• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Londonu - Federer razbijen! Švajcarac ispao sa Vimbldona sa nulom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni švajcarski teniser neće igrati polufinale Vimbldona, nakon debakla protiv Hurkača!

 rodzer-federer-hubert-hurkac-vimbldon Izvor: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Rodžer Federer eliminisan je sa Vimbldona uz jedan od najtežih poraza koje je doživio tokom karijere. Od njega je mnogo bolji poljski teniser Hubert Hurkač (24), koji je za sat i 50 minuta, uz 6:0 u trećem setu, prošao u polufinale!

Bio je to možda i posljednji meč na Federera na njegovom omiljenom turniru, pred publikom koja je skoro dvije decenije nevjerovatno strasno navijala za njega, od prvog kola do brobe za titulu.

Rezultat: Rodžer Federer - Hubert Hurkač 0:3 (3:6, 6:7, 0:6)

Danas ljubimac engleskih navijača nije ličio na sebe. Rodžer je promašivao, gubio u taj-brejku što za njega nije karakteristično, a potpuni debakl vidjeli smo tokom trećeg seta. U tom periodu igre je čak tri puta izgubio gemove na svoj servis, a Hurkač mu nije prepustio ni da se ''upiše na semafor''.

Nekada veliki šampion nemoćno je gledao kako ga razbija Hubert Hurkač, poljski teniser koji je trenutno 18. na svijetu i ovom pobjedom stiže do svog najvećeg uspjeha u karijeri.

Vjerovatno iskusni Švajcarac nije zamišljao da se to tako dogodi... Maštao je, sigurno, o plasmanu u finale, meču protiv Novaka Đokovića, možda čak i pobjedi protiv srpskog tenisera koji u Londonu ima priliku da se izjednači po broju grend slem titula.

Ovako će Novak na putu do titule imati samo predstavnike ''mlađe garde''... U žrijebu su ostali Denis Šapovalov, Hubert Hurkač, a u toku je još jedan meč četvrtfinala, između Beretinija i Ože-Aljasim.

Pogledajte galeriju sa meča Federera i Hurkača:

Pročitajte kako je tekao meč na Vimbldonu

Tok trećeg seta:

KRAJ - 6:0, bez izgubljenog gema Hurkač stiže do pobjede!

Kakva igra Poljaka... Igra se 24 minuta u trećem setu, a on protiv Rodžera Federera vodi 5:0!

BREJK - Federer ne može da uzme ni gem! Mogao bi ovo da bude debakl Rodžera na travi Vimbldona, poraz kakav nikad nije doživio. gubi 4:0 u trećem setu...

Dva puta je Hurkač servirao u trećem setu, a izgubio je samo tri poena u tim gemovima. Nakon 15 minuta igre u trećem periodu već ima prednost 3:0 i blizu je pobjede, plasmana u polufinale i izbacivanja Rodžera Federera sa turnira.

BREJK - Hubert Hurkač koristi svoju priliku i oduzima servis nekada najbolnjem teniseru svijeta. Sada ima 2:0 u setovima i 2:0 u gemovima!

Hubert Hurkač je prvi servirao u setu koji bi mogao da bude odlučujuć i lako je taj dio igre rešio u svoju korist. Ima prednost - 1:0.

Tok meča:

Trenutno 18. teniser svijeta igra danas u Londonu jedan od najboljih mečeva karijere. Hurkač na travi Vimbldona, omiljenoj podlozi legendarnog Federera,  Švajcarcu drži čas tenisa u četvrtfinalu prestižnog turnira.

Prvi set je u svoju korist riješio jednim brejkom i to u šestom gemu, a iskoristio je i prvu set loptu u tom dijelu igre. Sigurna igra Poljaka Federeru nije ostavila mnogo prostora da se razigra, kao u prvom tako ni u drugom setu...

Drugi je, ipak, bio priča za sebe. Federer je uspio da stigne do 3:0 u gemovima, nakon najlošijeg Hurkačovog gema, ali je uspio da se vrati. U sedmom gemu se vratio, a drugi dio meča je nakon 6:6 otišao u taj-brejk.

Iako bi mnogi pomislili da će to biti dio susreta u kom će dominirati Federerovo iskustvo, to se nije desilo. Vidjeli smo čak pet mini-brejkova, a Hurkač je ponovo iskoristio prvu set loptu. Kad do toga dođe, on ne griješi!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC