• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ŠOKANTAN PORAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA! Igrao je loše, ali je i pokraden - senzacija godine, pobedio ga problematični Britanac
 ŠOKANTAN PORAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA! Igrao je loše, ali je i pokraden - senzacija godine, pobedio ga problematični Britanac

ŠOKANTAN PORAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA! Igrao je loše, ali je i pokraden - senzacija godine, pobedio ga problematični Britanac

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski as odigrao očajan meč.

 ŠOKANTAN PORAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA! Igrao je loše, ali je i pokraden - senzacija godine, pobedio ga problematični Britanac Izvor: Profimedia

Srpski teniser nije skoro pokazao lošiji tenis.

Prvi reket sveta Novak Đoković izgubio je meč osmine finala u Monte Karlu od Britanca Danijela Evansa rezulatom 4:6,7:5.

Evans je trebalo da predtsavlja najlakšeg Novakovog rivala u žrebu, međutim od prvog gema pokazivao je više volje i želje za pobedom od srpskog asa.

Poveo je 3:0 u prvom setu, Novak se približio na dva gema, međutim nedovoljno. Potpuno je slomio najboljeg na svetu Britanac, a u tome je Đoković pomogao sa 23 neiznuđene greške u prvom setu.

Nestvarno lošu partiju pokušao je srpski teniser da ublaži u drugom setu i sve je delovalo sjajno. Došao je sada on na 3:0, ali Evans se tada probudio i vezao tri gema.

Držao se Nole još, pa je tako imao i set loptu, ali je i nju kao i ostale ključne poene u meču ispustio greškom iz bekhenda.

Evansu je najveća pobeda u karijeri, kao i najbolji plasman na mastersu, Inače je u teniskom svetu poznat kao "loš momak". Pre četiri godine bio je suspendovan na godinu dana jer je kod njega pronađen kokain, a u juniorskim danima je dolazio mamuran na mečeve.

To je sada iza njega, jer očigledno u svojim 30-tim igra tenis karijere i svaka čast na tome, a mi ćemo Novakove pobede sačekati u srpskoj prestonici.

15:22

5:7 - ŠOK! NOVAK ISPAO!

I to u dva seta...

Napravio je 45 grešaka, ne pamti se ovako loša igra. Uz to mu je smetao vetar, ni suđenje mu nije išlo na ruku, pa je završio učešće već u osmini finala.

Na kraju, posle dva sata i osam minuta borbe: 6:4, 7:5!

15:18

5:6 - Da li je moguće?

Novak ne deluje kao da želi pobedu. Nema reakcije, srlja iz greške u grešku, i Evansu je tek tako dopustio dve šanse za brejk. Prvu je spasio drop-šotom, ali drugu je prepustio duplom greškom. Evans servira za pobedu!

Izvor: Profimedia

15:14

5:5 - Još uvek ništa od seta

Nešto sporiji ritam, koji ne pomaže Noletu koji je forsirao bržu igru. Brejk i set loptu nije iskoristio i to je ponovo promašio bekhend u ključnom momentu što uopšte nije karakteristično za njega. Evans je to kaznio i izjednačio.

15:04

5:4 - Tako je!

Đokovićeva 35. neiznuđena greška dovela je 33. tenisera sveta do 15:30, ali srećom po Novaka Britanac je zicer poslao pravo u mrežu. Podiglo je to srpskog asa koji je posle toga vezao dva poena i došao na korak do seta!

15:01

4:4 - Ne da se Britanac

Siloviti udarci i sjajan tenis! Igrali su se dugi poeni koji više odgovaraju Đokoviću, ali Evans je uspeo da odbrani brejk loptu za Novaka. Britanac je prokockao četiri gem lopte, ali dobar drop-šot bio je dovoljan da peta bude iskorišćena.

14:51

4:3 - Dobro je!

Prekinuo je Đoković seriju i Britanca i ponovo uzeo gem na svoj servis. Dodao je u statistiku još neiznuđenih grešaka iz bekhenda, ali je uspeo da nađe ritam i iskoristi prvu priliku za gem i novo vođstvo. Sada mora da nastavi u tom ritmu.

14:45

3:3 - Ugasio se...

Na kratko se uspavao Nole, i zaličio na Novaka iz prvog seta bez facijalne eskpresije bez volje. Britanac odmah koristi i nažalost uzima treći gem u nizu. Neverovatno...

14:40

3:2 - Uf, ponovo...

Na Novakov servis ponovo se igrao neizvestan gem. Zabeležio je i treću duplu servis grešku ( prve dve u prvom setu). Odličnim drop-šotom Evans je dobio priliku za brejk, i četvrti put u meču je koristi. Još više je smanjio prednost..

14:36

3:1 - Smanjuje Evans

Ima Novak vođstvo, ali ima i Evans želju da pokaže da se ne predaje tako lako. Drži se, dobro je odigrao gem, upisao nekoliko vinera i smanjio prednost prvog na svetu.

14:32

3:0 - To smo čekali!

Istina da se Đoković probudio, ali Britanac nije spustio nivo igre i ne dozvoljava tako lako srpskom asu da osvoji bilo koji poen, Međutim, Nole se zaista vratio na onog Noleta protiv Sinera pa je tako uvećao prednost u drugom setu!

14:25

2:0 - Novi Novak

Razigrao se srpski as i na Evansov servis, ostavlja utisak da se probudio , tu su bili i jači udarci, a prosto je delovao i raspoloženije nego u prvom setu, i opet uz par poteza kakve ume samo prvi na svetu da napravi došao je do brejka!

14:20

1:0 - Tako se igra Novače!

Novak se servirao u prvom gemu drugog seta i konačno je proradio! Izlazi na mrežu, ofanzivan je, već upisuje vinere. Problem je što je Evans i dalje u ritmu, pa mu je dobro parirao. Ipak, bekhendom na liniju došao je do gem lopte koju je iskoristio i napokon poveo i on! Ovo deluje bolje...

14:08

4:6 - NOVAK JE IZGUBIO SET!

Ne valja, preko 20 grešaka... Ne pamti se lošiji set!

Novak ne može da dođe do ritma, poklonio je previše poena Britancu, nije delovao potpuno fokusirano i sada je na set od ispadanja iz Monte Karla. Nadamo se da se to ipak neće desiti i da će podići nivo igre.

14:06

4:5 - Ovo je problem!

Ne liči na sebe Đoković! Vratio je brejk pa ponovo na svoj servis osvojio samo poen. Evans je dobio dve brejk prilike bez da je imao neki dobar potez. Veliki problem, Britanac sada servira za set!

14:02

4:4 - AJMO!

Lomio je poen po poen Novak Evansa, ali je ponovo forhendom ispustio brejk priliku. Srećom, Britanac popušta polako i nije to naj nivo sa početka seta.

Sudija je mnogo oštetila Srbina, imao je zicer, ali je sudija rekla da je dobra lopta Evansa, a zapravo je bio aut. Ipak, Nole je reagovao mirno i sjajnom probuđenom igrom došao do drugog brejka i konačno izjednačio!

13:53

3:4 - Sigurniji!

Ponovo rutinski gem na svoj servis dobija najbolji teniser sveta. Traži ritam, igra bolje, ali sada mora da nađe lek koji će da sruši Evansov servis. 

13:51

Evo i najlepšeg poena:

13:50

2:4 - Uf, malo je falilo!

Đoković je vezao devet poena, ušao je u ritam, i naveo na grešku Evansa. Tako je došao do dve prilike za brejk, ali obe olako propušta poslavši forhende u aut. Osvojio je Nole i najlepši poen na meču! Prelepo skraćena lopta i aplauz Evansa na Novakov drop-šot viner, šteta što nema publike potez bi bio ispraćen velikim aplauzom.

Evans je ispustio pet gem lopti, a šestu je osvojio i tako učvrstio prednost. 

13:41

Nervoza

Novak Djokovic (SRB) during his first round match at the Monaco Rolex Masters in Monte Carlo on April 14, 2021.,Image: 605565861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Izvor: Profimedia

13:39

2:3 - To je Novak !

Rutinski je došao do gema na svoj servis. Prvi put na meču vezao je tri poena i konačno smanjio prednost! Ostaje da se vrati još jedan brejk! 

13:37

1:3 - Probudio se!

Konačno! Krenule su duže razmene, rastrčao se prvi reket sveta i došao i on do prve brejk prilike. Tada je hrabro raspucao bekhend Britanac pa izjednačio, ali je Novak došao do nove šanse koju je iskoristio i uzeo prvi gem na meču!

13:28

0:3 - Ne pamtimo ovako lošeg Noleta

Novak je servirao, a Britanac stigao do 0:30, tako je upisao već osmu grešku a tek se igrao treći gem! Servirao je as, ali je Evans na sledeći poen skratio lopticu i ponovo došao do dve brejk lopte. Prvu je spasio Đoković ili bolje reći Evans je prokockao jer je završeno njegovim autom, ali drugu drop šotom Britanac iskorišćava!

Nole se nije ni potrudio da stigne lopticu, ne kreće se kao što zna i prosto je neprepoznatljiv.

13:23

0:2 - Novače, ovo je loše!

Serija grešaka na obe strane, ali više ih je napravio Novak. Dva poena na protivnikom servis, ali ni blizu brejka, Evans uvećao vođstvo!

13:19

0:1 - Novak izgubio gem!

Novak je prvi bio na servisu i zabeležio već dve duple servis greške! Ramom je odigrao forhend i poklonio već Britancu dve brejk lopte, a Evans je prvu iskoristio. Neverovatno loš početak!

13:16

Počinje meč!

Meč nije ni krenuo Evans je dobio opomenu jer se nije na vreme pojavio na terenu. Zanimljiv početak.

13:10

Spremite se!

Dvostruki šampion u Kneževini, Novak Đoković je na terenu! Britanac i srpski as počeli su sa zagrevanjem.

13:07

Uskoro!

Sunca i dalje nema u Monte Karlu, ali Novak je ipak uskoro na terenu. 

12:58

O Novakovom rivalu

Britanac Danijel Evans prvi put igra protiv Đokovića, ima jednu titulu koju je osvojio u Melburnu na turniru 250 serije.

Kao junior bio je veliki talenat, ali je imao "ispade" poput tog da je mamuran došao na meč.

Posle četiri godine je prvi put pobedio na šljaci i to srpskog tenisera Dušana Lajovića.

12:53

Cicipas završio!

Grčki teniser Stefanos Cicipas je četvrtfinalista Monte Karla. Cicipas - Garin (6:3,6:4). Na tom turniru do sada nije imao bolji plasman. Uskoro je na terenu najbolji teniser sveta Novak Đoković!

12:49

Problem je i vreme

Naoblačilo se u Monte Karlu! Nadamo se da kiša ipak neće da pokvari izlazak na teren prvom reketu sveta.

12:46

Čekaćemo..

Delovalo je da će Cicipas rutinski da privede i drugi set kraju, međutim Garin je pri vođstvu Grka 4:3 osvojio brejk i izjednačio. Izgleda da ćemo čekati još na Novaka...

12:40

Priprema

Pored fizičke, Novak Đoković poznat je i po mentalnoj snazi. Evo kako radi na tome:

12:36

Još jedan Srbin!

Na teren će danas oko 14:30 i Filip Krajinović! Njegov rival biće Italijan Fabio Fonjini. Krajinović je do osmine finala stigao preko Huana Ignasija Londera (6:0,6,3) koga je savladao za manje od sat vremena. Može se reći da je Fića imao sreće pošto je taj meč trebalo da igra protiv Danila Medvedeva, ali je Rus napustio turnir jer je pozitivan na korona virus.

12:25

Zagrevanje

Pogledajte kako se Novak spremao za okršaj sa Britancem:

12:14

Šta bi moglo da čeka Novaka?

Stefanos Cicipas nalazi se u Novakovom delu žreba, tako da bi Grk i srpski as mogli da se sastanu u polufinalu Monte Karla. Opasna pretnja može da bude peti reket sveta, pogledajte samo preciznost!

12:08

Cicipas se ubrzao

Poveo je grčki teniser protiv Garina 1:0 (6:3).

12:02

Dobrodošli u MONDO Live!

Početak meča planiran je za 12:30, ipak susret koji prethodi duelu Đokovića i Evansa nije ušao ni u drugi set. Čeka se da završe Grk Stefanos Cicipas i Čileanac Kristijan Garin.

UKRATKO

  • Novak je imao deset pobeda od početka sezone
  • Evans je u februaru osvojio prvu titulu u karijeri
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Pobedio ga je danas bolji igrač

Najnovije