• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jesam Srbin, ali predstavljam cijeli Balkan": Rakić najavio borbu za UFC titulu, priča o harmoniji MMA boraca u regionu

Autor Dragan Šutvić

Vjerovatno najbolji srpski borac trenutno ima velike planove

 aleksandar-rakic-mma-ufc-izjava-srbin-predstavlja-balkan-borba-za-titulu Izvor: Printscreen/YouTube/UFC Ultimate Fighting Championship

Srbin iz Beča i jedan od najboljih MMA boraca današnjice Aleksandar Rakić najavio je napad na šampionski pojas poluteške kategorije u UFC!

Sljedeća borba mu je zakazana za mart, protivnik je Tijago Santos, a "Raketa" je siguran da će pobijediti i da taj trijumf vodi ka borbi za titulu.

Možda će vas zanimati

Ko ne prati, Santos je iskusni Brazilac odlične tehnike, ali to ne remeti Rakića.

"Razmišljam samo o tom meču. Dobio sam odličnog borca koji je podijeljenom odlukom izgubio od Džon Džonsa, pobijedio je aktuelnog šampiona Jana Blahovica, što dovoljno govori o njemu. Dugo se nije borio, imao je dvije operacije kolena, a u posljednjem meču izgubio je od Glovera Tešeire gušenjem. Odlično se poznajemo, trenirali smo u istom timu. Mislim da sam idealan protivnik za njega jer sam četvrti na rang listi, a on drugi pa neće mnogo nazadovati ako izgubi. Opet, znam svoje kvalitet, znam koliko sam dobar i siguran sam u pobjedu. Naravno da će biti teško, ali imam mnogo vremena da se pripremim", rekao je Rakić u razgovoru za ATV.

On trenira tokom cijele godine i za sebe kaže da je stalno "na 80%", a onda pred borbu "dotjera" tih preostalih 20%. Pred pobjedu protiv Entonija Smita trenirao je u Zagrebu gdje je imao odlične sparing partnere. Još uvijek ne zna gdje će odraditi ovaj trening kamp.

"Moram da se dogovorim sa trenerima, pošto sve odluke donosimo zajedno. Kontaktirao sam Dražena Forgača iz Amerikan top tima Zagreb i moguće je da ponovo odem tamo. Prošli put smo radili pakleno i prezadovoljan sam kako je to izgledalo", rekao je Rakić.

Izvor: Printscreen/Twitter

Momak koji je porijeklom iz Broda često dolazi u Republiku Srpsku u posjetu porodici. Rođen je u Beču i tamo je odrastao, a protiv Smita je prvi put nastupio pod srpskom zastavom.

"To mi je bio motiv više, neki vjetar u leđa. Ja sam Srbin, ali predstavljam čitav Balkan. Imam veliku podršku iz našeg regiona, dobijam mnogo poruka i srećan sam što je tako", dodao je srpski borac.

Ističe da između MMA boraca iz regiona vlada harmoničan odnos. Ne postoji rivalitet kao u drugim sportovima.

"MMA je najteži sport, to odgovorno tvrdim. Jednostavno ovdje je objedinio nekoliko različitih sportova i zato je toliko naporno. Mislim da nas ujedinjuje ista muka kroz koju prolazimo kroz svaki trening i svaki meč. Imamo poštovanje jedni prema drugima", istakao je 28-godišnji borac.

Donedavno je neprikosnoveni Džons, koji ima mnogo mrlja van oktagona, otišao u tešku kategoriju, gdje planira da izazove šampiona Stipu Miočića. Ipak, konkurencija nije olakšana, jer se šampion srednje Izrael Adesanja popeo u polutešku.

"UFC, naravno, dosta gleda i marketing, vidjećemo kakva će biti njihova odluka. Mislim da Glover prvi treba da dobije šansu da izazove Blahovica. Moguće da će ta borba biti na istom događaju kao i moja pa ćemo tada o svemu razgovarati", rekao je Rakić.

Šta Džons može u teškoj kategoriji?

"Nije prirodni teškaš, ima veliko tijelo, ali veoma tanke noge. Vidim da žestoko trenira, podiže velike kilaže, dobio je na masi, ali čeka ga paklen zadatak. Ako se bude tukao sa Miočićem, biće mu mnogo teško. Stipe je sjajan, vidjeli ste kako udara, ne znam kako će to Džons izdržati", kaže rođeni Bečlija.

Nedavno se povukao i Habib Nurmagomedov, koga i Rakić smatra najboljim MMA borcem svih vremena.

"Nikada nije dozvolio sebi pobjedu podijeljenom odlukom sudija, mislim da ni rundu nije izgubio", kaže Rakić.

Aleksandar Rakić se sprema za napad na titulu
Izvor: YouTube/ATV

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC