• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 NOVAK NEUNIŠTIVI! Rafa stiže kralj! Italijan bi slomio sve, ali ne i Đokovića!
 NOVAK NEUNIŠTIVI! Rafa stiže kralj! Italijan bi slomio sve, ali ne i Đokovića!

NOVAK NEUNIŠTIVI! Rafa stiže kralj! Italijan bi slomio sve, ali ne i Đokovića!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

11. finale Rima za nevjerovatnog Srbina!

 NOVAK NEUNIŠTIVI! Rafa stiže kralj! Italijan bi slomio sve, ali ne i Đokovića! Izvor: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Kakav nevjerovatan teniski dan...

Novak Đoković plasirao se u 11. finale Mastersa u Rimu nakon pobjede protiv Italijana Lorenca Sonega rezultatom 6:3,6:7,6:2.

Novaku je ovo druga pobjeda u jednom danu! Najprije je nastavio duel sa Stefanosom Cicipasom koji je nestvarno preokrenuo, a zatim je poslije samo pet sati ponovo izašao na šljaku u "Vječnom gradu".

Ni kiša, ni nervoza, pa ni danas na momente bezobrazna publika nisu omeli Đokovićev pobjednički put! Igrao je prvi reket svijeta sjajno u prvom setu protiv Sonega, ni za trenutak nije djelovao umorno i doslovno je imao svoj ples na šljaci.

Zatim nas je u drugom počastio dramom! Popustila je koncentracija i izjednačio je Italijan, iako je srpski as imao tri meč lopte!

Sjajni Sonego sve je spasio, a Novakove silovite udarce vrćao je kao od šale pa tako nije ni čudo što je stigao do polufinala jer ovom igrom zaslužuje da bude u samom vrhu svjetskog tenisa.

Ipak, iskustvo je preovladalo u trećem setu i Novak nije dopustio da "pogubimo živce" pa se ozbiljno trgnuo i zakazao tako šesti susret sa Rafaelom Nadalom u prijestonici Italije.

Španac će biti daleko odmorniji, ali to svakako nije Rafa kojeg znamo jer od početka sezone igra loše na svojoj omiljenoj podlozi. Ne blista ni Novak, mada je u Rimu zaista procvjetao, tako da ćemo kao i uvijek od dva velika teniska imena dobiti pravu istorijsku bitku!

21:25

POBEDAAA 6:3,6:7,6:2

Novak je u finalu Rima! Sjajan gem, neverovatna borba i istrajnost...

21:18

FANTASTIČNO! 5:2

Ništa se više ne pita Italijan. Novak je uvećao vođstvo furioznim udarcima i dao samo jedan poen Sonegu. Još samo GEM do finala!

21:15

Smanjuje 4:2

Dobio je Lorenco gem na svoj servis nešto sigurnije sada. Mada, potpuno dopustivo sa Novakove strane jer je popustio srpski as, ali verovatno je čuvao snagu za naredniji, bitniji gem

21:14

Dobro je, sve je na mestu...

21:11

Tako se igra ! 4:1

Odakle ti snage čoveče? Kakve majsotrije, kakva sigurnost... Raspucava i dalje odlične forhende najbolje u sezoni ga služi taj udarac danas

21:08

AJMOOO! 3:1

Bravo Novače! Evo brejka i dokaza da Novak nije samo najbolji teniser već i najbolji riternista. Napadao je na svaki servis Sonega i briljirao. Eto dobrog znaka

21:05

Evo i fotografija

21:03

Dobaaaar 2:1

Perfetkno bez izgubljenog poena i vođstvo Novaka! Dobro je da na svoj servis ne posustaje, razmišlja o poenima i kako da izazove protivnika. Uključen je u meč iako je na terenu gotovo celog dana!

21:01

Lomi se 1:1

Neverovatno kako neiscrpno igraju obojica tenisera! Sonego sve stiže, i skraćene i duboke lopte, Novak se ne da, ali je izdržljiviji bio na svoj servis Italijan

20:55

DOBRO JE! 1:0

Đoković je spasio čak tri brejk lopte i to pri rezultatu 0:40. Umoran je, ali bori se i ne pokazuje da fali motivacije. Udara svom preostalom snagom, dok sa druge strane Sonegu takođe ne popušta koncentracija...

Biće ovo uzbudljiva bitka!

20:52

Neverovatno...

Evo kako je slavio Italijan

20:48

NIJE DOBRO! 5:7 (6:3,6:7)

Sonego je imao dve prilike za izjednačenje i iskoristio je drugu. Sada smo na početku meča, glavno pitanje je koliko još Novak ima snage..

20:43

4:5

Nije dobro, osilio se Italijan, hrabar je i ima prednost!

20:41

4:3

Novak je napravio duplu grešku, baš nije bio momenat za to jer je Sonego na servisu

20:38

3:2

Uozbiljio se Italijan, opasno je počeo da napada...

20:37

3:0

Nastavlja da greši Lorenco koji je izgleda pod velikim pritiskom, publika se ponaša kao na fudbalu

20:36

Ajmo! 6:6, 2:0

Naveo je Đoković Sonega na greške i poveo sa 2:0

20:34

Ludilo! 6:6

Sonego je po prvi put uzeo brejk i uveo set u taj -brejk, dok je Novak propustio tri meč lopte! 

20:24

IDEMO! 6:5

Novak je uzeo brejk i serviraće za finale i duel sa Rafom! Neverovatan tenis i u ovom gemu je igrao srpksi as.

20:21

Uf, dobro je! 5:5

Novak je morao da spasi dve set lopte i novu dramu danas, ali sve se završilo dobro, Novak nije stao i udarao je agresivno kada je bilo najpotrebnije. Neko iz publike tokom prethodnog gema dobacio je nešto bezobrazno i to je razljutilo najboljeg na svetu, ali mu izgleda dalo i motivaciju.

20:09

Bravo za Italijana 4:5

Ponovo je Sonego spasio dve brejk lopte. Toliko hrabro udara u trenucima kada Novak ima šansu da povede, za svaku pohvalu!

Moraće Đoković ukoliko želi da privede meč kraju još malo da "doda gas". Vidno je bio nervozan jer nije iskoristio priliku da povede.

20:04

Sjajno

Evo nove statistike, koja pokazuje kako Novaku idu vineri od ruke danas, ima ih čak 18!

19:58

Izjednačenje! 4:4

Vineri su Novakovo drugo ime na ovom meču! Sjajan gem srpskog tenisera još jednom pokazuje koliko je fokusirano ušao u ovoaj okršaj. Nema pada koncentracije, svaki poen igra kao da je meč lopta.

19:55

Vau! 3:4

Sonego igra kao da je u prvih pet tenisera sveta! Spasio je tri brejk lopte, Novak je igrao silovito, ali Italijan je tako hrabro vraćao sve i izazivao najboljeg tenisera sveta na mrežu.

Da Novak ovaj meč igra kao one u Beogradu ne bi ovo bilo doboro za njega, ovako gledamo sjajan tenis sa obe strane, ali i Đokovića koji je siguran i strpljivo čeka novu šansu.

19:47

Dominacija

Novak ima čak 20 poena više sa osnovne linije od Lorenca. Nema šta, prava dominacija!

19:45

Sve na mestu 3:3

Pripretio je italijanski teniser i došao do 30 oba, ali onda dva sigurnija poena Novaka bila su tu da spreče iznenađenje i komplikaciju. Servirao je as i izjednačio rezultat u drugom setu. 

19:41

Vodi Sonego! 3:2

Zaista nema šta da se zameri u igri Lorenca Sonega. Jako dobro igra Italijan i uspeva to da prikaže u svom servis gemu, nema Novak puno prilika da ga ugrozi, ali tek je početak seta...

19:37

Ovako je počelo...

Pogledajte samo kako je Novak odigrao prvi poen na meču, zatim pogledajte i kako Sonego sjajno igra, ali srpski as toliko drži visok nivo igre da Lorencu ništa nije dovoljno.

19:35

Drži nivo 2:2

Ništa se ne menja na Noletov servis. Dozvolio je da u jednom poenu rascupa Lorenco forhend i ubeleži dobar viner, ali to je bilo sve! 

19:34

Detalji sa meča

19:33

Reakcija

Deluje Italijan kao da nema adekvatno oružje za srpksog asa

Izvor: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

19:30

Preti Nole 1:2

Imao je prvi reket sveta brejk šansu, ali je jeftino prokockao međutim to nije nikakav crveni alarm jer je to prva ozbiljnija greška koju je napravio.

Vezao je Sonego nakon te brejk lopte tri odlična servisa i tu već Novak nije mogao da zapreti.

19:23

Novače, ovo je odlično! 1:1

Jako agresivno je igrao Novak, ali to za sada deluje kao odlična taktika. Malo je pomogla i pogrešna odluka linijskog sudije, poslao je prvi reket sveta lopticu u aut, ali sudije su zaključile da je dobra lopta.

19:20

Dobar Sonego 0:1

Sigurno je ušao Italijan u drugi set. Dobrim servisom, ofanzivno došao je do vođstva i ne deluje da će se tako lako predati, ali ne zaboravite koga ima sa druge strane mreže...

19:18

Statistika

Pogledajte i statistiku prvog seta! Novak duplo bolji u vinerima, ali i u neiznuđenim greškama!

19:16

Zadovoljan je!

To je taj čuveni urlik!

19:16

19:14

IDEMO! 6:3

Novak Đoković vodi 1:0 u setovima u polufinalu Mastersa u Rimu! Šetao je Sonega po terenu forhenodm i bekhendom. Oba udarca funkcionišu sjajno, ali šta danas radi Đoković forhendom to je neverovatno! Za samo 34 minuta poveo je i napravio jedan korak ka finalu!

19:11

Smanjuje 5:3

Italijanski teniser dobio je još jedan siguran gem. Sve pohvale za talentovanog Lorenca koji igra verovatno tenis karijere, publika ipak postaje previše glasna...

19:08

Tako se igra! 5:2

Nema šanse Italijan kada Novak servira! Novi, sjajni gem za Đokovića koji blista na šljaci i konačno posle loše otvorene sezone pokazuje kako igra prvi na svetu!

19:06

Ne može bolje!

Statistika na Novakovoj strani!

19:04

Drži se... 4:2

Sonego je sa nulom dobio gem na svoj servis. Publika je u transu nakon svakog poena koji Lorenco osvojio, sjajan tenis i mladog Italijana, izazvao je na mrežu Novaka pa je i tako upisao jedan poenom, a takođe je odservirao i prvi as.

19:00

Ovo je sjajno! 4:1

Majstorski tenis Novaka Đokovića! Jake lopte sa osnovne linije Lorenci možda uspeva da vrati, ali daleko od toga da može da napadne srpskog asa dok servira. Novak zaista pleše po šljaci i ono što je najvažnije odmoran je!

18:56

IDEMO! 3:1

Sjajni Novak došao je do brejka! Odličan servis Lorenca, ali JOŠ BOLJI ritern najboljeg tenisera sveta doneo mu je prednost na početku ovog duela. Deluje fantastično srpski as na terenu.

18:51

Dooobar! 2:1

Ponovo sa nulom dobija gem Đoković. Forhend fantastičan kao i protiv Cicipasa, deluje najbolji na svetu kao da je samo nastavio da igra onaj četvrtfinalni meč završen ranije danas. Nema znaka od umora, napada, a ulaze i servisi!

18:49

Dobar i Italijan 1:1

Imao je Novak 15:30, ali je pojačao udarce Lorenco Sonego i napao agresivno. Dobar je i mladi italijanski teniser , u ovom gemu je pokazao da će Đoković morati da ostane na visokom nivou do kraja meča.

18:42

Odlično 1:0

Počelo je maestralno! Novak je izazvao Sonega na mrežu, Italijan je vratio u dijagonalu, a Nole je to stigao i poslao iza Lorenca lopticu. Publika je aplaudirala misleći da je domaći teniser imao poen u svojim rukama, ali prvi reket sveta se snašao. 

Nakon toga je nanizao još tri poena i poveo u rimskom polufinalu!

18:39

Krećemo!

Novak bitku sa finale Rima počinje svojim servisom.

18:35

Podrška!

Imaće Sonego više publike na svojoj strani, ali i Novak ima podršku!

18:27

AJMO!

Počinje borba za finale! Đoković i Sonego su na terenu. Očekuje se dobar tenis!

18:17

Ovako je bilo danas

Dok prvi reket sveta ne izađe na teren, da se podsetimo kako je ranije danas izgledao na šljaci:

18:13

Odmoran?

Mislite li da Novak ima snage za dva duela u danu? Hajde da vidimo...

18:10

Uskoro

Meč je zakazan za 18:30 časova. Pobedniku će u finalu protivnik biti Rafael Nadal koji je savladao Rajli Opelku.

17:08

Dobrodošli u MONDO live!

Pratićemo drugi meč Novaka Đokovića danas. Protivnik je italijanski teniser Lorenco Sonego

UKRATKO

  • Italijan vodi u međusobnom skoru
  • Obojici je ovo drugi meč u danu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije