• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića pitali za Federera i Nadala: Godinama sam gubio od njih, a onda je nešto "kliknulo"!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković dao prvu izjavu kao šampion Vimbldona i u njoj biranim riječima govorio o svojim najvećim rivalima - Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

 novak đoković izjava vimbldon federer nadal beretini Izvor: Profimedia

Pehar je u rukama Novaka Đokovića. Šesti vimbldonski, 20. u karijeri sa grend slemova.

Sa trofejem u rukama je Nole dao izjavu na terenu, prije svega je čestitao rivalukoga je pobijedio, Mateu Beretiniju (Italija).

Možda će vas zanimati

 "Najprije čestitam Mateu, njegovoj porodici i timu. Težak meč, nije sjajan osjećaj gubiti u finalu, ali siguran sam da je velika karijera ispred njega i ziista vjerujem da je ovo samo početak. Igra odlično, snažno, ima pravi čekić u ruci. Osjetio sam to i u Parizu i danas", rekao je Novak.

Prije nastavka se sa tribina čulo "Volim te".

"Volim i ja vas", uzvratio je Nole, pa nastavio:

"Pobijediti na Vimbldonu je uvijek bio najljepši san, od kada sam bio dijete. To sam rekao mnogo puta i moram da podsjećam sebe koliko je ovo posebno i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Zadovoljstvo je uživati u nečemu ovakvom. I velika čast i zadovoljstvo. Kad sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej u kući od svega što bih našao, a danas stojim sa šestim vimbldonskim peharom, to je nevjerovatno".

Nezaobilazno je pitanje bilo o Rodžeru i Rafi, sa kojima se danas izjednačio na vrhu.

"To znači da niko od nas trojice neće da stane. Pominjao sam to i ranije mnogo puta. Moram da im odam veliko priznanje. Oni su legende. Legende našeg sporta. Oni su dvojica najvažnijih igrača sa kojima sam se sreo u karijeri i razlog što sam danas to što jesam. Pomogli su mi da shvatim šta moram da radim da bih se unapredio fizički, mentalno, taktički, da bih stigao do Top 10. Gubio sam tri-četiri godine od njih, nešto je onda kliknulo pred kraj 2010. i u 2011. i u poslednjih 10 godina je bilo nevjerovatno putovanje"

Pogledajte kako je izgledao meč protiv Beretinija:

Tri grend slema u sezoni su ovojena, titulom na US openu bi došao do kalendarskog grend slema.

"Nema zaustavljanja ovdje. Mogu da zamislim da se to događa i da osvojim kalendarski grend slem. Naravno, pokušaću. U odličnoj sam formi, igram dobro, igram najbolji tenis i grend slemovi su najveći prioriteti u ovoj fazi moje karijere, neka se ovako nastavi.

Imao je poruku za svoj tim.

"Mom timu, prijateljima, porodici, posebno ženi i djeci, braći i roditeljima koji nisu mogli da dođu. volim vas ljudi, hvala vam što žrtvujete vreme i energiju i što delite ovo putovanje sa mnom. dio smo individualnog sporta i timski napor na kraju dolazi do izražaja."

Na kraju su ga pitali za večerašnje finale Evropskog prvenstva između Engleske i Italije i za koga će da navija.

"Savljate me u nezgodnu poziciju. Veliki sam ljubitelj fudbala i uživaću u fudbalu večeras", diplomatski se izvukao Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC