• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo neću zaboraviti! Protiv Nadala morate na Mont Everest: Đoković gubio 0:5, ali nije bio nervozan, već spreman!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak poslije istorijske pobjede iskreno priznao kako se osjeća i objasnio da će tokom noći dati sebi oduška. A o finalu će da misli kad svane subota.

 novak-djokovic-rafael-nadal-rolan-garos-2021 Izvor: twitter.com/rolandgarros

Bila je ovo sigurno jedna od najljepših noći Novaka Đokovića u Parizu.

Odigrao je epsko polufinale protiv Rafaela Nadala, pobijedio "kralja šljake", zakazao finale protiv Grka Stefanosa Cicipasa i onda došao na konferenciju za novinare, da na miru sabira utiske.

Možda će vas zanimati

Na konstataciju novinara da je jedini dva puta pobijedio Rafu u Parizu, Đoković je rekao...

"Bio je ovo definitivno najbolji meč u kojem sam ikad učestvovao na Rolan Garosu", počeo je Novak.

"Uz to, bio je ovo jedan od tri najbolja meča u mojoj karijeri, ako uzmemo u obzir kvalitet tenisa, to da sam igrao protiv svog najvećeg rivala, na terenu na kojem je imao toliko uspjeha i na kojem je bio toliko dominantan u posljednjih 15 godina... I naravno, ako uzmemo u obzir atmosferu u kojoj je meč odigran", dodao je Đoković.

"Obojica smo imali veliku podršku. Sve je bilo nevjerovatno. Srećan sam što nije spuštena zavjesa u 11 uveče, što je izdata posebna dozvola i što je publici dozvoljeno da ostane. Bio je ovo jedan od mečeva i jedna od večeri koje ću pamtiti zauvijek".

Šta mu je prolazilo kroz glavu pri rezultatu 0:5 u prvom setu?

"Iako nisam imao tako dobar početak meča, nisam bio previše nervozan, jer sam osjećao da veoma dobro udaram lopticu. Bilo je samo pitanje toga da nađem put da uđem u meč i da se adaptiram na njegove udarce. A njegove loptice su potpuno drugačije od bilo kog drugog tenisera. On iz forhend ugla igra sa tolikom količinom spina da je to nevjerovatno".

"Ali bio sam spreman. Mentalno sam se osjećao dobro, fizički isto, bio sam motivisan. Imao sam jasan plan šta bi trebalo da uradim da bih igrao bolje nego u prošlogodišnjem finalu. Taj početak meča je podsjetio na prošlogodišnje finale, ali uspio sam da uđem u meč na kraju prvog seta i iako sam ga izgubio osjetio sam da sam pronašao svoju igru. U drugom setu su stvari počele da se odvijaju veoma dobro. Pronašao sam servis i kada sam zaostajao brejk u četvrtom setu. Večeras me servis nije tako dobro služio, ali sam u četvrtom setu uspio da ga pronađem i nešto je kliknulo i počeo dobro da serviram".

Uz priču o finalu, Đoković je bio upitan i da komentariše Nadalove uspjehe na Rolan Garosu svih ovih godina.

"Teško je naći riječi za to. Potrebno je nešto veće od svih superlativa koje znamo da bismo opisali Rafine uspjehe na Rolan Garosu. Najdominantniji igrač u istoriji ovog grend slema, izgubio je sada samo tri puta, a igra skoro 20 godina. To dostignuće govori samo o sebi. Svaki put kada stanete ovdje na teren naspram njega znate da morate da se popnete na Mont Everest da biste pobijedili. Pobijedio sam do sada samo jednom u naših osam mečeva ovdje, na Šatrijeu. Pokušao sam da izvučem neka pozitivna iskustva iz meča 2015, kada sam pobijedio, i to je večeras ispalo veoma dobro. Zaista, bio je ovo jedan od mečeva koje ću dugo pamtiti, ne samo zato što sam pobijedio, već i zbog atmosfere. Čitava ova prilika bila je veoma posebna".

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Finale protiv Stefanosa Cicipasa biće odigrano u nedjelju. Jasno je da će Novak morati da se brzo oporavi za borbu za trofej.

"Očigledno je da trenutno nisam najsvježiji tip, ali imam dan i po da se oporavim i da se presaberem i razmišljam o sljedećem protivniku. Jasno je da ću uživati malo u ovoj pobjedi, iako nemam mnogo vremena za to. Vjerujem da sam zaslužio da se večeras malo opustim i da ne razmišljam o sljedećem protivniku, iako će to biti finale grend slema. U subotu ću razmišljati o finalu i o takmičenju protiv rivala koji je u odličnoj formi".

Đoković je već imao iskustva sa ovako velikim mečevima u polufinalu, poslije kojih je brzo morao da se presabere.

"Nije prvi put da sam igrao epski meč u polufinalu, a da me je poslije toga čekao meč za titulu u 48 sati. Kroz karijeru sam se dobro oporavljao i moj fizioterapeut će uraditi sve što može da bi me spremio. Igrao sam dovoljno tenisa i sada će akcenat biti na tome da se polako pripremim za dan finala. Znam šta bi trebalo da radim. Cicipas je prvi put u finalu grend slema ako ne griješim, za njega je to naravno veliki uspjeh, ali sam siguran da ne želi tu da stane. Igra u sjajnoj formi, vodi u ATP trci ove godine, ima sjajne rezultate, sazrio je kao igrač, šljaka je vjerovatno podloga na kojoj je najbolji. Igrali smo prošle godine meč u pet setova. Biće to još jedan težak meč i potrudiću se da napunim svoje baterije", dodao je Novak za kraj.

Ko će dočekati meč za titulu!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC