• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: Težak poraz srpske reprezentacije, čekaćemo OI bar 36 godina!
 SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: Težak poraz srpske reprezentacije, čekaćemo OI bar 36 godina!

SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: Težak poraz srpske reprezentacije, čekaćemo OI bar 36 godina!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Rukometašice Srbije poražene su u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre. Mađarska je pobedila naš tim 31:23 (16:12) u Đeru.

 SRBIJA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: Težak poraz srpske reprezentacije, čekaćemo OI bar 36 godina! Izvor: Tanjug/AP Photo/Tibor Illyes/MTI

Rukometašice Srbije ni u Tokiju neće igrati na Olimpijskim igrama. 

Posle poraza od Rusije savladala nas je i Mađarska, pa je tako naš tim ostao bez šansi da se plasira na OI. 

MAĐARSKA - SRBIJA 31:23 (16:12)

Prethodni put naša ženska rukometna reprezentacija bila je na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, dok se još takmičila pod zastavom SFR Jugoslavije, a čekaćemo bar 36 godina na novo pojavljivanje. 

Na kvalifikacionom turniru u Đeru će naše devojke odigrati još jedan meč protiv Kazahstana, ali on neće imati nikakav rezultatski značaj jer naš tim nema šansu da prođe dalje. 

U ovom meču pre svega je problem bio u napadu, pošto je promašen ogroman broj zicera. U prvom poluvremenu je čak Katarina Krpež-Šlezak promašila prazan gol u kontri, a sjajna Bjanka Biro na golu Mađarske je Sanji Radosavljević i Krpež-Šlezak odbranila veliki broj šuteva sa krila. 

Od samog starta je povela Mađarska, na početku je bilo 3:1 i dugo su domaćini turnira držali tu prednost. U 15. minutu je Katrin Klujber pogodila sedmerac, a onda Greta Marton ukrala loptu i pogodila za 10:6, a do poluvremana su Mađarice držale ovu prednost. 

U drugom delu igre se videla razlika u klasi, pa je posle još jednog promašaja Radosavljević sa krila Nadin Šacl u kontri pogodila za 21:16 i nije bilo povratka za naš tim. Marina Dmitrović je svojim dalekometnim golovima uspevala da održi naš tim bar malo u igri, ali nije mogla sama. Pri rezultatu 25:17 zatražen je tajmaut, ali je već sve bilo izgunbljeno. 

Do kraja je prednost samo rasla, a Mađarice su prve u grupi koje su osigurale prolaz na Olimpijske igre. Očekuje se da Rusija pobedi Kazahstan, pa da i Ruskinje odu u Tokio. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

18:56

Dugo ćemo čekati OI...

Reprezentacija Srbije je poražena od Rusije na prvom meču kvalifikacija, a sada ih je savladala i Mađarska. 

To znači da ćemo bar 36 godina čekati Olimpijske igre! Prethodni put naš nacionalni tim bio je na OI 1988. godine i to kao Jugoslavija. Sada pre 2024. nećemo na najveće sportsko takmičenje, a do tada - predstoji nam veliki rad!

18:52

KRAJ! TEŽAK PORAZ SRBIJE! Mađarska je pobedila 31:23

Helenbahj daje gol sa crte, a konačno i Srbija daje goil! Slađana Pop-Lazić! Opet cepelin i Naomi Hafra pogađa. 

18:50

38. minut: Poraz je izvestan, 29:22

Sedmerac za Srbiju! Lavko promašuje sedmerac, a onda dolazi lopta do nje i ona  opet promašuje! Potpuno se sada raspala naša reprezentacija, brz gol Mađarske. 

Sada druga golmanka Mađarske Kinga Janurik briljira i brani pokušaj našeg tima!

18:45

53. minut: Jovana Kovačević! 28:22

Jovana Risović brani, ali Soliši-Zaćik sada briljira i u odbrani, hvata loptu i dodaje u kontru za Nadin Šacl koja pogađa. 

Konačno prvi gol Jovane Kovačević na ovom turniru, a onda sedmerac za Mađarsku. Prvi promašaj Mađarske sa crte, a onda Jovana Kovačević daje drugi gol za redom!

18:41

49. minut: Bombe Sološi-Začik! 27:20

Opet pokušava Marina Dmitrović, ali ne uspeva. Lopta je za Srbiju, ide na pivota i Dragana Cvijić trese mrežu. Još jedna bomba Sološi-Začik, ali Jelena Lavko odgovara pogotkom u narednom napadu. 

Sučanski ne uspeva da šutne kako treba, a onda sjajno brani Blanka Biro, Jovana Stojiljković nije uspela da je lobuje. A sa devet metara se diže Sandra Sološi-Začik! Dragana Cvijić opet daje gol sa pivota. 

18:36

TAJMAUT SRBIJE! Tonemo!

Marina Dmitrović daje svoj šesti gol na meču, ona nas jedina drži u igri! Skače visoko Sandra Sološi-Začik i pogađa preko bloka. Sada promašuje i Marina Dmitrović, ali srećom Nadin Šacl promašuje sa krila. 

Katarina Krpež-Šlezak promašuje još jedan zicer, a onda je u kontri Nadin Šacl pogodila u sjajnoj akciji. 

18:33

42. minut: Sve veća prednost Mađarske: 23:16

Sve veći problemi za Srbiju, ali Katarina Tomašević hvata živu loptu! Promašujemo i sa levog beka, a Soliši-Začik pogađa mrežu Srbije. Kristina Liščević gubi loptu, a onda Anet Kišvaludi pravi prestup. 

Stojiljković promašuje, Blanka Biro joj ovo brani, a onda sa krila pogađa Nadin Šacl. 

18:28

38. minut: Izmiče nam ovo iz ruku, 21:16

 Viktorija Lukač dobija loptu na krilu, a Mađarice to ne praštaju. Dolazi lopta do Slađane Pop-Lazić koja pogađa, a onda ekspresno Viktorija Lukač pogađa opet u kontri. 

Katarina Tomašević brani pokušaj sa krila, ali Sanja Radosavljević opet promašuej sa krila, a Nadin Šacl u kontri daje gol. 

18:26

35. minut: Opet promašaji! 18:14

Jelena Trifunović uspeva da zaustavi ovaj napad, a onda Katarina Tomašević brani pokušaj Sološi-Začik. A onda Dmitrović iz koraka daje gol pored bloka! Kako igra ova devojka! 

Kovačič prolazi između dve rukometašice Srbije i zakucava loptu u mrežu. A onda Sanja Radosavljević promašuje sa krila. 

18:23

DRUGO POLUVREME! Moramo bolje! 17:13

Prvi napad za Mađarice i odmah gol! Soliši-Začik dodaje do Helenbaj koja sa pivota daje gol. A onda Stojiljković probija i prvi gol za nju na ovom meču!

18:17

A kako je to izgledalo pre meča?

Raspoloženje je bilo na nivou, a naše rukometašice su pokazale da mogu i da dobro zaigraju fudbal!

18:06

POLUVREME! Srbija na -4, 16:12 za Mađarsku!

Nije ovo izgledalo dobro u prvih 30 minuta. Malo golova Srbije, ali ne toliko zbog neizgrađenih pozicija, već zato što su naše rukometašice, a pre svega Katarina Krpež-Šlezak, promašivale zicere! 

18:04

30. minut, tajmaut pred poslednji napad, vodi Mađarska 16:12

Još jednim Marina Dmitrović preuzima odgovornost i daje treći gol na ovom meču. Hafra ulazi u sredinu i između bloka našeg tima daje gol. Marina Dmitrović nastavlja - još jedan projektil i gol!

Konačno promašaj Mađarske, ali Kristini Liščević kradu loptu! Bukvalno joj uzimaju živu loptu. Na krilo igra Mašarska i sada pogađa Viktorija Lukač. 

Sada Kristina Liščević prolazi, ali je faulirana. Konačno dolazi lopta na pivota i Dragana Cvijić daje gol sa crte. Tajmaut za Mađarice. 

17:58

TAJMAUT SRBIJE!

Konačno višak na krilu, ali sada Krpež-Šlezak promašuje u situaciji 1 na 1 sa golmankom Mađarske! Ovo definitivno nije njen meč. Kovačič dodaje na krilo, Greta Marton ulazi sa krila i pogađa. 

Tajmaut za Srbiju. 

17:56

23. minut: Rizik Srbije! 13:9

Niže odbrane Blanka Biro, a Greta Marton u kontri dobija loptu na krilu i raste prednost Mađarske. Marina Dmitrović sjajno šutira sa distance i eto konačno gola za Srbiju. 

Još loših vesti - isključenje za Slađanu Pop-Lazić! Kovačič je zatresla mrežu, ali nas je spasila prečka! Rizikujemo, igramo sa dva pivota i bez golmana, ali ne uspevamo ni da šutnemo na gol u ovom napadu. 

17:52

20. minut: Neshvatljivo! Kako se ovo dešava? 12:8

Dug napad Mađarske i na kraju brza kontra Srbije i loptu bacamo u aut! A onda Katarina Krpež-Šlezak ima prazan prostor do gola, a onda promašuje ceo gol! Nikoga nije bilo na golu, ovo je neverovtno!

Hafra to kažnjava i postiže gol za +4. 

17:50

18, minut: Držimo se, pogodak sa 7 metara! 11:8

Sjajan udarac Dmitrović sa distance i pogađamo sa igračicom manje. Srbija je kompletna, Zicer! Dobija Srbija loptu i u kontri ogroman promašaj, Blanka Biro ovo "skida" Katarini Krpež-Šlezak!

I sada Kovačič dodaje do Nikolet Kiš koja pogađa sa devet metara! Loš period igre Srbije, ali Žužana Tomori pravi faul, ide na "hlađenje" dva minuta i dobijamo sedmerac. Jelena Trifunović pogađa sedmerac. 

17:46

15. minut: Mađarska nas gazi u ovom momentu! 10:6

Napadala je Mađarska sa šest igračica i izvela golmana, a to je iskoristila Jelena Trifunović i pogodila na prazan gol! Brz pogodak Mađarske, a onda faul nad Katarinom Krpež-Šlezak. Odbrana iz šest metara a onda Jelena Trifunović pogađa sa sedam metara! 

Sološi-Začik izbacuje kompletnu odbranu Srbije sa jednom fintom i onda rutinski daje gol. Jelena Trifunović sa devet metara pogađa stativu, a onda u kontri Srbije Jelena Trifunović pravi faul i isključena je. 

Katrin Klujber je precizna sa sedmerca. A onda gubi loptu Srbija i Greta Marton na prazan gol daje pogodak!

17:43

11. minut: Dva minuta za Srbiju! 6:4

Diže se Kiš, ali joj Katarina Tomašević brani ovo! Brza kontra i Katarina Krpež-Šlezak daje gol! Prekršaj u napadu Mađarske, a onda Kristina Liščević prolazi kroz sredinu i pogađa. 

Dva minuta napolje mora Dijana Radojević zbog grubog starta. Ali dobijaju i Mađarice 2 minuta! Marina Dmitrović prvi put na terenu i ne pogađa, vraća se lopta našim rukometašicama i opet pokušava Dmitrović i ne pogađa. 

17:38

8. minut: Beži nam Mađarska! 5:2

Liščević ide do kraja i postiže gol za smanjenje prednosti domaćina. Ali Kovačič daje treći gol, opet se zaletela i neverovatno šutirala ispod ruke Katarine Tomašević. 

Jelena Lavko predaje loptu Mađaricama. Sandra Sološi-Začik dobija loptu na krilu i daje gol, ali Jelena Lavko šutira opet pored gola. 

17:35

5. minut: Prvi gol Srbije! 3:1 za Mađarsku

Lavko do Stojiljković koja sada šutira preko gola, a Kovačič u brzom napadu dobija prostor u sredini u koristi ga za sjajan udarac i gol. 

Ali dolazi i prvo gol Srbije daje ga sa krila Katarina Krpež-Šlezeka, ali Aniko Kovačič prolazi kroz našu odbranu kao kroz sir! 

17:34

POČINJEMO! Prvi gol, vodi Mađarska 1:0

Blanka Biro brani prvi pokušaj Srbije, ali sa druge strane sjajno brani i Katarina Tomašević! 

Kristina Liščević šutira sa devet metara i promašuje. Dublja odbrana našeg tima, Kiš ne prolazi, a ni Kovačič. Prvi gol na utakmici daje Sandra Soliči-Začik. 

17:22

Ekipe su na terenu!

Naše devojke su izašle na teren i da ponovimo: 

Poraz nas eliminiše sa takmičenja i poslednji meč sa Kazahstanom ćemo igrati bez rezultatskog značaja. 

Remi nas ostavlja u igri, ali bi Rusija morala da pobedi Mađarsku. 

Pobeda nam ostavlja sve u našim rukama!

17:11

Drama Srbije!

Nije bilo sigurno da će naše devojke zaigrati na ovom kvalifikacionom turniru! Imale su problema pošto su dva člana tima bila zaražena virusom korona, ekipa je morala da bude u karantinu.

Neposredno pred meč sa Rusijom, dva sata pre utakmice naš tim je pušten iz svojih soba i dozvoljeno im je da se takmiče. 

16:59

Nije dobro startovala Srbija

Poražene su naše devojke u meču sa Rusijom 29:24. Nije bilo snage da se izdrži agresivna odbrana Ruskinja, a golman protivnika Sedojkina je branila neverovatno na tom meču. 

Sa druge strane Mađarska je rutinski sa 27 golova razlike dobila Kazahstan i ulazi mnogo relaksiranije u ovaj meč. 

16:29

Dobrodošli!

Pratite uživo susret Srbije i Mađarske u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. 

Mađarice su favoriti pošto igraju na domaćem terenu u Đeru, ali Srbija bi pobedom došla na korak od plasmana na OI posle 33 godine čekanja!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije