• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova perfekcija, Nadalove greške, tanki živci i mat u 1 potezu: Ovo su 4 prednosti Đokovića u meču godine!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Spektakl može da počne, a Rafa mora da se pazi. Jer Novak cilja pobjedu, a zna tačno kako da dođe do nje!

 novak đoković rafael nadal rolan garos prednosti đokovića Izvor: Profimedia

Došao je i taj dan, malo ranije nego što je možda vrijeme, ali gledaćemo Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u međusobnom duelu na Rolan Garosu. 

Žrijeb je htio da druga polovina iznjedri finalistu iz mladih snaga tenisa, dok je Novakov dio žrijeba bio mnogo teži i u njemu su se našla trojica najboljih tenisera svih vremena. 

Rodžer Federer je odustao, a sada ćemo gledati duel Nadala i Novaka u polufinalu. Što se tiče susreta na Rolan Garosu dva velika rivala srela su se osam puta i za sada Đoković ima samo jednu pobjedu. 

Na šljaci je Nadal superiorniji i ima 19 pobjeda uz 7 poraza, a na posljednjih 5 susreta je bio bolji. Ipak, kada se pogleda ovogodišni Rolan Garos, jasno se vidi koje su Novakove jače strane! 

SERVIS - NOVAK JE PERFEKTAN! 

Novak Đoković
Izvor: Profimedia

Na ovogodišnjem Rolan Garosu Srbin servira sjajno. Malo poena gubi na svojim servis gemovima, što nije ni čudo kada vidimo da ima 40 asova u dosadašnjim mečevima na pariskoj šljaci.

To je skoro duplo više od Nadala koji je skupio tek 23 asa. Nekada je servis bio mnogo bolnija tačka kod Nadala, ali iako ga je izuzetno popravio on tu ne može da se mjeri sa srpskim šampionom. 

Osim što je jači i efikasniji, Novakov servis je i sigurniji. Do sada ima gotovo duplo manje duplih servis grešaka. Tek 11 ih je napravio Novak, a Nadal je na brojci od 20. Poeni osvojeni poslije duplih servis grešaka su čist poklon, za njih se "ne radi" i svaki takav poen je dragocen. 

A Novak će ih sigurno dobiti više od rivala! 

BREJK LOPTE - ČELIČNI ŽIVCI NAJBOLJEG NA SVIJETU!

Izvor: Profimedia/LaPresse/Fabrizio Corradetti

Ove godine nas je malo iznenadio Novak na Rolan Garosu pošto je izgubio nekoliko taj-brejkova. Zna se da je njegova najveća snaga u glavi i da mentalnom snagom lomi protivnike, a upravo u taj-brejkovima je to najbitnije.

Ipak statistika vezana za brejk lopte na ovom grend slemu pokazuje da je ovo samo slučajnost. Kada dođe do šanse za brejk Novak je koristi, kada drugi imaju šansu za brejk protiv njega uglavnom se namuče. 

Novak i Nadal su u Parizu dozvolili identičan broj brejk šansi - 22. S tim što je Novak spasio 19 ili 86 odsto, a Španac tek polovinu - 11. Kada je iskorišćenost brejkova u pitanju Novak je uzeo 63 odsto svojih brejk lopti (29/46), a Nadal tek 49 odsto (33/67). 

Čelični živci šampiona bi ovdje mogli da presude, a znamo ko je tu bolji. 

VINERI - MAT U JEDNOM POTEZU!

Izvor: MN PRESS, Profimedia/Julian Finney

Nema ljepšeg poena od vinera. U jednom potezu posle kog nema odgovora osvojiti poen, posebno je teško na šljaci. A Đoković to radi sjajno. 

Protiv Nadala će doći do brojke od 200 vinera na ovom turniru pošto je do sada došao do 192 vinera. Nadal je na 165, što i ne čudi kada znamo kakav je njegov stil igre. 

Naravno, protiv Španca je najteže na svijetu uzeti viner, ali ako to neko može, to može Novak!

GREŠKE - RAFA PAZI SE!

Izvor: Profimedia/LaPresse/Fabrizio Corradetti

Iako je igrao manje setova, iako je proveo manje vremena na terenu, Rafael Nadal više greši od Novaka na ovom Rolan Garosu. 

Do sada je napravio 134 neiznuđene greške, dok je Novak tek na brojci od 122. To je još jedan ohrabrujući podatak, jer će ovo biti meč koji je igra nerava i igra nijansi. Svaka će se greška skupo platiti, a do sada je Rafa imao tanje živce i manje preciznosti na ovom Rolan Garosu. 

Sve će stati u nekoliko sati vrhunskog tenisa. I u njihov 58. duel. Navijamo za jubilarnu 30. pobedu srpskog tenisera. I za taj drugi pehar na Rolan Garosu. 

17:30. Otkažite sve planove, ko zna kakav nas spektakl čeka. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC