• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Bolan poraz Srbije! Velika pobeda silne Rusije, bez prava na grešku ako Srpkinje hoće na Olimpijske igre!
 Bolan poraz Srbije! Velika pobeda silne Rusije, bez prava na grešku ako Srpkinje hoće na Olimpijske igre!

Bolan poraz Srbije! Velika pobeda silne Rusije, bez prava na grešku ako Srpkinje hoće na Olimpijske igre!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Reprezentacija Srbije je poražena od Rusije u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre. Rusija je pobedila 29:24.

 Bolan poraz Srbije! Velika pobeda silne Rusije, bez prava na grešku ako Srpkinje hoće na Olimpijske igre! Izvor: MN PRESS

U meču sa favorizovanom Rusijom Srbija nije uspela da napravi podvig! 

Rukometašice Ljubomira Obradovića su poražene u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u mađarskom Đeru. 

RUSIJA - SRBIJA 29:24 (17:13)

Sada nas čeka duel sa Mađarskom u subotu od 17:30. S obzirom da su Mađarice ubedljivo savladale Kazahstan u prvom meču, a da je Srbija poražena poraz će nas definitivno izbaciti iz takmičenja. Remi bi ostavio nadu, a samo u slučaju pobede nad domaćinom Srbija bi imala stvari u svojim rukama.

Srbija jednostavno nije uspela da iznenadi jačeg rivala, a presudila je agresivna odbrana Rusije. Protivnik je igrao jako čvrsto u defanzivi. često i preko granice grubosti, pa je bilo dosta isključenja na ovom meču. 

Neverovatna Sedojkina je "skinula" veliki broj zicera našim rukometašicama, a sa krila Srbija jednostavno nije uspevala da postigne gol. Čak i kada su lopte stizale na te pozicije, Sedojkina je uspevala da "skine" zicere i u situacijama 1 na 1 dođe do odbrana. 

Fenomenalna je bila i Bobrovnikova koja je više puta uspevala da na postavljenu odbranu Srbije ipak postiže golove i tako donese pobedu svom timu. 

Posle nešto lošijeg starta uspela je Srbija da iskoristi dva isključenja Rusije i povede 5:4, a rezultatska klackalica potrajala je do 20. minuta. Potom je Rusija uspela da napravi seriju i ode na 14:10, a dva ekspresna gola Kristine Liščević u finišu poluvremena su poništena, jer je Rusija izvela neverovatan cepelin i dala poslednji gol u prvih pola sata igre. 

Održavala je Rusija prednost od 4 ili 5 golova razlike, ali uspele su naše devojke da se vrate u meč. Posle dve sjajne odbrane Jovane Risović Jelena Trifunović i Slađana Pop-Lazić su pogađale i donele -2 Srbiji (21:19). Rusija je zatražila tajmaut, ali Jelena Trifunović je sa sedmerca donela 21:20. 

Igrao se 45. minut i tada je naš tim poslednji put bio u igri. Rusija je do kraja samo povećavala prednost. Od kada je Vjakireva pogodila iz igre pa sa sedam metara za 24:21 meč je otišao u jednom smeru - ka pobedi Rusije. Na kraju nije bilo snage i Srbija je poražena sa pet razlike. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:28

Problem!

Srbija je poražena u meču sa favorizovanim Ruskinjama, a ovo pravi problem u nastavku takmičenja. S obzirom da su Mađarice dobile svoj prvi meč sa Kazahstanom naše devojke u meču sa njima od 17:30 u subotu ne sme da izgubi ako želi u Tokio, a najverovatnije je potrebna i pobeda!

21:26

KRAJ! POBEDA RUSIJE 29:24

Vjakireva vraća Rusiju na +4! Dmitrović sa druge strane šalje pravi projektil u mrežu Rusije. Troši vreme Managarova, dugo traje ovaj napad. Daje gol Bobrovnikova i to je to!

Liščević gubi loptu, a Managarova daje šesti gol na prazan gol Srbije. 

21:23

58. minut: Srbija ima šansu! 26:23

Vjakireva je prošla po boku, ali nema gola! Jovana Risović brani! Još jedan promašaj sa krila Srbije i Rusija je blizu pobede. Probijanje Ruskinja, a Slađana Pop-Lazić nas drži u meču! Daje gol kroz noge Kalinjinoj i u meču smo! 

21:20

55. minut: Dva isključenja! 26:22

Još jedno isključenje za Srbiju i bez dve igračice primamo brz gol. Greška u napadu, ali Ana Sen gubi loptu u napadu Rusije. Vraća se jedna igračica, a onda gubimo loptu, ali je tim kompletan. 

Još jednom smo se odbranile, a onda Slađana Pop Lazić sa pivota daje četvrti gol!

21:16

52. minut: Ovo nam izmiče iz ruku, vodi Rusija 25:21

Greška Srbije u napadu, ali srećom Kalinjina promašuje prazan gol, doduše pokušala je sa celog terena. Pod faulom šutira Lavko, a onda Trifunović prebacuje gol Rusije. 

Brz gol Ilinjine, a onda jak faul nad Cvijić! Ne, ovo je faul u napadu! Vrlo sumnjiva odluka. Dijana Števin dobija dva minuta zbog lošeg ulaska na teren. 

21:13

49. minut: Sedmerac i beže Ruskinje! 24:21

Posle jako dugog napada Rusije nije sviran pasivan napad, ali je sviran kontrafaul! Srbija igra sa dva pivota, bez golmana i lopta dolazi do Pop-Lazić koja pogađa! Na -1 smo! 

Dobra odbrana, ne dozvoljava se pas do Ane Sen, ali Vjakireva daje prvi gol iz igre, do sada je pogađala sa sedam metara. Ne postiže gol Kristina Liščević, velika odbrana Kalinjine. 

Sedam metara posle faula Tamare Radojević, Vjakireva postiže šesti gol na meču, peti sa sedmerca. 

21:10

46. minut: Malo nam falI! 22:20

Probija se Skorobogačenko i pravi faul u našpadu. Lavko šutira, nema gola, ali isključene Veronike Nikitine i sedam metara! Pogađa Jelena Trifunović sedmerac! Bobrovnikova još jednom razorno šutira i još jednom postiže gol. 

Radosavljević promašuje sa krila, Kalinjina sada brani, a Jeleni Lavko u drugom napadu skidaju loptu sa ruke! 

21:06

43. minut: Tajmaut Rusije, panika! 21:19

Jovana Risović opet fenomenalno brani udarac sa devet metara. Dug napad Srbije i u poslednjem momentu Trifunović pogađa! 

Igrala je Nikitina nogom, a onda u kontri Pop-Lazić pogađa! Tajmaut Rusije!

21:03

41. minut: Ne uspevamo da se približimo! 21:17

Ispada  lopta Ruskinjama, a u napadu Srbije faul nad Draganom Cvijić. Suđen je sedmerac i dva minuta, a Lavko efektno pretvara sedmerac u gol. 

Managarova ostaje sama na boku i daje gol sa krila. Liščević greši i poklanja loptu protivniku, a onda Jovana Risović brani udarac Bobrovnikove. Udarac Liščević zavrašava pored gola!

20:59

38. minut: Nemamo rešenje! 20:16

Srbija je kompletna, a Krpež-Šlezak krade loptu. Ipak Slađana Pop-Lazić ispušta loptu i ništa od ove kontre. Ali Vjakireva pravi kontra faul. Liščević pogađa i koliko-toliko nas vraća u igru. Udarac po ruci i sedmerac, a opet je precizna Vjakireva. 

Dragana Cvijić dobija loptu na crtu i lobuje Sedojkinu!

20:56

34. minut; Ruskinje na +5, 19:15

Krade loptu Srbija i postiže pogodak Jelena Trifunović, ali onda brz gol Rusije! Pop-Lazić dobija loptu na pivotu i ne pogađa, a sa druge strane Ana Sen sa pivota ne greši! 

20:53

POČELO DRUGO POLUVREME!

Ishitren udarac Srbije u prvom napadu, a onda ispada lopta Bobrovnikovoj. Ali greše i naše, serija loših poteza! Jakireva dobija udarac u lice, Stojiljković će morati dva minuta van. 

Crveni karton za Jovanu Stojiljković!

20:48

Ne izgleda ovo dobro...

Srbija je krenula sporo, ali onda je naš tim pronašao tečnost u napadu i uspeo da povede sa 5:4. Nekoliko isključenja za Rusiju su dale prostor da se naš napad razmaše i držala je Srbija priključak, čak je i vodila u nekoliko prilika. 

Ipak u poslednjih 10 minuta slomio se otpor Srbije, Bobrovnikova je postigla nekoliko golova preko ruku odbrane, a Katarina Krpež-Šlezak promašila dva "zicera" - imala je 1 na 1 sa Sedojkinom, ali je sjajna ruska golmanka "skinula" te lopte i donela uspela nda sačuva gol svog tima. 

Kristina Liščević je u finišu sa dva brza gola vratila Srbiju, ali je spektakularan cepelin Rusije bio poslednji gol poluvremena!

20:36

POLUVREME! Vodi Rusija 17:13

Na kraju cepelin Rusije i gol za 17:13. Solidna prednost Rusije posle prvih 30 minuta, moraće Srbija bolje u drugom delu igre. 

20:35

29. minut. Blickrig Kristine Liščević! 16:13

Ana Sen se otvara na pivotu i pogađa za +5 Rusije. a onda Ana Sen biva isključena i Jelena Lavko to koristi da postigne gol. Ali Bobrovnkova nastavlja da "teroriše" našu odbranu i daje gol preko odbrane. 

Potom Kristina Liščević daje prvi gol večeras i sanjuje na -4. Naš tim ima poslednji napad u poluvremenu i Kristina Liščević daje gol! Tajmaut Rusije pred poslednji napad!

20:31

27. minut: Držimo se nekako! 14:10

Bobrovnikova je opet prošla u solo prodoru, odbrana Srbije je porozna, ovo je +4 za Rusiju prvi put na meču. Krpež Šlezak promašuje dva zicera zaredom, u dva napada je bila sama na krilu i Sedojkina je odbranila. 

Dragana Cvijić udara protivnicu i dobija dva minuta isključenja. Greši Vjakireva i poklanja loptu Srbiji, Sa igračem manje traje nam napad predugo i ovo je pasivno. 

20:27

TAJMAUT! 13:10 za Rusiju!

Dragana Cvijić greši, gubi loptu, a onda u kontri leva strana Srbije ostaje prazna i Bobrovnikova pogađa za 13:10! Ljubomir Obradović traži tajmaut. 

20:25

23. minut: Raste prednost Rusije! 12:10

Šutira Lavko pored gola, a Cvijić se brani iz prostora od šest metara i ovo je sedmerac. Na gol staje Katarina Tomašević, ali Vjakireva daje treći gol sa crte. 

Jelena Trifunović prolazi kroz odbranu Rusije i smanjuje prednost protivnika. Višak na krilu, ali Jovana Risović brani! Sedojkina lako brani ovaj šut. Još jedan gol Rusije i raste prednost protivnika! 

20:22

20. minut: Sjajna Jovana Risović! 10:9 za Rusiju

Lavko je ovo "iščupala"! Iz nemoguće situacije je pogodila i izejdnačila. Prvi put Srbija sa igračicom manje, pošto je dva minuta napolju Katarina Krpež-Šlezak. A potom i sedmerac zbog udarca po ruci. Vjakireva daje drugi gol sa sedam metara. 

Ne prolazi akcija Srbije na devet metara, dižu sudije ruku, a LIščević šutira daleko od gola. Ali Jovana Risović skida šut Dimitrijeve i Srbija je kompletna!

20:18

17. minut: Preokret iz kontre, 9:8 za Rusiju!

Dimitrijeva opet u solo prodoru postiže pogodak i izjednačuje! Ali Sanja Radovsavljević sa krila ulazi, skače i trese mrežu! Bobrovnikova ne prolazi, ali Krpež-Šlezak se brani iz šest metara. Vjakireva kroz noge Jovane Risović za još jedno poravnanje. 

Lavko ne prolazi, ali sudi se deveterac. Kontra Ruskinja, opet Managarova postiže pogodak. 

20:15

15. minut: Lob za vođstvo! 7:6

Izjednačuje Rusija, ali treći gol Jovane Stojiljković i Ruskinje su sada kompletne. Otvara se odbrana Srbije i Skorobogačenko daje gol sama u akciji 1 na 1. 

Srbija je imala kontru, ali Sedojkina uspeva da skine zicer! Srbija krade loptu i Lavko lobuhje golmanku Rusije!

20:13

12. minut: Vodimo! 5:4 za Srbiju!

Još jedan kontrafaul Rusije, a onda opet ide lopta na krilo u napadu Srbije i Krpež-Šlezak izjednačuje! 

Dimitrijeva sama prolazi solo prodorom kroz centar naše odbrane i opet vode Ruskinje. Lavko je sada prošla do kraja, suđeno je sedam metara, a Bobrovnikova je isključena! 

Katarina Krpež-Šlezak izjednačuje sa sedam metara! Prazan je gol Rusije, krademo loptu i vodimo! Slađana Pop-Lazić!

20:09

9. minut: Promašaj! 3:2 za Rusiju

Dug napad i greška Dragane Cvijić u građenju, ali kontrafaul i u napadu Rusije. Sedojkina brani šut Slađane Pop-Lazić, ali Bobrovnikova ide dva minuta van igre! 

A onda se otvara prostor i Jelena Stojiljković prolazi i daje gol! Ruskinje igraju bez golmana,Jakireva promašuje, A onda sa krila promašaj!

20:05

5. minut: Greške LIščević! Vodi Rusija 3:1

Prvi gol za Srbiju! Jovana Stojiljković je prošla i sjajno poslala loptu do same stative. Jovana Risović upisuje prvu odbranu, pokušava Kristina Lišćević da inicira kontru, ali faul Ruskinja. 

Loš pas Lišćević, Managarova trči kontru i opet postiže gol. Potom Liščević šutira, ali Sedojkina brani. Loš pas ka Krpež-Šlezak Kristine Liščević!

Dug napad Rusije, ali onda sjajan blok Cvijić i Stojiljković. Nema prolaska!

20:02

POČELO JE!

Prvi napad ima Rusija, lopta ide na pivota i vodi Rusija golom Makejeve. Srbija u svom prvom napadu kruži, a potom hvata Sedojkina živu loptu, a Managarova postiže gol u kontri!

19:52

Naše dame su izašle iz karantina!

Dva i po sata pred meč su naše dame izašle iz karantina jer su dva člana tima bila pozitivna na virus korona!

19:49

Imamo li šansu?

19:24

Šta kaže forma?

Rusija je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojila peto mesto i bila je na korak od plasmana u polufinale. Srbija je sa druge strane senzacionalno savladala Holandiju, ali su joj porazi od Hrvatske i Mađarske doneli eliminaciju već u prvoj rundi. 

18:53

Gotov prvi meč!

U našoj grupi je Mađarska "pregazila" Kazanstan i pobedila azijsku selekciju sa 27 golova razlike. 

Ne samo da će naš sutrašnji protivnik igrait na svom terenu, već će imati mnogo više vremena za odmor, a takođe i manje razloga za odmaranje, pošto im je ovo više bio jači trening nego ozbijan meč. 

18:27

Dobrodošli!

Čekamo da počne utakmica Rusije i Srbije na startu kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Tokiju! 

U grupi sa našim damama nalaze se Rusija, Kazahstan i domaćin turnira Mađarska. Utakmice se igraju u Đeru, a naš tim prvo ide na najjaču ekipu iz grupe. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije