• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 E, TO JE NOVAK! KASNO UPALIO, A ONDA SAMLEO ŠPANCA! Đoković se RAZGOROPADIO i odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone!
 E, TO JE NOVAK! KASNO UPALIO, A ONDA SAMLEO ŠPANCA! Đoković se RAZGOROPADIO i odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone!

E, TO JE NOVAK! KASNO UPALIO, A ONDA SAMLEO ŠPANCA! Đoković se RAZGOROPADIO i odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Đokovićevo 15. četvrtfinale Rima u 15. učešću

 E, TO JE NOVAK! KASNO UPALIO, A ONDA SAMLEO ŠPANCA! Đoković se RAZGOROPADIO i odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odmah izgubio prvi set, ali se posle toga vratio. Nakon toga je vezao devet gemova, Alehandro Davidovič-Fokina pokazao ponos i spasao se "krompira", ali na kraju se zna ko je bolji.

Đoković-Davidovič Fokina 6:2, 6:1.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje veliki izazov, pošto se sastaje sa pobednikom meča Mateo Beretini – Stefanos Cicipas.

Posle neočekivano ranih ispadanja u Monte Karlu i u Beogradu, slobodno se može reći da je ovo Đokoviću bio najbolji meč na šljaci ove sezone.

Ovo je bio prvi duel Đokovića i Davidovič-Fokine, iako se jako dobro poznaju, jer treniraju u Marbelji zajedno. Pokazao je Španac rusko-švedskog porekla da ga čeka velika karijera, pokazao je mnogo talenta i raznovrsnost, ali ne i nerve i mentalnu pripremljenost.

Đoković je izgubio svoj prvi servis, ali onda je "upalio mašinu", izgubio samo tri gema, vezao devet gemova i na kraju iskoristio svoju šestu meč loptu.

Rekosmo, Španac je odmah napravio brejk, ali je Đoković uzvratio prvom prilikom. Posle toga su svi čuvali svoje servise, a onda je Novak napravio brejk za 4:2. Posle toga je bio siguran na svom servisu i tu je praktično bilo kraj što se tiče prvog seta.

Davidovič-Fokina je potom "pokazao zube" Đokoviću, stigao je do dve brejk lopte, ali je Srbin sjajnom igrom u polju uspeo da se vrati i osvoji gem, a odmah potom i napravi brejk.

Posle toga je ređao gemove, Španac je bio vidno nervozan, pravio je greške, a Đoković je stigao do 5:0. E, tu je Davidovič-Fokina pokazao zube i obraz, uspeo je nekako da iščupa gem, spasivši tri meč lopte i prekine Novakov niz.

Borio se Španac i na Đokovićev servis, spasio je dve meč lopte, ali treću nije mogao.

Ipak, osmina finala je sjajan uspeh za igrača koji je došao iz kvalifikacija.

Đokovića sada čeka Top 10 rival.

11:22

Kraj meča!

Manje od 70 minuta je trebalo Đokoviću da se plasira u četvrtfinale. 

Novak je pobedio 6:2, 6:1

11:17

Davidovič-Fokina spasio obraz!

Neće biti nula, posle devet gemova osvaja jedan - 5:1 u drugom setu. Đoković servira za meč!

11:13

Đoković je dobio devet gemova za redom

Na putu je i 10.

11:10

Još gem

Đoković je sa nulom osvojio i ovaj gem, koji kruniše asom! To je taj Novak!

11:08

Silni Đoković i prenervozni Španac - 4:0

Iznervirao sa Davidovič-Fokina, deluje nervozno, demoralisano, napravio je dvostruku servis grešku i dao Đokoviću brejk loptu. Potom je uradio jednu od dve stvari koje je mogao: da igra agresivno ili rizično. Odlučio se za ovo drugo i uspeo da dropšotom izjednači.

Posle toga Đoković vraća loptu duboko u aut, ali onda vraća SILOVIT ritern, delovalo je da je čak brži od servisa! Nerešeno ponovo, sada Srbin lomi rivala.

Novi brejk – 4:0 za Đokovića. Španac mora da se sabere inače neće ovaj meč još dugo trajati. Za šta mi navijamo.

11:04

Pogledajte gde padaju riterni Đokovića

Velika dubina i raznovrsnost, ovo je jedan od pokazatelja njegove dominacije.

11:02

Đoković mašina nezaustavljiv!

Odlično igra Novak, ali mora se priznati da ima i sreće, odnosno da je mreža na njegovoj strani. Kako god, serija se nastavlja, ovo je sedmi gem za redom koji osvaja i sada ima 3:0 u drugom setu. Još malo!

10:58

Španac se probudio, ali uzalud

Mora se reći da se Davidovič-Fokina "probudio" i zaigrao kao preporođen. Velika, velika borba. Đoković je uspeo da nekako spase svoj prvi servis, a onda izbori i brejk. Sada vodi 2:0!

10:55

Ovako je trenutno na stadionu u Rimu

Izvor: Profimedia

10:52

Počinje drugi set! Strašna borba i 1:0 za Novaka!

Pokušava svojim karakterističnim drop šotovima Fokina da uzme poene, ali je Novak sjajan na mreži. Ipak greši, šalje loptu u mrežu i vodi mladi Španac 15:30. 

Potom opet uzima poen Fokina i sada ima dve brejk lopte! Prvu je Novak spasio, a onda je šetao Španca po terenu i uspeo da izjednači!

Potom smo videli neverovatnu razmenu udaraca, a Novak je bekendom uzeo poen. A onda as za kraj! Bravo Novače!

10:46

Đoković osvaja set!

Ako je Đoković popravio forhend, Davidovič.Fokina nije. Đoković je dobio dve set lopte, ali bila mu je dovoljna prva. Prvi set! Brzo se vratio posle početnih grešaka.

10:41

Novak proradio

Novak pogađa dijagonalu, popravio je forhend, pa volej, pa novi as – ceo repertoar. Potvrdio brejk za manje od dva minuta. Zagrejala se mašina! 5:2

10:39

Velika borba, ali Novak pravi novi brejk!

Davidovič-Fokina je imao servis od 210 kilometara na sat! Poeni su sada nešto duži, kao da su obojica igrača pronašla ritam. Đoković je napravio prvih šest neiznuđenih grešaka i svih šest iz forhenda. Bekend, međutim, dobro funkcioniše.

Španac potom osvaja sjajan poen, koji Đoković pozdravlja aplauzom. Zasluženo!

Ipak, Đoković stiže do brejk lopte, ali je ne koristi, a onda pravi i SEDMU grešku iz forhenda i njegov rival dolazi do gem lopte. Posle još nekoliko sjajnih poena, Đoković koristi drugu brejk loptu i sada vodi 4:2.

10:32

Namestio se Đoković - 3:2!

Novak osvaja svoj set, gledamo lep meč. Izgleda da je Đoković "namestio" forhend, mada je sve lakše kad ulazi prvi servis. 3:2

10:28

Fokina se stabilizovao

Počelo je nadmudrivanje, Španac "maltretira" Đokovića forsirajući ritern na pogrešnoj nozi. Ipak, Davidovič Fokina sada ima više problema sa forhendom nego Novak, što je udarac iz koga dolazi najviše grešaka: čak 12, uz samo jedan viner.

Ipak, rezonski je odigrao Davidovič-Fokina i osvaja gem – 2:2

10:23

Novak osvaja gem bez izgubljenog poena

Jako je brz Davidovič-Fokina, ali i brlja. Đoković dobija gem "sa nulom" – 2:1 u gemovima.

10:20

Novak uzvraća brejk

Đoković je izgubio servis iako je vodio 40:15, odmah je potom dobio priliku da uzvrati brejk posle grešaka Davidovič-Fokine i to je uradio! Ribrejk – 1:1 u gemovima.
Nervozan početak.

10:17

Novak odmah izgubio servis!

Sva četiri poena Davidovič Fokina osvojio je na Novakove greške i došao do prednosti. Zanimljivo je da su sve četiri greške Đokovića došle iz forhenda, i to u prvom gemu meča, a onda je napravio brejk!

10:14

Greške na obe strane

Đoković vodi 40:30, svaki poen napravljen je na grešku rivala, osim asa Novaka.

10:06

Novak je odabrao prvi servis

Baš kao što voli. Trenutno traje zagrevanje.

10:05

Teniseri su upravo izašli na teren

U Rimu ima publike, ne mnogo, ali se čuju aplauzi - Španac je dobio kurtoazno tapšanje, dok su se za Đokovića čule ovacije.

Inače, nije uobičajeno da prvi igrač sveta otvara program, pogotovo kad počinje u 10 ujutru. No, videćemo da li će to imati veze. 

Čeka nas vrlo bogat program:

10:01

Čekamo Đokovića, koji pokazuje da je multitalenat

9:19

Španac je mlad, ali samouveren

"Smatram da mi je prijatelj jer smo često trenirali zajedno, ali neće me iznenaditi: znam kako igra i kako razmišlja. Moram da igram svoju igru, da budem agresivan i da igram sa emocijom. U isto vreme, moram da imam jasne namere i da nemam oscilacije u igri", rekao je Davidovič Fokina pre meča.

8:59

Ko je protivnik?

Sjajni mladi Španac je ove sezone izuzetno napredovao, a specijalnost mu je drop šot. Ima jedan od najboljih drop šotova na ATP turu, a još 2019. godine je nagovestio veliku karijeru! 

Sve o njemu pročitajte u MONDO analizi!

08:29

Dobrodošli u MONDO Live!

Pratite sa nama meč trećeg kola mastersa u Rimu!

Novak igra sa mladim 21-godišnjim Špancem koga u budućnosti po mnogima čeka velika karijera!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije