• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borimo se, težak je karantin u Melburnu": Duci se javio o ATP kupu, ali glavna tema ipak je "nikad čudnija" sezona

Autor Dragan Šutvić

Želi odbranu trofeja, razumije australijski karantin

 dusan-lajovic-atp-kup-zrijeb-karantin-melburn-australijan-open-trening Izvor: MN PRESS

Srbija je saznala rivale za odbranu ATP kupa, trofej će braniti protiv Njemačke i Kanade i tako označiti početak teniske godine.

Srbiju predvodi Novak Đoković, a uz njega su i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, dok je selektor Viktor Troicki. Duci kaže da se neizmjerno raduje početku sezone, iako je svestan da ona neće biti kao na početku prošle.

Takmičenje počinje 1. februara.

Možda će vas zanimati

"Dosta teška grupa, ali većina ekipa ovdje je jaka i čine ih top igrači, tako da put neće biti lak. Nadam se da ćemo dobro startovati turnir jer dolazimo na teren gdje smo već dobro igrali u prošlosti, imali dobru energiju i atmosferu. ATP kup će biti dobro takmičenje, prije svega što svi dolazimo iz karantina i iz neke izolovanosti od spoljašnjeg svijeta i svega toga, i mislim da je dobar turnir za početak sezone", rekao je Lajović.

Na startu 2020. uz najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića iskovao je trijumf Srbije na ATP kupu koji je tada premijerno u novom formatu održan u Australiji. Sada će se sve održavati u jednom gradu, Melburnu.

"Ipak je to tlo Australije sa kojeg smo prošle godine otišli kao šampioni, nadamo se isto tako odličnoj atmosferi kao i 2020. Nadamo se da će uslovi dozovoljavati publiku u nekim procentima, a ako to tako bude onda sam siguran sam da će naša vjerna publika biti opet uz nas i da ćemo dobiti bar delić one atmosfere koju smo imali prošle godine, da ćemo na krilima naše publike ići do odbrane trona", rekao je Lajović.

Mnogo se pisalo i pričalo o tenisu u Australiji i karantinu, koji tamo traje već 10 mjeseci, a dolazak stranaca dozvoljen je samo u specijalnim uslovima, od kojih je jedan boravak u karantinu.

"Treniramo, borimo se. Sve što je virus korona izazvao širom planete za svakog čovjeka je značilo duboku promjenu u načinu života koji je do tada imao i vodio, svakome od nas na neki drugi način, jer ničiji život nije isti. Medicinskim radnicima je donio danonoćne bitke za ljudske živote, na čemu im se neizmjerno divim i skidam kapu, a nama sportistima neki novi način rada za posao kojim se mi bavimo, modifikovani oblik priprema i takmičenja", kaže Duci.

"Nije lak ovaj karantin u Melburnu, ali kako kažu živ se čovjek na sve navikne i zaista tako i jeste. Prethodnih godina, treća nedjelja januara nama teniskim profesionalcima značila je borbu za ono što nam je uvijek prvi cilj kada se nađemo u glavnom žrijebu jednog grend slem takmičenja, a to je plasman u drugu nedjelju ovog takmičenja. Nakon svega što se izdešavalo u 2020, početak aktuelne 2021. je nikad čudniji, istorija sporta ovo nije zabilježila, ali šta je tu je, mora se ići naprijed i misliti pozitivno. Karantin nam teče od 14. ili 15. januara, kako za koga, kako ko je imao let i stigao u Australiju. Ovdje nema virusa na ulicama, zato razumijem zbog čega su svi ovi protokli ovdje i zašto je ovaj turnir organizovan na ovaj način", dodao je on.

Lajović je rekao da postoji velika razlika u odnosu na "balone" iz Njujorka i Pariza, jer je tamo "virus bio na ulicama", dok ga u Australiji nema.

"Ovdje je preventiva građana da se virus ne vrati među zajednicu. Oni žele da sačuvaju to što je zaista dragocjeno, ta čistoća od korone i to je ono zbog čega je organizacija na ovakav način. Sad smo počeli lagano da radimo na terenu, nismo više samo po hotelskim sobama, a i vrijeme je krenulo da bude sve toplije i toplije, pa je sve ljepše i ljepše. Od nedjelje kažu 38 stepeni Celzijusa, znači vrijeme je za kreme, za sunčanje", rekao je uz osmijeh Dušan Lajović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC