• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 To je Novak Đoković, čovjek koga ništa ne može da zaustavi! Izborio se sa nervozom i povredom, ide ka finalu!
 To je Novak Đoković, čovjek koga ništa ne može da zaustavi! Izborio se sa nervozom i povredom, ide ka finalu!

To je Novak Đoković, čovjek koga ništa ne može da zaustavi! Izborio se sa nervozom i povredom, ide ka finalu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Deveto polufinale Australijan opena za Srbina.

 To je Novak Đoković, čovjek koga ništa ne može da zaustavi! Izborio se sa nervozom i povredom, ide ka finalu! Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Novo polufinale Australijan opena za Novaka Đokovića! Danas je, nakon više od tri i po sata tenisa, savladan Aleksander Zverev koji je igrao sjajan tenis i ovaj meč odveo u četiri seta.

Ali, to nije dovoljno da se savlada najbolji igrač na svijetu.

Novak Đoković - Aleksander Zverev 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

Problemi sa povredom koji ga muče već četiri dana, raspoložen rival i veliki ulog poput plasmana u novu završnicu grend slem turnira nisu dovoljno ''naštetili'' Đokoviću. I pored izgubljenog prvog seta u taj-brejku, koji je poznat kao njegovo najjače oružje, Đoković stiže u polufinale.

Impresivna partija u naredna tri seta, mada je i u prvom bilo dobrih detalja, odvela je Đokovića do pobjede. Posebno je ubjedljiv bio u drugom, kada je stigao do dva brejka prednosti, zatim je u trećem lomio rivala tačno tamo gdje je trebalo, a pobjedu je zaslužio taj-brejkom. Simbolično!

Današnji meč pokazuje da Novak Đoković više neće morati da brine o povredi, jer se danas manje žalio na bolove u stomaku nego prethodnih dana, a postoje elementi igre koji su bili fantastični. Servis je funkcionisao kao u najboljim danima karijere Džona Iznera, a u ključnim trenucima susreta srpski teniser je bio impresivan.

Pročitajte i ovo

14:38

KRAJ - 7:6 (8:6)!

Pobeda za Novaka Đokovića, velika, velika pobeda!

Savladan je Aleksander Zverev i najbolji teniser sveta će igrati polufinale Australijan opena protiv Aslana Karaceva.

14:34

Sve šestice - 6:6 (6:6)!

Nema kraja ovom taj-brejku...

14:32

Bez brejka - 6:6 (4:5)!

Malu prednost ima Aleksander Zverev nakon neparnog broja poena u taj-brejku. Slede servisi Novaka Đokovića.

14:29

Izjednačeno - 6:6 (3:3)!

Nema mnogo prostora za greške u ovoj fazi meča, a obojica tenisera su maksimalno fokusirani na dešavanja na terenu. Na prvoj promeni strana je nerešeno, a sledeći servis pripada Novaku Đokoviću.

14:26

Taj-brejk, ponovo - 6:6!

Tri poena Novaka Đokovića, pa četiri uzastopna Aleksandera Zvereva i na kraju gem za srpskog tenisera. Gledaćemo drugi taj-brejk u meču.

14:16

Idemo dalje - 5:5!

Po jedan gem svakog i nastavak ovog maratonskog meča. Igra se već tri sata i 15 minuta.

14:05

Egal - 4:4!

Bravo Novače! Spasao je najbolji teniser sveta dve brejk lopte u osmom gemu četvrtog seta i tako ponovo stigao do izjednačenja. U prethodnom setu je baš u ovoj fazi igrao najbolji tenis. Može li sada do brejka?

13:50

Incident...

...je izbegnut, na svu sreću. Malo je falilo da Novak Đoković udari lopticu ka svom boksu, iznerviran dešavanjima na terenu. To bi verovatno značilo i kraj meča na početku četvrtog seta, odnosno eliminaciju sa turnira. Pogledajte kako je to izgledalo.

13:47

Idemo - 2:3!

Brejk je vraćen! Sad samo smireno, popustiće Zverev barem još jednom do kraja seta! Idemo, Novače!

13:30

Isto kao u trećem - 0:2!

Saša Zverev osvaja prva dva gema na početku četvrtog seta i sada će servirati da ta prednost bude još ubedljivija. Ovako je počeo i prethodni gem, ali to nije scenario koji smo želeli da vidimo.

13:21

KRIK - 6:4!

Đoković vodi 2:1 u setovima, nakon što je osvojio poslednjih pet gemova trećeg seta. Koliko mu je to značilo videlo se po kriku koji je ispustio nakon poslednjeg poena u ovom delu meča. Urliknuo je tako da su oni galebovi sa početka meča verovatno otiščli što dalje od Rod Lejver Arene!

13:16

Brejk - 5:4!

Stiže Đoković do prednosti. Sa nulom u devetom gemu trećeg seta, četvrti uzastopni gem za Novaka Đokovića! Impresivno do prednosti koja bi mogla da mu donese set. Serviraće za prednost.

13:12

Izjednačenje - 4:4!

Dobro je, ponovo smo na nuli! Srpski teniser je opet u igri i sada bi do izraaja mogla da dođe njegova mentalna snaga.

13:10

Dve krajnosti

Meditiranje i lomljenje reketa u samo nekoliko minuta. Pogledajte kako je to izgledalo!

13:08

Brejk - 3:4!

Možda i ključni detalj meča! Uspeo je Novak Đoković da stigne do brejka čim je malo popustio servis Saše Zvereva! Nemac je napravio dve duple servis greške, što je srpskog tenisera vratilo u ovaj set.

Vreme je za izjednačenje!

12:59

Lomljenje!

Tokom petog gema trećeg seta, kada nije uspevao da iskoristi prilike koje su mu se ukazale, Novak Đoković je brutalno izlomio reket! Nekoliko udaraca u beton je bilo dovoljno da on ostane demoliran, pa je Novak morao do klupe po novi rekvizit za igru.

12:52

Konačno - 1:3!

Nakon što je izgubio uvodna tri gema u trećem setu, Novak Đoković stiže do prvog. Uslediće kratka pauza kako bi Saša Zverev promenio reket, jer želi da sa novim udara nove loptice.

12:45

Ponovo je u zaostatku - 0:2!

Zverev je osvojio gem na svoj servis, a zatim i napravio brejk na početku trećeg seta! Imao je tri brejk lopte u tom delu igre, a tek je poslednju iskoristio kako bi poveo 2:0 u gemovima. Đoković mora brzo da se vrati u ovaj set.

12:39

Povreda je i dalje tu!

Slike govore sve, zavoji su prisutni, a u jednom trenutku, dok se Novak Đoković presvlačio videli smo i kako izgleda previjeni deo. On je deo zavoja pocepao tom prilikom. Pogledajte fotografije!

12:35

Kraj seta - 6:2!

Impresivan set srpskog tensiera. Dva rana brejka dovela su ga do ubedljive prednosti koju je sačuvao do kraja seta bez ikakvih problema. Krećemo od nule.

12:32

Idemo po set - 5:2!

Svako po jedan gem od poslednja dva, a Novak Đoković će u narednom gemu servirati za izjednačenje u setovima. Za sada fizički izgleda veoma dobro, a ovaj set je odigrao drastično bolje od prvog.

Možemo biti zadovoljni partijom prvog reketa sveta u ovim trenucima.

12:25

Konačno i Zverev - 4:1!

Đoković je osvojio prva četiri gema u setu, dva na servis Nemca, a dva na svoj servis, da bi se Saša Zverev tek u petom gemu ''upisao'' na semafor.

12:19

Tako, tako - 3:0!

Dva brejka prednosti u drugom setu! Ponovo je oduzet set Nemcu, Novak Đoković sada ima ogromnu prednost u drugom setu!

12:14

Idemo jako - 2:0!

I drugi gem pripada srpskom teniseru. Sjajan početak u ovom delu igre, sad treba napraviti pritisak na Zvereva.

12:11

Sjajno - 1:0!

Drugi set počinje na najbolji način. Novak Đoković odmah u prvom gemu pravi brejk i nadamo se da će ovu prednost iskoristiti kako bi izjednačio u setovima.

12:05

Kraj seta - 6:7 (6:8)!

Zverev stiže do prednosti! Osvojio je Nemac poslednja dva poena u taj-brejku i prvi set rešio u svoju korist, iako je delovalo u jednom trenutku da se najbolji teniser sveta u potpunosti vratio u ovaj meč.

12:03

Sve šestice - 6:6 (6:6)!

Saša Zverev fantastično servira i nije pružio priliku Đokoviću da stigne do prednosti u finišu taj-brejka, ali ni srpski teniser ne ostaje dužan.

Obojica igrača su osvojila po šest poena u odlučujućem delu seta.

12:01

Đoković u prednosti - 6:6 (5:4)!

Srpski teniser vodi, a pritisak je sada na nemačkom igraču.

11:59

Ponovo - 6:6 (3:3)!

Novak Đoković je servirao dva puta i izgubio oba poena, ali je uspeo da osvoji poen na servis protivnika. Tako je i posle ovog mini ciklusa rezultat nerešen, 3:3!

Teniseri menaju strane, pa gledamo još jedan servis Saše Zvereva!

11:57

Mini brejk - 6:6 (2:1)!

Srpski teniser je osvojio poen na svoj, a zatim i na servis Nemca, da bi se Zverev vratio u igru osvajanjem poena na svoj servis. Đoković ima prednost i sada će servirati.

11:54

Idemo u taj-brejk - 6:6!

Sad će biti zanimljivo. Ovo je deo igre koji po tradiciji Đoković igra najbolje na turu. Videćemo da li će to opet biti slučaj.

11:51

Sad je sve drugačije - 6:5!

Kad se strah uvuče u kosti, Novak Đoković preuzme kontrolu nad teniskim mečom. Lagano, bez ikakve nervoze, Novak stiže na korak od osvajanja prvog seta.

11:49

Tako je - 5:5!

Uplašio se Zverev, a kako i ne bi... Protiv njega je najbolji na svetu! Katastrofalan gem Nemca koristi Novak Đoković i rezultatski se vraća u prvi set, ali sada sa ogromnom psihičkom prednošću.

Impresivno je odigrao ovaj deo igre Đoković. Kao da je samo čekao momenat u kom će se slomiti mladi teniser.

11:43

Konačno - 4:5!

Nismo sigurni u sekund, ali ovaj gem je predugo trajao. Recimo, oko osam minuta. Odigrano je 18 poena, a Novak Đoković je spasao prvu set loptu. Sada će mu zadatak biti teži, Aleksander Zverev servira za osvajanje seta!

11:35

Problemi traju 3:5!

Đoković uspeva da osvoji gemove u kojima servira, ali kada je loptica na strani Saše Zvereva, srpski teniser nema nikanvih šansi! Mladog nemačkog tenisera servis perfektno služi, pa najbolji igrač na svetu nije imao prilika da se rezultatski vrati u meč.

11:25

Jedva - 2:3!

Đoković se i u petom gemu mučio sa servisom. Bilo je mnogo problema, morao je opet da se suoči sa prilikom za brejk i samo su ga dobri servisi sačuvali ubedljive prednosti nemačkog tenisera. Loš početak.

11:20

Brejk zaostatka - 1:3!

Novak Đoković je u trećem gemu stigao do svog prvog, ali je Zverev odmah uzvratio sjajnim servisima. Nemac izgleda odlično na početku meča, pa zasluženo ima prednost.

11:17

Neverovatna scena

Nakon dva odigrana gema, a oba su pripala Zverevu, skupljači loptica su morali da prebrišu teren na Rod Lejver Areni. Razlog su ptice koje lete iznad stadiona i koje su odlučile da baš tu obave nuždu.

U pitanju su galebovi, kojih u Melburnu ima mnogo.

11:11

Loše - 0:1!

Odmah brejk! Novak Đoković je dobro počeo prvi gem u meču, ali kako je on odmicao tako je najbolji igrač sveta igrao sve slabije. Nemac stiže do brejka i prve prednosti na meču!

11:06

Počinjemo!

Novak Đoković prvi servira u četvrtfinalnom meču protiv Saše Zvereva.

10:44

Postala praksa!

Simona Halep je poslednjih nekoliko dana bila uvertira za mečeve Novaka Đokovića!

Ali, ovog puta je ishod drugačiji. Serena Vilijams je u dva seta (6:3, 6:3) savladala rumunsku teniserku i plasirala se u polufinale Australijan opena. I u 40. godini je najveći favorit za trofej!

UKRATKO

  • U polufinalu čeka Aslan Karacev
  • Preostali mečevi se igraju sutra
  • Zverev je najteži rival do sadana turniru
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije