• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak i Zverev se slažu - ovo nije normalno! Srbin iznio revolucionarni prijedlog, odmah dobio podršku Nijemca!

Autor Dragan Šutvić

Da li će nastavak sezone biti kao što predlažu?

 novak-djokovic-teniski-mjehur-kao-nba-aleksander-zverev-podrska-ovakav-tur-neodrziv Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Plasirao se Novak Đoković u polufinale Australijan opena, a kao prvi igrač svijeta, uprkos svim napadima, progovorio je i ostatku sezone i podržao prijedlog da se turniri igraju u "mehuru", sličan onome u kome se završila NBA sezona.

Njegov rival u četvrtfinalu Aleksander Zverev složio se sa Novakom, podržao ideju, pa je čak i nadogradio.

Možda će vas zanimati

Problem su, naravno, putovanja, karantini i sve što uz to ide, jer to utiče na zdravlje igrača, pa i na njegovo. Đoković kaže da je svako spreman da ode u karantin za grend slemove, jer su nagrade velike, ali da će se mnogi igrači mučiti kad na red dođu manji turniri.

"Ovo nije normalno sa povredama, nismo na to navikli. Najbolji igrači su najspremniji, kako je i bilo u prošlosti, sada imate Beretinija, čak Rafu koji ima povredu leđa, mene, Sašu koji ima problema, Dimitrova. Očigledno to ima veze sa okolnostima u kojima smo. Dolazimo na grend slem a prije toga smo 14 ili 15 dana u karantinu. Za neke momke je bilo teže nego za mene i neke ostale igrače iz vrha. Ne mogu da se žalim kada se poredi sa ostalima koji nisu mogli sobu da napuste 14 dana. Ne želim da sjedim ovdje i da se žalim kroz šta smo prošli, ali moramo da budemo iskreni i realni da je to imalo uticaj na fizičko zdravlje igrača. Takođe i na mentalno, emotivno ali fizički ovo nije bilo normalno", rekao je Đoković novinarima.

Prvi teniser svijeta je rekao da je razgovarao i sa ostalim igračima i da se svi nadaju da ovakva pravila neće stalno važiti, jer neće svi da idu u karantin prije svakog turnira. To će biti tema i u savjetu igrača, a razgovara se i sa upravom ATP-a.

"Čekam odgovore, želim da shvatim kako će se nastaviti sezona poslije Australije, jer ovo sigurno nije dobro za zdravlje igrača. Grend slem je grend slem, ako pričamo o finansijskom aspektu, jer dobijamo isti novac kao i prije. Zato je većina igrača samo došla i prihvatila karantin. Ali, neće tako biti na ostalim turnirima, 250 ili 500. Biće velikih smanjenja nagradnih fondova. Čuo sam zato mnogo pritužbi igrača koji su slabije rangirani", rekao je Đoković, a onda, valjda poučen iskustvom, dodao:

"Ne upirem prstom u bilo koga. Samo pričam šta se dešava, govorim istinu i govorim o realnosti i moramo da pričamo o tome. Moramo da nađemo način, da li je to nešto kao NBA mjehur, jer čuo sam da i o tome pričaju. Meni ne smeta ta ideja. Da nađemo jedno mjesto i da igramo sve turnire na toj podlozi u tom mjestu. Igramo tri ili četiri nedjelje, pa smo na odmoru, pa opet igramo", predložio je Đoković.

Srbin je istakao i razne druge probleme – nemogućnost da igrači imaju porodice uz sebe, ograničenja putovanja za igrače iz pojedinih zemalja i zato kaže da sve opcije moraju da se razmotre.

Zverev je potom izrazio podršku tom predlogu.

"Apsolutno se slažem sa Novakom da ne možemo da imamo 'tur' sa putovanjima. Pričali smo nas nekoliko, svi se slažemo da ovako ne može da se igra. Postoje ograničenja u mnogim zemljama, a zavisi i koji pasoš imate. Igračima iz Južne Amerike će biti posebno teško. Znamo da u većem dijelu Evrope ne možemo da imamo gledaoce, tako da nije prevelika razlika gdje se igra. Možemo da mijenjamo podloge, da se turniri zovu po gradovima u kojima se inače održavaju. Samo znamo da je ovakav 'tur' neodrživ", rekao je Zverev.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC