• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi dokaz da je Đoković najbolji ikada: Nadal mu gleda u leđa, Federer je miljama daleko od ovog uspjeha!

Autor Dragan Šutvić

Novak može i ovim da se pohvali.

 novak-djokovic-statistika-najbolji-negativan-skor-nadal-federer-najmanje-poraza-ATP Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena, Reddit/Optimu5prim3/printscreen

Novak Đoković je najbolji teniser svijeta. Šesti, rekordni put završava godinu na čelu ATP liste. Osvojio je "dupli" "zlatni masters" - svaki turnir iz serije 1000 po najmanje dva puta - i ima 17 grend slemova uz svoje ime. Uz to, naredne godine ima sjajnu šansu da postane rekorder po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

I pored svega toga, nađe se još nešto u čemu je Đoković dominantan. U jednom statističkom podatku je bolji i od Rodžera Federera i od Rafaela Nadala.

Možda će vas zanimati

Naime, vrijedni statističari su na internetu objavili listu svih tenisera koji imaju ili su tokom svojih karijera imali pozitivan međusobni skor u duelima sa članovima "velike trojke". I protiv takvih rivala - Đoković ima daleko najmanje poraza!

Đoković je tokom svoje bogate karijere odigrao preko 1000 mečeva, ali su samo 11 tenisera u "plusu" u susretima sa Novakom.

Istina, Nadal ima negativan skor protiv samo devetorice igrača, dvojice manje, ali jedan od njih je i sam Đoković, koji ga je savladao čak 29 puta!

Za to vrijeme, čak 26 tenisera ima pozitivan učinak protiv Federera, a i među njima su i Đoković i Nadal.

Evo kako stoje stvari:

Protiv Đokovića pozitivan skor imaju samo Endi Rodik, Fernando Gonzalez, Ivo Karlović, Marat Safin, Nik Kirjos, Entoni Dupua, Denis van Šepingen, Filipo Volandri, Jirži Veseli, Lorenco Sonego i Taro Danijel. Od svih njih, samo je Rodik više od dva puta slavio protiv Novaka (5:4 za Amerikanca).

Nadal je gubio 29 puta od Novaka, šest puta od NikolajaDavidenka, tri puta od DominikaHrbatija, po dva puta od AleksaKoreće i DastinaBrauna, a jedini međusobni meč gubio je protiv KrisaGućonea, JoakimaJohansona, Olivijea Mutija i Paradorna Sričapana.

Federerova lista je daleko duža i osim Đokovića (gubi od Srbina 27:23) i Nadala (gubi 24:16), ova lista uključuje i neke mlađe momke poput Dominika Tima, Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljova... Uostalom, pogledajte i sami!

Izvor: Reddit/Optimu5prim3/printscreen

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC