• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Formuli 1 - sezona propada zbog korone!? Jedna trka otkazana, još četiri pred odlukom!

Autor Mladen Šolak

Moraće da mijenjaju plan.

 Haos u Formuli 1 - sezona propada zbog korone!? Jedna trka otkazana, još četiri pred odlukom! Izvor: TANJUG/AP/DARKO VOJINOVIĆ

Iako su se u Formuli 1 nadali da će ova takmičarska godina proći mirno i uspješno, virus korona ipak i dalje stvara velike probleme organizatorima!

Trka za Veliku nagradu Singapura, koja bi trebalo da bude održana od 1. do 3. oktobra, zvanično je otkazana, a Formula 1 razmatra opcije i pokušava da nađe zamjenu.

Čelnici Formule 1 i vlasti Singapura saglasili su se da ne bi bilo moguće da održe taj događaj zbog zabrane putovanja ljudi u taj grad-državu.

Dok se razmatra da u to vreme bude zakazana trka u Turskoj, Kini ili u Americi (u Ostinu), potvrđeno je da je još trka ugroženo.

Iako i dalje stoje planovi da F1 sezona ima 23 trke, postoji sumnja oko održavanja trka u Japanu, Brazilu, Meksiku i Australiji.

Izvor: Tanjug/Pool via AP, Mark Sutton

U Japanu su u toku pripreme za Olimpijske igre u Tokiju uprkos skoku broja zaraženih od korone, pa će nadležni poslije Igara odlučiti šta će biti sa trkom. U Meksiku i Brazilu je korona odavno buknula i dovela u pitanje dolazak Formule 1, bez obzira na to što su organizatori uvjereni da mogu da sačuvaju timove od virusa u tim zemljama.

Takođe, Australija je pod znakom pitanja jer je poznato da u toj državi traju stroge zabrane i procedure za dolaske, u šta su se uverili i teniseri na Australijan openu.

Veoma komplikovana godina za sport u cjelini, pa i za Formulu 1.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC