• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela je saga o najvećem transferu ljeta: Real, Liverpul, Barselona, Juventus stali u red, ali zna se favorit

Autor Dragan Šutvić

Mbape po svemu sudeći ne želi da potpiše nov ugovor sa PSŽ-om

 Počela je saga o najvećem transferu ljeta: Real, Liverpul, Barselona, Juventus stali u red, ali zna se favorit Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Postaje sve izvjesnije da Kilijan Mbape ne vidi svoju budućnost u Pari Sen Žermenu, ako je vjerovati medijima. Mladi Francuz već gleda ka Real Madridu, Liverpulu ili Juventusu.

As je prošle nedjelje javio da 21-godišnji napadač razmišlja o selidbi u Real, koji je glavni favorit da ga dovede. Sada spekulacijama priključio i Parizijen, koji navodi da bi Mbape na ljeto mogao da ode. Francuski list takođe na prvo mjesto favorita stavlja Real, ali pominje i Liverpul, Juventus i, naravno, Barselonu.

Možda će vas zanimati

Real je dva puta ranije pokušavao da dovede Mbapea. Prvi put kad je imao samo 14 godina i kada je došao u posjetu Bernabeuu, gdje je upoznao Kristijana Ronalda. Drugi put je bilo 2017, kada se igrač selio iz Monaka, ali tada je potpisao za "svece".

Napadač ima ugovor saPSŽ-om do 2022. godine i za sada ne pokazuje želju da ga produži. To znači da će klub morati da ga proda na ljeto 2021. ako želi da išta zaradi na njemu, jer će godinu dana kasnije moći da ode kao slobodan igrač.

Parizijen procjenjuje da bi odšteta za Mbapea mogla da iznosi 200 miliona evra. Uprkos interesovanju svih navedenih klubova, list piše da je Real prvi igračev izbor.

Jirgen Klop nikad nije krio želju da jednog dana trenira Francuza i lepo se slaže sa Mbapeom, sa kojim se upoznao u Monaku 2017.

Sa druge strane, Premijer liga je atraktivna destinacija za Mbapea, plus je takmičenje na koje korona virus nije (još) mnogo uticao. Engleski klubovi ne bi imali problema da izjednače njegovu godišnju platu od 21,6 miliona evra.

Što se tiče Barselone, jasno je da će tada Viktor Font biti zadužen za transfere i vjerovatno je da će htjeti da obezbijedi bar jedno veliko i zvučno ime za početak svog mandata, a realno ne postoji bolji kandidat za to od Kilijana Mbapea.

Iako Juventus nije u centru pažnje, Miror piše da "stara dama" sprema potpunu sumanutu ponudu od 400 (ČETIRI STOTINE) miliona evra! Tu je i mogućnost da se u dogovor uključi Kristijano Ronaldo.

Ipak, uprkos svemu, Real ostaje za sada najvjerovatnija destinacija za 21-godišnju zvezdu svjetskog fudbala i osvajača Svjetskog prvenstva 2018.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC