• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda skrojena po Sašinom ukusu: Crveno-beli zaokružili tim za titulu ABA lige i misiju "Top 8"!

Autor mondo.rs

Dolaskom tri nova igrača, crveno-beli su kompletirali tim za sezonu 2020/21. Obradović je na postavljeni "roster" ojačao svaku liniju Amerikancima koji će povećati kvalitet

 Zvezda skrojena po Sašinom ukusu: Crveno-beli zaokružili tim za titulu ABA lige i misiju "Top 8"! Izvor: MN PRESS

Slika sata na Twitter profilu KK Crvena zvezda u ponedeljak je u 19.45 najavila ono što je danima unazad bilo jasno da će se dogoditi – dolazak Džonija O'Brajanta.

U "standardnom" terminu crveno-belih za objavu novih pojačanja, potvrđeno je da je ekipa Saše Obradovića dovela važnog novajliju, krilnog centra (27, 206) koji dolazi da bude jedan od lidera. Njegovim potpisom završen je oktobarski, završni ciklus "popune" crveno-belog tima za napad na titulu ABA lige i borbu za plasman u Top 8 Evrolige.

Možda će vas zanimati

O'Brajant je u utorak predstavljen i na zvaničnom sajtu Evrolige i jasno je da će Obradovićevom timu doneti i fizičku i napadačku snagu, jer je poznat kao raznovrstan ofanzivac.

Razvijajući se u NBA ligi od 2014. (Milvoki, Denver, Šarlot), nekadašnji student čuvenog koledža "LSU" profilisao se kao napadač koji je u stanju da igra leđima, u reketu, na distanci, kao i da dobro šutira trojke. Prošle sezone ih je u dresu Lokomotive Kubanj kao najbolji strelac tima pogađao sa 34,5 odsto preciznosti i to na značajnom uzorku od 5,5 šuteva po utakmici.

Amerikanac će popuniti poziciju "četiri", gde će deliti minutažu sa Markom Jagodić-Kuridžom, Markom Simonovićem, a u nižim petorkama i sa Dejanom Davidovcem, Zvezdinim "univerzalcem" u koga Saša Obradović ima veliko poverenje. Sa druge strane, Boriša Simanić je prijavljen za NBA draft i postoji mogućnost da ode iz kluba. Svakako je da on u ovakvoj konkurenciji na "četvorci" neće biti u prvom planu.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši iz SAD pojačali su prošle nedelje Zvezdu i na još dve važne pozicije - "jedan" i "pet".

Tejlor Ročesti vratio se posle dve sezone među crveno-bele i biće mu potrebno vreme da posle sedam meseci uđe u takmičarski ritam. Naravno, od nekadašnjeg prvog strelca Evrolige očekuje se da od starta bude važan igrač sa klupe koji će pogađati, razigravati i pokretati crveno-bele. Uz Lengstona Hola i Korija Voldena, deluje da Zvezda sezonama unazad nije imala tako dobre opcije na "kecu".

Uz Ročestija, prošlog vikenda za Zvezdu je debitovao i skočni centar Emanuel Teri (24 godine, 206 centimetara), koji će crveno-belima biti ono što nažalost odlični Lendri Noko nije mogao zbog zdravstvenih problema. U svom prvom nastupu Lojd je nagovestio šta će između ostalog raditi u Obradovićevoj ekipi - skakati do "vrha" table na obe strane terena i donositi veliku energiju.

Uz eventualni povratak Ognjena Kuzmića na reprezentativni nivo posle nekoliko godina i uz napredak pokretnog evroligaškog debitanta Duopa Rita, Zvezda će i pod košem imati snažno oružje.

Emanuel Teri
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Na pozicijama "dva" i "tri" Obradović nije menjao sastav i podelu uloga u odnosu na letos postavljeno stanje stvari. Džordan Lojd je prva zvezda ekipe i nosilac na "dvojci" ispred kapitena Branka Lazića i Ognjena Dobrića, dok će Dejan Davidovac imati važnu ulogu na obe krilne pozicije, gde značajan doprinos daje i Marko Simonović.

Ako se u uvodnim kolima Evrolige stekao utisak da je Zvezdi nedostajala "dubina", ovim promenama je to pitanje rešila, "skockavši" Obradovićev tim tako da na svakoj poziciji ima više opcija koje garantuju da nivo crveno-belih neće previše oscilovati, bez obzira na to ko je u igri.

Svakako dodatni kvalitet Sašine ekipe je i sposobnost nekoliko igrača da "pokriju" više pozicija, pre svega Davidovac, Rit i Volden. Obradoviću će i taj faktor dati niz mogućnosti pri kombinovanju petorki, a dok sezona bude odmicala postajaće i još jasnije koje će izbore praviti.

Izvor: MN PRESS

 "Imaćemo problema u stvaranju nove hemije, sa novim igračima. Ne zato što nisu spremni da sarađuju, već zato što treba vreme da se naviknu jedni na druge, na trenera. Grupa ljudi koja je tu mi daje garanciju da će to biti sve bolje i bolje", rekao je Zvezdin trener o svom timu, od kojeg se očekuju dobra košarka i velike stvari.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC