• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak za istoriju - prestigao Rafu, Rodžer mu nije ni blizu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iako se Švajcarac uzima kao primjer za dugovječnost u tenisu, Novak Đoković je veteran koji dominira kao niko prije njega.

 novak đoković 7 grend slem trofeja poslije 30. godine Izvor: Profimedia

Novak Đoković nastavlja da pomjera granice ne samo tenisa, već sporta!

Trijumfom protiv Stefanosa Cicipasa na Rolan Garosu, uspio je da osvoji svoj 19. grend slem u karijeri, a čak sedmi od svog 30. rođendana i to je dokaz da nikada u tenisu nije postojao neko ko je u veteranskim danima ovako dominirao. 

Rodžer Federer ne odustaje od tenisa ni pred svoj 40. rođendan, ali kada se pogledaju brojke on nije ni blizu Novakovog učinka. Federer je u svojoj četvrtoj deceniji osvojio "samo" četiri grend slema, po čemu je izjednačen sa Herbertom Loufordom, Ventfortom Gorom i Kenom Rouzvelom. 

Bil Tilden je uzeo šest grend slemova poslije 30. rođendana, a dosadašnji rekorder je bio Rafael Nadal sa šest najvažnijih pehara u karijeri. Sada ga je Novak prestigao i ponovo potvrdio da su za njega godine samo broj

Podsjetite se kako se slavilo u Parizu:

U sezoni kada je napunio 30. godina mnogi su mislili da je gotovo sa Novakom. Te 2017. godine je potpuno pao - ispao je u Australiji u drugom kolu, na Rolan Garosu je stigao do četvrtfinala kao i na Vimbldonu, a na US Openu nije ni igrao. 

Nije uspio do titula ni na prva dva grend slema u 2018, godini, a onda je krenula totalna dominacija! U 2018. godini je uzeo Vimbldon i US Open, a onda je na startu 2019. godine ponovo pokorio Australiju. 

Na Rolan Garosu ipak nije mogao do trofeja, ali je te godine uzeo i Vimbldon. Prošle godine je osvojio samo Australijan open, a da nije bilo onog incidenta na US Openu, vjerovatno bismo sada brojali 20. Novakovu titulu.

Ove godine je uzeo prva dva grend slema u sezoni i došao do nečega što je do skora djelovalo potpuno nevjerovatno - do svoje sedme titule na grend slemu od 30. rođendana do danas.

 Jer godine su samo broj kada si najveći ikada!

(MONDO)  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC