LAZIĆ ZA SAJT EVROLIGE!

"Više od pola Srbije navija za Zvezdu, imam obavezu: Kapiten crveno-bijelih se "otvorio" o 10 sezona u Zvezdi

Autor Dragan Šutvić

"Moraš da postaviš primjer na terenu, ali i na ulici, supermarketu… U svakom trenutku ti predstavljaš klub kao kapiten".

Izvor: MN PRESS

Branko Lazić (31) počeo je čak desetu sezonu u redovima Crvene zvezde. Stigao je iz FMP-a i brzo postao jedan od najvažnijih igrača u sistemu igrajući snažnu i agresivnu odbranu, a od 2017/18 izabran je i za kapitena tima.

"Odrastao sam kao navijač Crvene zvezde. Moja cijela porodica navija za Zvezdu, pa sam tako i ja od malih nogu", počeo je Lazić priču za zvanični sajt "Evrolige".

"Sanjao sam kao dijete da igram za Zvezdu, ali nisam ni u najluđim snovima mislio da ću doći ovdje sa njom", dodao je veliki borac i miljenik navijača koji je kazao da je svaka sezona koju je igrao bila posebna, ali da je prvo osvajanje ABA lige 2014/15 bilo posebno.

"Sjećam se meča, noći poslije meča, dana poslije toga…".

"U tom trenutku ne misliš o tome da ostatak svijeta gleda, želiš da upiješ što više. Ta atmsofera, pošto je hala bila puna dva sata prije meča, pa još dva sata u toku meča, pa onda poslije…  To je nezaboravno i to je ono što taj osećaj čini drugačijim", dodao je Lazić i dodao da riječima ne može da opiše kako je to kada se iz navijača, hale i atmosfere "vuče podrška".

"M morate to lično da osjetite".

Nakon što je postao kapiten ističe da je osjećaj odgovornosti postao još veći, pošto iz te uloge mora da bude primjer, da daje savjete, podršku… I to ga ne napušta kada se završi meč.

Izvor: MN PRESS

"Obaveze kapitena su i na terenu i van njega. Srbija je košarkaška zemlja i više od polovine populacije navija za Crvenu zvezdu.Moraš da postaviš primjer na terenu, ali i na ulici, supermarketu… U svakom trenutku ti predstavljaš klub kao kapiten".

Najtrofejniji košarkaš u istoriji Crvene zvezde (14 trofeja) ne može da se zamisli na drugom mjestu.

"Ništa ne može da se izmjeri sa tim što ja imam ovdje i ne govorim o finansijama. Atmosfera u i oko kluba, mjesto gde te znaju, gdje se osjećaš lijepo, ugodno, kao kod kuće…".

Izvor: MN PRESS

Prisjetio se i samih početaka kada je stigao iz FMP-a, a tada klub nije bio ni blizu stabilnosti kakvu sada ima, štaviše bio je u ogromnim problemima.

"Kada sam došao 2011/12 ništa nije govorilo da ćemo u kratkom periodu stići do ovih visina. Bilo je problema na putu, ali su rukovodstvo i mi igrači podizali ljestvicu iz sezone u sezone. Zajednički smo uspeli da dođemo ovdje gdje smo danas, da napravimo ime u Evropi. Mi smo velika porodica koja je napravila kuću i podigla je na jakoj osnovi", kazao je Lazić i dodao da mu je Zvezda pružila najljepše sportske trenutke u životu.

"Ima mnogo sjajnih trenutaka iz prethodnih deset godina, a kao što i pjesma kaže - Zvezda mi je sve, Zvezda život je…", zaključio je u stihu Lazić.

(mondo.rs)