• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez navijača, Zvezda je "anderdog" protiv CSKA: Ali, priprema meča uz škripu patika je sad realnost u Evroligi

Autor Dragan Šutvić

Saša Obradović kaže da je bilo lijepo protiv Mornara, ali u Evroligi je drugačije

 Evroliga Crvena zvezda CSKA Saša Obradović najava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prošle nedgelje imala neplaniranu pauzu u Evroligi zbog odlaganja utakmice u Lionu, a sutra nastavlja takmičenje u Evroligi. Protivnik u 5. kolu – jedan od najtežih, branilac titule, CSKA Moskva.

Zvezda je između dva evroligaška duela ubjedljivo pobijedila Mornar u derbiju kola ABA lige i sada odmorno čeka duel sa Moskovljanima, koji su poraženi u prošlom kolu od Albe.

Možda će vas zanimati

"Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu", kaže Saša Obradović za sajt kluba.

"Imaju kvalitet na svim pozicijama i opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna prijetnja nam stiže u bekovima – Džejmsu i Klajburnu, dok Milutinov i Šengelija prave balans sa izuzetno snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom. To su najvažnije karike koje treba da zaustavimo. Ni druge igrače ni slučajno ne treba potcijeniti. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, igramo sada ipak drugačiju, evroligašku utakmicu, 40 minuta fokusa nam je potrebno za iznenađenje", rekao je trener CSKA.

U mečevima sa velikanima uvijek su Zvezdi dodatnu prednost činili navijači, kojih ni ovog puta, nažalost, neće biti. Svi to znaju, pa i stručni štab crveno-bijelih, prosto, priprema za mečeve uz škripu patika je realnost za evropsku košarku.

"Da su protiv Žalgirisa bili navijači u hali, vjerovatno bismo dobili tu utakmicu. Energetski i na bilo koji način donose mnogo, iako nekada mogu da budu i 'pretnja' u odnosu da se ne sagori na terenu zbog prelijepe atmosfere koje se ovdje prave i koje su svakodnevnica. Utakmica sa CSKA u nekoj situaciji sa navijačima bi možda išla drugačijim tokom, ali ovako mi imamo položaj nekog 'anderdoga', ekipe koja vreba da skine favorita. I što da ne? Ako nam se ukaže šansa, treba je iskoristiti!", rekao je Obradović.

I prvotimac Dejan Davidovac koji je bio jedan od najboljih na parketu protiv Mornara, očekuje težak meč sa moskovskim "armejcima".

"Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, jednom od najkvalitetnijih timova u Evropi. Dolaze nam poslije poraza od Albe i vjerujem da će biti dodatno motivisani da ne dozvole da upišu dva poraza zaredom. Zbog toga očekujem da energetski budu na još višem nivou nego što je normalno. Na svakoj poziciji su izuzetno jaki, Milutinov se vratio nakon korone i to će uz sve igrače koje znamo, biti još mnogo jača ekipa. Moramo da se okrenemo nama, da se koncentrišemo na našu igru. Protiv ovakvih protivnika moramo zaista da budemo u fokusu svih 40 minuta ako želimo da pobijedimo", rekao je Davidovac.

Meč 5.kola Evrolige Crvena zvezda mts – CSKA igra se u četvrtak uz poštovanje svih zdravstvenih protokola tokom pandemije, i bez prisustva publike od 20.45 časova.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC