• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamiltonu je stoti put, a kao da je prvi: Da nam je 2012. ovo neko rekao...

Autor Mladen Šolak

Kada je izašao iz bolida nije mogao da vjeruje!

 luis hamilton 100. pol pozicija u karijeri Izvor: Tanjug/AP/Emilio Morenatti, Pool

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je u Španiji 100. pol poziciju u karijeri i danas će sa čela kolone startovati u trci na stazi Katalunja.

Aktuelni svjetski prvak je ostvario rezultat 1:16,741 minuta i startovaće na čelu u trci za Veliku nagradu Španije, koja počinje u nedjelju u 15 časova.

Drugi u kvalifikacijama bio je vozač Red Bula Maks Verstapen sa zaostatkom od 0,036 sekundi, dok je treći bio vozač Mercedesa Valteri Botas sa 0,132 sekunde zaostatka.

"Ne mogu da vjerujem da smo na 100. pol poziciji. Za to su zaslužni zaposleni u fabrici koji stalno podižu ljestvicu i nikada ne odustaju. Podrška koju imam. Za mene je san da radim sa ovom ekipom, ovo putovanje je izuzetno. Ko bi rekao na kraju 2012. godine, kada smo odlučili da sarađujemo, da ćemo dostići 100 pol pozicija", rekao je Hamilton.

Izvor: Tanjug/AP Pool/Emilio Morenatti

Britanac je rekorder sa 100 pol pozicija, iza njega su legende Mihael Šumaher sa 68 i Ajrton Sena sa 65. Hamilton je prvu pol poziciju osvojio 2007. godine u Kanadi.

"Osjećam se ponizno i veoma zahvalno. Ushićen sam, imam utisak kao da mi je prva pol pozicija u karijeri", dodao je sedmostruki svjetski šampion.

On je rekao i da je bio pomalo uznemiren zbog pojedinih promjena uoči kvalifikacija.

"Uvijek se trudimo da poboljšamo bolid, ali to je na neki način i kocka, pošto morate da mislite i na trku", naveo je britanski vozač.

Izvor: Tanjug/AP Pool/Emilio Morenatti

Vozač Red Bula Maks Verstapen zadovoljan je drugim mjestom.

"Bilo je dobro. Mučio sam se u prvom dijelu, ali sam u drugom i trećem dijelu kvalifikacija bio bolji. Drugo mjesto je veoma dobro za nas danas. Znamo da je teško pobijediti Mercedes ovdje, ali možemo biti zadovoljni što smo bili tako blizu", naveo je holandski vozač. ;

Vozač Mercedesa Valteri Botas ocijenio je da će ekipe biti blizu u nedjelju.

"Borba za pol poziciju bila je tijesna. Uz dobar bolid, očekujem dobru borbu sutra. Mislim da ćemo mi i Red Bul biti blizu. Ima mogućnosti za jedno ili dva zaustavljanja u boksu, ali neću otkriti šta ćemo mi uraditi", rekao je finski vozač.

Trka za Veliku nagradu Španije je četvrta ove sezone. Hamilton je ove sezone pobijedio u dve trke, u Bahreinu i Portugalu, dok je Verstapen bio brži u Italiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC