• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRT: Slovenci NARUČIVALI PICU IZVANA, pa se žalili da su OTROVANI!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sportski direktor reprezentacije Danske tvrdi da ima i fotografije koje bacaju novo svjetlo na žestoke optužbe Slovenaca na račun Egipćana.

 OBRT: Slovenci NARUČIVALI PICU IZVANA, pa se žalili da su OTROVANI! Izvor: Profimedia

Nakon što su poraženi od Egipta u direktnoj borbi za četvrtfinale iz tabora Slovenije uputili su ozbiljne optužbe na račun organizatora Svjetskog prvenstva.

Iako nisu direktno prozvali organizatore, u svojim izjavama poslije meča rukometaši pa i selektor Ljubomir Vranješ indirektno su optužili Egipćane za trovanje hranom prije odlučujućeg duela za plasman među osam najboljih selekcija.

Možda će vas zanimati

 "Htio bih puno toga reći, ali znam da ne mogu i moram da se ugrizem za jezik. Pola tima nam je bilo u WC-u dan prije utakmice i na dan utakmice. Trojica nisu mogla da igraju. Stalno je neko povraćao... To se dogodilo i Hrvatima. Sve mi je to nekako jako čudno", rekao je kapiten slovenske reprezentacije Jure Dolenec, a njegov saigrač Blaž Janc je tome dodao "Svako ko prati rukomet vidio je šta se dogodilo", aludirajući da su se domaćini služili nečasnim radnjama.

Međutim, samo dva dana kasnije potpuni OBRT!

Sportski direktor reprezentacije Danske, Morten Henriksen, u izjavi za danski "TV 2 Sport" medije bacio je potpuno novo svjetlo na optužbe Slovenaca rekavši da su oni naručivali picu izvana!

Iako je i njegova reprezentacija pokošena stomačnim virusom, pa je pred duel sa Hrvatskom ostala bez nekolicine igrača među kojima i najboljim igračem Mikelom Hansenom, Henriksen nije krivio organizatore.

Umjesto toga, rekao je da ima fotografije Slovenaca koje potvrđuju da su naručivali hranu van „mjehura“ u Egiptu, te dodao da su mu savjetovali da i Danci to čine.

"Uroš Mohorić iz slovenačkog tima mi je dao savjet 'Ja bih izbjegavao hotelsku hranu', ali to je smiješno jer smo saznali, a imamo i fotografije, da su Slovenci naručivali picu izvana. Znamo da se nisu bojali ni da naručuju salate. Tako da za tu situaciju mogu kriviti različite stvari. Mnogi timovi su imali stomačnih problema, ne samo Slovenci", rekao je Henriksen.

Nekolicina danskih rukometaša takođe je pokošeno, ali Henriksen za razliku od Slovenaca koji su tvrdili da "to nije nimalo slučajno" ne krivi Egipćane sa kojima se Danska sastaje u srijedu od 17.30.

"Ne bojimo se, pa ima još reprezentacija koje ne igraju protiv Egipta pa imaju problema sa stomačnim tegobama. Vjerujemo da osoblje u hotelu čini sve da higijenu drži na najvišem nivou i da će to biti slučaj i pred naš duel“, rekao je sportski direktor selekcije Danske koja nije preduzela neke posebne mjere predostrožnosti pred borbu za polufinale.

"Ne vjerujem da je sigurnije da kopiramo Slovence i naručujemo picu izvana. Na kraju, time bi samo više rizikovali. Ovdje imamo priliku da vidimo kako je hrana pripremljena i jedemo ono što nam se posluži", zaključio je Henriksen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC