda će vas zanimati

Kukoč je govorio u interjuu za TV Arenasport, u kojem se dotakao zanimljivih anegdota sa trenerom Filom Džeksonom, ali i nekih drugih detalja.

Novinari Arenesport podsjetili su Kukoča da je igrajući za Jugoplastiku, Beneton i Čikago izgubio samo jedno finale, u finalu Evrolige protiv Limoža.

"Možda se ne sjećam svih dobijenih finala i pobjeda, ali zato pamtim svaki poraz. Možda je to zato što kada pobijedimo svi su zadovoljni i srećni a kada izgubim sam ljut i samo gledam u koga će biti uperen prst, ko će biti označen kao krivac, i kako da to ne budem ja"; rekao je Kukoč.

Kaže da mu je omiljeni saigrač Dino Rađa i da je sa njim bio nerazdvojan još od juniorskih dana, a poseban dio razgovora bio je posvećen ogromnom uspjehu Čikago Bulsa, o kojem je je snimljen dokumentarac pod nazivom “The Last Dance”.

Veliki uticaj na razvoj i uspjeh Kukoča u to vrijeme imao je trener Fil Džekson.

"Imao je odličnu komunikaciju sa igračima. Uvijek je govorio da jedan tim vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova najslabija karika u lancu.
Svake godine pred početak sezone, držao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bi trebalo da igramo,
kako da napadamo, kako da se branimo. I uvijek je naslov tih fascikli bio 'sezona 1995/96' ili 'sezona 1996/97'. Međutim, u posljednjoj njegovoj godini u 'Bulsima' na fascikli je pisalo “Last Dance”", otkriva Tomi Kukoč.

I upravo o “Posljednjem plesu” govori dokumentarni film koji opisuje dešavanja u sezoni 1997/98.

Jedan od najzanimljivijih dijelova razgovora sa Tonijem Kukočem, odnosio se upravo na njegov odnos sa trenerom Filom Džeksonom.

"Mnogo puta me zvao na večeru u želji da me bolje upozna. I ne samo mene, već svakog igrača. Fil Džekson istu pažnju je posvećivao i prvom i 12. igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je 'Na Drini ćuprija' i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru", otkriva Toni Kukoč zanimljiv detalj odnosa sa Filom Džeksonom.

Kompletan interju Tonija Kukoča na programu je u četvrtak od 18 časova na TV Arenasport 1.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC