• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo dokad će Novak biti prvi na svijetu: Đokoviću sad izmišljaju rekorde, ostao mu još jedan nezamisliv da obori!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gotovo sve moguće rekorde je Novak već oborio, ali za jedan koji mu je preostao ne postoji drugi kandidat - to bi mogao samo Đoković da ostvari.

 novak-djokovic-do-kada-prvi-na-svetu-rekord-stefi-graf Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio 20. grend slem u karijeri pobjedom na Vimbldonu, time potvrdivši ono što mnogi već godinama ne žele da priznaju - on je najbolji teniser svih vremena.

Možda će vas zanimati

Đoković je pobjedom nad Beretinijem 3:1 stigao do šestog Vimbldona, a sada je jasno i do kada će nastaviti da vlada ATP listom!

Novak je istorijskim podvigom natjerao i Rodžera Federera da mu čestita, isto je učinio i Rafael Nadal, a na kraju je i španska "Marka" priznala od trojice igrača sa 20 slemova - najbolji ikada je Srbin!

No, Đoković je odbranom trofeja na Vimbldonu sačuvao sve bodove osvojene 2019. i na prvom mjestu ATP rang liste gledaćemo ga bar do 16. avgusta 2021!

To znači da će rekord Novaka Đokovića po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste iznositi najmanje 334 sedmice! Naravno, radi se o najgorem mogućem scenariju koji je matematički obezbijeđen.

Đoković je ovog ponedjeljka započeo 329. nedjelju na vrhu svijeta, sa 1.743 poena više od drugoplasiranog Danila Medvedeva i 3.843 više od Rafaela Nadala. Ovo znači da će Đoković 9. avgusta sa 333 sedmice na prvom mjestu prestići Martinu Navratilovu i u istoriji tenisa samo će Štefi Graf biti dugovječniji vladar - ona je u ženskom tenisu najbolja bila tokom 377 nedjelja.

Toliko je Novak dominantan u muškom tenisu da sada statističari moraju da smišljaju nove rekorde koje može da obori. Da bi oborio i rekord legendarne Njemice, Đoković bi morao da ostane najbolji na svijetu do 20. juna 2022. godine. Tada bi stigao do 378. nedjelje na vrhu. Ali to je još isuviše daleko, iako znamo da je sa Novakom sve moguće...

Sada za Srbina slijedi zasluženi odmor, a onda će od avgusta ponovo imati priliku da osvaja nove poene.

Novak još nije odlučio hoće li učestvovati na Olimpijskim igrama (ne donosi bodove), a prije odlaska na US open igraće se i Masters 1000 turniri u Torontu (9-15 avgust) i Sinsinatiju (15-22 avgust). US open startuje 30. avgusta i tu će Novak moći da zaradi najviše poena, zbog diskvalifikacije u 4. kolu prošle godine (brani 180 od 2.000 mogućih poena), u Sinsinatiju brani svih 1.000 bodova, dok u Kanadi 2019. godine Novak nije ni učestvovao (još 1.000 bodova na talonu).

Matematički je siguran 334 sedmice, ali kako igra ove godine, Novak Đoković će još dugo vladati svjetskim tenisom!

ATP lista 12.07.2021.
Izvor: ATP screenshot

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC