• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Atomski tenis, Novak dobio meč sezone: Bjesnio kao nikad, poslije haosa i prekida dobio Cicipasa!
 Atomski tenis, Novak dobio meč sezone: Bjesnio kao nikad, poslije haosa i prekida dobio Cicipasa!

Atomski tenis, Novak dobio meč sezone: Bjesnio kao nikad, poslije haosa i prekida dobio Cicipasa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Kakav meč!

 Atomski tenis, Novak dobio meč sezone: Bjesnio kao nikad, poslije haosa i prekida dobio Cicipasa! Izvor: AP Photo/Gregorio Borgia

Meč koji će se prepričavati...

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu nakon velike i sjajne pobjede protiv petog tenisera planete Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:4,7:5,7:5.

Prvi set dobio je Grk u petak, a naredna dva Novak je dobio u subotu jer je njihov meč bio prekinut dva puta zbog kiše pa su tako danas nastavili što je očigledno prijalo srpskom asu.

Đoković je igrao fantastično na servis Cicipasa koji je takođe pokazao nestavrni tenis, međutim Nole je u ključnim momentima objasnio zašto je teniser koji se najduže vremena nalazi na prvom mjestu.

Atomski tenis sa obje strane, Stefanos je u jednom momentu pao, ustao i stigao lopticu, Novak se u nekim trenucima kretao kao da pleše po italijanskoj šljaci i zaista nema dileme da će ovo i na kraju sezone biti jedan od najboljih mečeva.

Nevjerovatan je preokret koji je napravio svjetski broj jedan. Stefanos nije spuštao nivo igre i činilo se da je izjednačenje, a tek pobjeda gotovo nemoguća!

Ali kao pravi div, pobijedio je Novak kišu, nervozu pa i Cicipasa. Bilo je i nezgodnih trenutaka kada je sve išlo u korist Grka, pogotovo u trenutku kada je imao brejk lopte pri rezultatu 3:1. Da je tada slomio Noleta to bi vjerovatno bio kraj.

Ipak, veliki je laf Novak Đoković, bilo je nervoze, bacanja reketa, ali na kraju ona stisnuta pesnica, širok osmijeh i polufinale!

13:23

POBEDA! 7:5 (4:6,7:5,7:5)

Đoković je savladao Cicipasa! Strašan meč su odigrali i svaka čast obojici ali Novak je još jednom pokazao da kada je najbitnije on može da igra tenis sa druge planete! Vezao je tri meč lopte na servis Grka Đoković i otišao u polufinale gde ga čeka bolji između Rubljova i Sonega

13:18

JOŠ JEDAN KORAK ! 6:5

Novak je poveo, a Cicipas mora da servira za opstanak! Nestavran tenis, umorni su ali igraju neverovatno dobro! Imao je Stefanos brejk loptu jer je Novak poslao dop-šot u mrežu, ali je naredni servis odservio agresivno a nakon njega udario jak smeč. Taj poen je i prelomio gem.

13:09

BREJK! 5:5

Najbolji meč od početka sezone na celom turu igraju Novak i Cicipas. Iskorstio je prvi reket sveta šansu za brejk i izjednačio, ali način na koji je to uradio je genijalan!

Ratrčani su bili obojica po terenu, stizali su sve moguće, definitivno se ne zna ko igra bolji tenis...

13:02

NE SAD! 4:5

Neverovatne razmene pripale su Cicipasu koji će servirati za pobedu. Sjajan gem, ali nekako je Stefanos bio sigurniji i strpljiviji, Novak je odlutao i dopustio brejk baš u ključnom trenutku!

12:58

Kao da smo na početku 4:4

Ulazi se u neizvesnu završnicu. Igraju potpuno jedanko, u ovom gemu kod obojice je bio primetan i umor, ali je Cicipas uspeo da nađe fokus i  nije dozvolio brejk šansu za Novaka

12:53

Fantazija! 4:3

Đoković vodi! Gem sa nulom u ovoj deonici meča je samo dokaz da prvi reket sveta zna vrlo dobro da se šapion postaje kada se igra smireno i skoncentrisano. Uspeo je da "obuzda" sebe i da šalje sigurne lopte ka Cicipasu dok je Grk pod pritiskom bio i nije ni zapretio!

12:50

TAKO JE! 3:3

Evo brejka! Novak se vratio u odlučujući set. Imao je 15:40, Cicipas je odservirao kao furija i spasio prvu, ali kod druge nije mogao ništa Đokoviću!

12:47

Ma, tu je i osmeh... Ajmo Nole!

12:45

KONAČNO! 2:3

Kakav je ovo tenis bio... 16 odigranih poena, svaki od njih izgledao je fantastično. Jake razmene, atraktivni udarci...

Cicipas je imao tri šanse za brejk i to bi gotovo bile i meč lopte jer bi onda imao veliku prednost, ali majstorski je spasio svaku Novak...

12:42

Igra se...

Deset minuta se igra gem na Novakov servis. Đoković je kao furija spasio tri brejk lopte...

12:34

Novi detalji sa meča

12:33

Nije dobro... 1:3

Ovaj gem pokazao je koliko su obojica maestralni. Novak je imao dve šanse za brejk, međutim Cicipas u tim trenucima igra svoj tenis najbolje što ume. Svom silinom je raspucao forhende i bekhende i spasao obe prilike koje je prvi reket sveta imao.

Ono što je dobro je da se takve bitke i dalje vode na servis Grka, što znači da Novak sve vreme pokušava da slomi otpor

12:31

Ljut!

Evo kako je bio besan Novak!

12:21

Ponovo problem! 1:2

Nije dobro! Cicipas je napravio brejk, malo mu je u tome pomogao i vetar koju je jako duvao i u na brejk loptu Novakova loptica nije uspela da pređe mrežu. Pomalo je i ljut, uputio je kritike boksu Novak, polonmio i reket pa je tako dobio i opomenu...

12:16

Izjednačenje 1:1

Opet je lomio Đoković Cicipasa, sada se ukupno u meču odigralo čak 35 poena više na servis Grka nego na servis gem srpskog asa. Odlično se kretao Stefanos pa je tako na 40:30 pojačao forhend i izjednačio.

12:13

Statistika drugog seta

12:13

Odlično! 1:0

I dalje fantastičan na svoj servis Đoković! Ofanzivno, šetanje protivnika po terenu, izazivanje na mreži i vođstvo na startu seta koji odlučuje polufinalistu!

12:10

Rezime

Odlično je igrao tokom drugog seta Novak! Čvrsto, sigurno na servisu i bez previše šansi da Cicipas napadne. Od starta se vodila bitka na servis Grka i onda u najvažnijem prelomnom momentu pri rezultatu 4:4 Novak je posle nekoliko šansi jednu iskoristio i uzeo brejk.

Od tog momenta na terenu gledamo pravog broja jedan...

12:07

Majstore!

Pogledajte poen koji je doneo velikih 1:1

12:03

BRAVOOOO! 7:5 (3:6,7:5)

Evo ga izjednačenje! Imao je nekoliko set lopti Novak, ali uporno Grk ništa ne dozvoljava. Ipak, sjajan, jak forhend donosi nam odlučujući set. Bravo Novače, počeo je u ovom igru da igra baš kako dolikuje prvom teniseru sveta

11:54

Verujete li u preokret?

11:52

Ponovo vodi! 6:5

Još jedan sjajan servis gem najboljeg na svetu! Odlično konstruisani poeni, dobre skraćene lopte, jedini problem je bio bekhend, ali su ostali udarci kao i servis "radili" i sada je Novak na korak do izjednačenja!

11:50

Uf... 5:5

Opet napeto na servis Cicipasa, ali Grk je naveo novaka na nekoliko grešalka i uspeo da izvuče izjednačenje. Ono što je važno da je Đoković u ovom gemu sigurniji i da polako lomi Stefanosa

11:44

TAKO JE! 5:4

Prvi teniser sveta počeo je da igra šampionski u ovom gemu! Spasio je tri brejk lopte i konačno poveo! Čuo se i čuveni urlik "IDEMOO"!

11:43

NEMA PREDAJE!

Prvi na svetu nikada ne odustaje

11:40

Ajmo!

11:37

IDEMO ! 4:4

Novak je vratio brejk! Iskoristio je tek petu brejk priliku, igrao se maratonski gem, ali je Novak bio strpljiv i čekao grešku Grka koju je napokon iskoristio!

11:29

Evo i detalja sa meča

11:26

Napeto 3:4

Na svoj servis Novak nema nikakvih problema. U ovom gemu je sa nulom smanjio prednost. Sigurni i agresivni servisi ne daju priliki Stefanosu da napadne, ali Novak mora da pronađe rešenje sada za servis Grka.

11:24

Ne može da ga slomi... 2:4

Opet su se lomila koplja na servis Grka, ali je ponovo Cicipas bio taj koji je najbitnije poene odigrao bolje. Sada je ovaj rezultat daleko od preokreta...

11:18

Ovo je bolje! 2:3

Dobra naznaka je da i Đokoviću odlično radi servis. Sigurnom igrom smanjio je prednost. Dopustio je Cicipasu samo jedan poen u ovom gemu, nisu se igrale duže razmene ali je prvi reket sveta pokazao ofanzivu.

11:15

Nije dobro počelo 1:3

Napravio je Stefanos dva servis vinera, bio je nervozniji od Novaka ali je uspeo da na 30:30 prelomi i povede u nastavku meča.

11:11

Grk prvi

Na servisu će prvo biti Cicipas. Rezultat je 6:3, 2:1 sa brejkom za grčkog tenisera!

11:10

Treća sreća!

11:06

Evo su!

Novak i Stefanos su na terenu! Posle drame, kiše i prekida meč se nastavlja. Pobednik će biti u problemu, jer će istog dana igrati i polufinale.

10:56

Prognoza

Dobra vest je da za danas nije najavljena kiša! Juče je prekinula dva puta meč, a drugo četvrtfinale nije ni počelo zbog pljuska. Danas ako je verovatno vremenskoj prognozi, takvih problema neće biti!

10:41

Još malo!

Meč je zakazan za 11 časova!

10:27

Dobrodošli u MONDO live!

Ostanite uz nas, pratićemo nastavak meča između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Za mene očito nisu kladionice

Najnovije