• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš krenuo negativan na OI, a stigao pozitivan! Odmah problem za srpski tim - Vasić ima koronu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpska delegacija koja je već stigla u Japan odmah se suočila sa problemom.

 milos-vasic-veslac-pozitivan-na-olimpijskim-igrama Izvor: MN Press/Profimedia/YouTube/Printscreen/ Radio Slobodna Evropa

Veslački tim Srbije koji treba da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju sletio je danas na aerodrom Haneda, a tamo ih je dočekalo neprijatno iznenađenje. Iako su svi članovi delegacije testirani i dobili negativan test pred polijetanje, u Japanu je bilo drugačije.

Nakon obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu konstatovano je da je veslač Miloš Vasić (30) pozitivan na virus COVID-19.

Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić, veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan. Tada su svi dobili negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19.

Miloš Vasić nema simptome zaraze virusom i osjeća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije. Po protokolu Organizacionog komiteta ''Tokio 2020'' i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih 7 dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa COVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze virusom COVID-19 biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.

Supruga Miloša Vasića, proslavljena srpska košarkašica Sonja Vasić (nekada Petrović) određena je da bude nosilac zastave Srbije. Pored nje, zastavu će nositi i Filip Filipović.

Miloš Vasić je bio jedan od manekena na promociji opreme koju će Olimpijski tim Srbije nositi u Tokiju. Pogledajte kako izgleda ta oprema:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Ovo postaje tragikomicno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC