• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 novak đoković u četvrtfinalu rolan garosa
 novak đoković u četvrtfinalu rolan garosa

Mučio Novaka, pa mu predao meč! Herojska pobjeda Đokovića - iz ambisa do četvrtfinala Rolan Garosa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Đoković je u osmini finala!

 novak đoković u četvrtfinalu rolan garosa Izvor: Profimedia

Svjetski broj jedan nastavlja pohod na trofej u Parizu.

Novak Đoković izborio je svoje 15. četvrtfinale na Rolan Garosu, nakon predaje Lorenca Muzetija u petom setu pri rezultatu 4:0.

Poslije rezultata 6:7, 6:7 ,6:1, 6:0, 4:0 gledaćemo srpskog asa u borbi za polufinale u Parzu. Novak je poslije velike drame uspio da podigne nivo igre, ali jendo veliko bravo zaslužio je 19-godišnji teniser.

Napravio je čudo Muzeti najprije kada je osvojio prvi set, jer niko nije očekivao da će mladić koji je prvi put zakoračio na grend slem turnir uspjeti da poremeti najboljeg tenisera svijeta.

Ali, Italijan je pokazao da se nije bez razloga našao u velikom društvu, i da će tek da prikazuje nestavrno lijep i kvalietatn tenis. Blistao je i u drugom setu, u kojem je isto cijedio Đokovića sve do taj brejka  kada ga je potpuno demolirao (7:2).

Ipak, srećom po Novaka upravo činjenica da Muzeti nikada ranije nije igrao velike mečeve, kao i to da je prvi njegov duel u tri seta odigrao upravo na Rolan Garosu protv Marka Čekinata pomogla je da gledamo Srbina u četvrtfinalu.

Radi se o tome da tinejdžer očigledno još uvijek fizički nije pripremljen za dramatične borbe koje ulaze u peti set. Lorenco je stao u trećem setu, Novak je to iskoristio da ga prošeta po šljaci, i onda se tinejdžer samo u jednom trenutku uhvatio za noge.

Dominacija svjetskog broja jedan nastavila se i u četvrtom setu kada je Novak bez izgubljenog gema izjadnačo rezultat i vratio meč na početak.

Pred peti odlučujući set bilo je jasno da Lorenco neće moći još dugo da bude na terenu. Otišao je na pauzi 19-godišnjak u svlačionicu sa fizioterapeutom, vratio se i uspio da odigra samo četiri gema.

Novak je dao sve od sebe iako protivnik nije pružao na kraju veliki optor. Srbin se bacao po terenu i pokazao majstorske poteze protiv kojih će sljedeći morati da se bori još jedan Italijan Mateo Beretini.

16:59

Predaja!

Lorenco Muzeti predao je meć Novaku Đokoviću prvi vođstvu Srbina 4:0 u petom setu. Iako je briljirao u prva dav seta, mladi Italijan nije imao više snage i Đoković je u potpunosti preuzeo meč u svoje ruke, da bi u odlučujućem setu tinejdžer stao i rekao da ne može više.

16:54

Ne može Lorenco! 3:0

Đoković gospodari Parizom posle prva dva seta! Nmea sumnje da Italijan sada može da napravi čudo sa ovako lošom igrom..

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

16:52

Važna potrvda! 2:0

Nešto sporiji ritam, ali očigledno ne smeta Đokoviću.

Bilo je grešaka na obe strane, ali i dalje skoncentrisano igra Novak i razmišlja o konstrukciji poena. Dobra i kretnja po terenu, a Muzeti se i dalje vidno muči.

16:46

Ajmo! 1:0

Brejk na početku!

Padao je Novak po terenu, Muzeti udarao lopticu iza leđa, ali na kraju zanimljivog gema svetski broj jedan je taj koji je poveo u setu odluke.

16:44

Pogledajte!

16:41

Povredio se!

Novak se u uvodnom gemu petog seta bacio na šljaku, pao i ustao, ali posledica je poivreda prsta.

Ne deluje strašno, ali izašao je lekar da previje Novaku ranu.

16:38

Čekamo

Mladi Italijan uzeo je medicniski tajm-aut jer deluje da nema snage za set odluke. Treba uzeti u obzir da Lorenco nije igrao velike mečeve u pet setova do ovogodišnjeg Rolan garosa i da nema nivo fizičke spreme potreban za čudo u Parizu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

16:34

E to je Novak Đoković! 6:0 (2:2)

Za samo 17 minuta!

Desetim asom završio je četvrti set Novak i uspeo da u potpunosti ovaj duel preokrene u svoju korist.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

16:31

Ne može bolje 5:0

Bliži se peti odlučujući set!

Lorenco kao da nema snage, a Đoković je tek probuđen iz sna i igra svoj najbolji tenis. Počeo je ponovo da šalje drop-šotove, ali sada to prolazi mnoog supešnije nego u prva dva seta. I dalje nije uspeo da dođe do gema Italijan.

16:27

Majstorija 4:0

Nijedan poen nije uspeo tinejdžer da osvoji u četvrtom setu. Novak ga šeta po šljaci, i sada je on taj koji pogađa dobre uglove.

Za veoma kratko vreme prvi reket sveta nadomak izjednačenja u setovima!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

16:24

BREJK 3:0

Upalio je mašinu Novak i nema nameru da stane! Muzeti nema rešnje, Novak ide ka preokretu krupnim koracima. Od poslednjih 25 odigranih poena svetskom broju jedan pripalo je čak 23.

Drugi Novak je stupio na scenu.

16:22

Nema stajanja 2:0

Pucaju vineri sada na sve strane, a Italijan samo gleda i ne veruje šta mu se dešava. Sve bolji i dominantniji Đoković

16:19

Opet brejk! 1:0

Fantastičan tenis Đokovića , bolja kretnja, sigurniji je i konačno je onaj pravi kakvog smo navikli da ga gledamo. Lorenco mnogo greši, a to pokazuje činjenica da je odmah na stratu dopustio tri vezane šanse za brejk svetskom broju jedan.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

16:16

Dobro je! 6:1 (1:2)

Još se igra osmina finala na Filip Šatrijeu.

Uspeo je Đoković da smanji prednost, za samo pola sata došao je do seta i pokazao da može bolje. Ako ostane na ovakvoj igri može i do preokreta. Muzeti je sada potpuno drugi teniser i nema oružje za najboljeg na svetu.

16:13

BRAVO! 5:1

Potpuno se povukao Lorenco ,a Novak nastavlja sa dominacijom u ovom setu. Još jedan, novi brejk i sada već fantastično vođstvo, Teško će Muzeti moći da zapreti..

16:10

Odličan! 4:1

Tako igra najboji na svetu!

Sve više greši italijanski teniser, dok je svetski broj jedan sve sigurniji i ne propušta nijednu priliku za poen. Agresivniji je i bolje se kreće, i fale mu još dva gema kako bi smanjio vođstvo Lorenca u setovima.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

16:07

Sa nulom 3:1

Upsiuje se i Muzeti u ovom setu i to furiznim gemom.

Bez izgubljenog poena uspeo je Italijan da smanji prednost Novaka, ali primetno je da je opao nivo tenisa i da nije blistav kao u prethodna dva seta. Pravi je trenutak da Đoković koristi pad koncentracije tinejdžera.

16:04

Tako se igra! 3:0

Tu je i potvrda brejka!

Srpski as se u potpunosti razigrao i sada je on taj koji dominira na pariskoj šljaci. Muzeti je nemoćan bio u prva tri gema trećeg seta. Novače, nastavi tako!

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

16:00

IDEMO NOVAČE! 2:0

Evo ga brejk!

Odličan početak seta za Đokovića, konačno je posle dužeg vremena oduzeo protivniku servis. Muzeti ponovo šalje loptice na liniju, Novaka to vidno frustrira. Zastao je nakon jednog poena i povikoa "Jel moguće više ovo", ali to kao da mu je dalo gorivo da poleti u narednom poenu i konačno se podigne.

15:55

Počelo je dobro 1:0

Novak je treći set otvorio gemom bez izgubljenog poena. Nešto sigurnijim servisom nazire se bolji tenis srpskog asa. Videćemo...

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

15:53

Vaše mišljenje?

Šta može prvi reket sveta u nastavku?

15:49

Veoma loše... 0:2

Novak Đoković izgubio je i drugi set! Samo dva poena uspeo je u drugom taj -brejku da dobije prvi reket sveta. Nije toliko loše igrao Srbin koliko hrabar i kvalitetan tenis igra Italijan.

Tokom celog seta sve je vodilo ka tome da će Muzeti povesti i napraviti problem najboljem na svetu. Sreća je takođe bila na njegovoj strani jer je svaka loptica išla na liniju.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

15:45

Nije dobro! 1:5

Muzeti ima dva mini brejka! Đoković u velikom problemu.

15:43

Au... 0:3

Nije više moguće kakve loptice Muzetiju ulaze u teren! Sve stiže i opasno preti u drugom setu..

15:41

Taj brejk! 6:6

Izborio je Đoković još jedan taj-brejk!

15:39

Šta radi Italijan...5:6

Toliko dobro igra Muzeti da deluje nestvarno. Pogađa linije iz neverovatnih položaja i uglova, sve mu je jednostavno ide na ruku,a Novak sada mora da servira za taj-brejk.

Kakav tenis i kakav meč...

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

15:36

Igra se 5:5

Jo će se voditi bitka za drugi set!

Đoković je nešto agresvnije odigrao deseti gem i uspeo da još jednom izjednači. Ništa nije gotovo, ali mora svetski broj jedan još jaćče jer je Italijan silovit.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

15:30

Problem! 4:5

Lorenco Muzeti na korak je od osvajanja drugog seta.

Još jedan dobar gem na svoj servis odigrao je mladi teniser i svom snagom došao do novog vođstva. Ako ovako nastavi da igra, a Đoković ne podigne nivo biće opasno po srpskog asa. Sve pogađa Lorenco..

15:26

Provlači se 4:4

Imao je tinejdžer iz Italije ponovo priliku za brejk, ali svestan je bio srpski as koji bi to problem moglo da mu napravi i uspeo je da se održi i izjednači. Evo i statistike do prethodnog gema:

15:18

Odličan Italijan 3:4

Ponovo vodi 76. teniser sveta.

Muzeti ne staje sa majstorijom! Siguran je u sebe i niže fantastične udarce i duboke lopte. 

15:14

Napeto... 3:3

Đoković je sasvim solidno ušao u gem i došao do 30:0, a onda je Muzeti ponovo bekhendom odlično reagovao i stigao ga. Zatim je usledio neverovatni, agresvini forhend u dijagonalu i brejk šansa za Italijana.

A onda je konačno svetski broj jedan vezao viner, as i dobar napad i uspeo da ipak izbori ovaj gem. Velika borba se vodi na "Filip Šatrijeu",

15:09

Dobro je! 2:3

Vraća se Novak!

Sada je Lorenco bio taj koji je napravio niz grešaka i doveo Đokovića do tri vezane brejk lopte. Odmah je iskorišćena prva i to Muzetijevom greškom. Kao da se povukao nakon što je napravio vođstvo, trebalo bi sada da to iskoristi srpski as.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

15:05

OPASNO! 1:3

Italijan je napravio brejk! Đoković je nanizao greške, a Muzeti je odmah to iskoristio. Drugu šansu za brejk na meču je iskoristio i napravio veliki problem Novaku u drugom setu.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

14:58

Neverovatno 1:2

Uspeo je svetski broj jedan do prva dva poena na servis Muzetija u ovom gemu, a onda je ponovo Italijan krenuo sa rafalima i sa neverovatnom kretnjom po terenu.

Stiže sve 19-godišnjak...

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

14:53

Krenuo je 1:1

Đoković je izjednačio, ali ono što plaši je da to nije bio ubedljiv gem za njega. Muzeti je slao rafale, tako da je Đokovića poslužila malo i sreća više nego kvalitet tenisa. Vidno je i dalje mislima u prvom setu.

14:50

Pogledajte

Evo i detalja sa meča:

14:49

Nastavlja Italijan... 0:1

Tinejdžer je pun samopouzdanja i nastavlja da dominira na parsikoj šljaci. Mora Novak da se probudi, Muzeti jeste agresivan, ali prvi rekt sveta imao je i neugodnije rivale...

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

14:47

Statistika

Evo i brojki iz prvog seta, Muzeti je zaista zasluženo poveo.

14:38

1:0! MUZETI UZIMA SET!

Veliko iznenađenje u taj-brejku, Novak nije izdržao i izgubio je set 7:6 (9:7)!

Nije bio dobar Đoković u gemu koji je odlučiovao pobednika seta, mučio se, pravio mnogo grešaka, a to je Italijan u naletu iskoristio. Propustio je dve set-lopte, delovalo je da će se Đoković izvući, ali treću šansu ne propušta Muzeti.

Vinerom dolazi do najvećeg seta u karijeri, Novak mora da se probudi.

14:32

Dobro je! 4:1

Proradio je servis kada je najpotrebnije. Čuva Đoković mini brejk.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

14:30

Dobar početak 6:6 (2:0)

Dobra i sigurna prva dva poena za Srbina!

14:28

Igra se taj-brejk! 6:6

Neverovatan gem je odigrao Italijan! Napadao je bez prestanka i moćnim tenisom poručio Novaku da će morati da se pomuči..

14:25

Opet vodi! 6:5

Kakvi fantastični udarci za obe strane!

Muzeti nema šta da izgubi i raspucan je na svaki udarac, Đoković sa druge strane pokušava da napadne što jače. Uspeo je svetski broj jedan ponovo da dođe na korak do seta, sada mu treba brejk!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

14:20

Igra se još.. 5:5

Novak ima problema sa bekhendom, 10 od 13 neiznuđenih grešaka ima tim udarcem i upravo je njiim prepustio Lorencu izjednačenje. Borba za prvi set nije bila rešena u ovom gemu..

14:17

Dobro je! 5:4

Drži se i Đoković i dolazi na samo gem do vođstva u setovima. Jače je napao Italijana i uspeo da povede.

14:13

Ne da se Lorenco 4:4

Sjajan tenis!

Muzeti je došao do 40:0, a onda je Đoković vezao tri poena, posle čega je usledio fantastičan tenis. Novak i Lorenco odigralu su dva duga poena jedan od 18, drugi od čak 27 udaraca koji j epripao Italijanu. Uspeo je da izjednači tinejdžer.

14:08

Vau...

Pogledajte kako je Muzeti leđima okrenut posalo rafal na Novakovu stranu. Zaista svaka čast tinejdžeru iz Italije...

14:06

Vraća se! 4:3

Kada uđe prvi servis onda opasnosti nema!

Napravio je jedan atraktivni potez Muzeti u ovom gemu, ali to je bilo sve što mu je Đoković dozvolio. Posle serije protivnika, Novak je upisao jedan siguran gem i ponovo poveo.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

14:02

Na početku smo... 3:3

Vratio se mladi Lorenco. Razigrao se Italijan i sa nekoliko vinera uspeo da se vrati potpuno u ovaj meč.

13:59

Uzvraća Italijan! 3:2

Novak je vidno bio nervozan nakon rasprave sa sudijom, i pored toga što je igrao agresivno Muzeti je sve stizao, a Đoković nije iskoristio dve prilike da završi gem. Italijan je zatim uspeo da izbori šansu za brejk koju je odmah iskoristio!.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

13:50

Rasprava

Ne slaže se sa odlukom sudije Đoković da je poslao lopticu u aut, ušao je u kraću raspravu i ironično se nasmejao i poručio "Pa jel vidite da je pola loptice na liniji", ali sudija je već odlučio...

13:47

Idemo! 3:1

Osigurao je Novak tri vezane brejk lopte i iskoristio je prvu fantastičnom forhend paralelom! Kreta se Lorenco odlično, ali mnogo moćnije deluje srpski as i tu odličnu igru pretvara u brejk.

13:43

Siguran 2:1

Krenuo je Đoković u ovom gemu da skraćuje lopte, a drop šotovi očigledno rade dobro i na ovom meču. Sada nešto sigurniji gem za svetskog broja jedan.

13:41

Izjednačenje 1:1

Iako je Novak uspeo da zapreti Italijanu, mladi Lorenco čuva svoj servis, upisuje i prvi as i dolazi do izjednačenja.

13:36

Dobro je počelo 1:0

Italijan je otvorio meč perfektnim vinerom koji je poslao po paraleli, a onda je u sledećem poenu izazvao na grešku najboljeg tenisera sveta. Nole je zatim vezano niz sjajnih udaraca i bez problema stigao do 40:30, ali nije odmah završio gem zbog duple greške.

Ipak, u naredna dva poena dobro je napao i poveo Đoković.

13:30

Počinjemo!

Meč je počeo. Na servisu je prvo srpski as.

13:27

Đoković o Italijanu sve najlepše

"Moraću da igran na visokom nivou, on je veliki izazov nema šta da izgubi i igra tenis života", rekao je pred osminu finala svetski broj jedan.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

13:26

Šta kaže o Novaku?

"Trenirali smo, nismo nikada igrali, biće tenzije. Ovo je moj san, uživam u trenutku i daću sve od sebe", rekao je Lorenco pred meč sa Novakom.

13:24

Izašli!

Đoković i Muzeti izašli su na teren "Filip Šatrije".

13:15

Ko je Lorenco Muzeti?

Rođen je u Toskani 2002. godine. Počeo je da igra tenis zbog oca koji je bio veliki fan belog sporta. Idol mu je Rodžer Federer sa kojim je imao prilike da trenira u Parizu.

13:10

Amerikanka završila

Koko Gof je pobedila je Ons Žaber i plasirala se u prvo grend slem četvrtfinale!

12:50

Dobrodošli u MONDO live!

Ostanite uz nas, pratićemo uživo prenos meča između Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija. Meč počinje kada se završi duel u ženskoj konkurenciji Žaber- Gof, oko 13:30 časova.

Izvor: Profimedia/SIPA/CHISTOPHE SAIDI

UKRATKO

  • Do sada se nisu sastajali
  • Muzeti ima samo 19 godina
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Đoković pobeđuje

Najnovije