Košarka

Objavljen dug Partizana u 2019: Crno-beli odmah objasnili brojke!

Autor Mladen Šolak

Uz izveštaj na sajtu Agencije za privredne registre, klub iz Humske oglasio se i istakli tri važne napomene

Izvor: MN PRESS

Na sajtu Agencije za privredne registre u sredu je objavljen finansijski izveštaj KK Partizan za 2019. godine.

Prema klupskom dokumentu, usvojen je godišnji izveštaj KK Partizan sa gubitkom od 91.394.427,83 dinara za prošlu kalendarsku godinu.

U evrima, to je 774.967 hiljada.

KK Partizan se oglasio tokom popodneva klupskim saopštenjem i istakao tri stvari - da dug prema Ekspo banci nije opterećenje, da poreski dug neće biti "na gomili" i da u izveštajima za 2019. nema prihoda od dva najveća sponzora

"Sa željom da javnosti predstavimo istinito stanje, ovom prilikom vam šaljemo nekoliko napomena koje se tiču prikazanog izveštaja:

  • Dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.
  • Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan.
  • U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020.

Ovim putem, KK Partizan NIS apeluje na predstavnike medija da informacije finansijskom izveštaju kluba prenesu tačno, uzevši u obzir napomene koje smo naveli", poruka je iz Humske.

Tagovi