• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najljepša ljubavna priča iz Tokija: Amerikanci oduševili svijet - njemu amputirane noge, ona se bori protiv Ivane!

Autor Dušan Ninković

Govorili su da nikada neće hodati, a on ima dvije medalje u trčanju!

 Ljubavna-prica-iz-Tokija-Tara-Dejvis-i-Hanter-Vudhol. Izvor: instagram/screenshot/_taarra_

Dvoje američkih sportista neće se zajedno takmičiti u Japanu, ali oboje u tokiju imaju veliki cilj, da stignu do medalje. Prvo će na borilište Tara Dejvis (22) koja skače udalj, a nedjelju dana nakon završetka Olimpijskih igara na Paraolimpijskim igrama trčaće njen dečko, Hanter Vudhol (22).

Hanter i Tara su već četiri godine zajedno, a njihova ljubavna priča je toliko dirljiva da će navijači širom svijeta navijati za njihov uspjeh!

Tara je ove sezone skočila svoj lični rekord (7,14m), ali kaže da je najbolji potez u životu napravila prije četiri godine. Tada se probudila u šest ujutro, putovala dva sata i dan provela sa dečkom koji joj se mnogo sviđao. Kako se kasnije ispostavilo, i ona je bila Hanterova simpatija u to vrijeme, pa su ubrzo započeli vezu.

Ona će u Tokiju pokušati da se po prvi put dokaže među seniorkama, nakon što je prije tri godine bila bronzana na Svjetskom prvenstvu za atletičare do 20 godina. Iskustvo sa velikih smotri ima njen dečko, pa će joj sigurno udijeliti neki savjet.

Hanter je prvi sportista koji je dobio elitnu koledž stipendiju u SAD iako ima obje amputirane noge, a prije pet godina na Paraolimpijskim igrama osvojio je dvije medalje. Bio je srebrni na 200 i bronzani na 400 metara, iako su doktori godinama vjerovali da nikada neće hodati.

Zbog bolesti koju je imao još kao dijete, njegovi roditelju su morali da donesu tešku odluku. Već sa 11 mjeseci amputirane su mu obje noge, sve do desete godine se školovao od kuće kako bi izbjegao nasilje vršnjaka, a to ga je motivisalo da postane najbolji.

Borio se, pa je ubrzo nakon što je krenuo u školu postao dio trkačkog tima! Ostalo je istorija, već je donio dvije medalje svojoj zemlji...

Pogledajte fotografije Tare Dejvis:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC