• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama za pamćenje - Srbija je u četvrtfinalu! Šampioni sa ruba poraza do borbe za medalju!

Autor Mladen Šolak

Bilo je napeto, srpski tim je gubio 1:2 u setovima, ali je i pokazao snagu šampiona! Idemo u četvrtfinale!

 Drama za pamćenje - Srbija je u četvrtfinalu! Šampioni sa ruba poraza do borbe za medalju! Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, jer je u Poljskoj poslije ogromne borbe pobijedila Tursku sa 3:2 u setovima (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 25:23)!

Izabranici Bobe Kovača sada će se spremati za borbu za polufinale protiv Holandije, a taj meč biće odigran u utorak.

Pred srpskom ekipom sada je dan za odmor i za sabiranje utisaka iz ovog spektakularnog meča. Pročitajte kako je protekla herojska borba protiv Turske.

"Nisam toliko srećan, jer ovo nije bila naša najbolja igra, nismo pokazali sve što znamo. Poštovali smo protivnika, sve vrijeme smo to pričali, ismo naučili neke stvari iz prošlosti, ali kako bilo prošli smo i idemo dalje. Moguće da smo izgubili fokus poslije prvog seta. Kao da smo čekali da se sve završi, pa je stigla kazna. To je sport. Ako potpuno ne uvažavate protivnika, onda se dogodi ovako nešto. Spremni smo za sljedeću rundu", rekao je poslije meča Aleksandar Ivković.

PETI SET - 15:12 ZA SRBIJU, POBJEDA!

Maestralni Dražen Luburić poveo je Srbiju ka četvrtfinalu! Sjajnim poenom, pa asom, donio je prednost 11:8 koju je srpski tim održavao pod jakim pritiskom Turske.

Adis Lagumdžija je smanjio prednost Srbije na 12:13, ali je potom Uroš Kovačević bio snažan na mreži i donio meč loptu - 14:12!

Kovač je uveo Aleksandra Okolića da servira, a srpski tim je potom iskoristio prvu meč-loptu!

Kakav meč, kakva pobjeda!

ČETVRTI SET - 25:23 ZA SRBIJU!

Izvor: Profimedia

Ponovo se pojavio problem u finišu seta, ali ipak je srpski tim izborio taj-brejk!

Tri set lopte nisu bile iskorišćene, ali onda je Luburić u igri "jedan na jedan" donio Srbiji izjednačenje u setovima i borbu na sve ili ništa.

Turci igraju veoma dobro, a srpski tim je pokazao u ovom setu neophodnu energiju protiv "žilavog" protivnika!

TREĆI SET - 25:22 ZA TURSKU

Alarm je upaljen!

Dražen Luburić
Izvor: Profimedia

Izabranici Bobe Kovača izgubii su i treći set, pa sada igraju za ostanak u meču i ulazak u taj-brejk.

Ponovo je srpski tim dominirao, ponovo je imao veliku prednost (15:10) i ponovo su Turci krenuli u preokret poslije vođstva srpskog tima 19:17.

Aktuelni šampioni Evrope potpuno su ostali bez rješenja u ključnim trenucima, Turci su poveli 22:21, a onda priveli i ovaj set kraju.

Komplikovana situacija za srpski tim!

DRUGI SET - 25:22 ZA TURSKU

Šteta!

Izvor: Profimedia

Imali su srpski igrači prednost kroz drugi set, 8:3, 13:10, 17:14, pa i 19:16, ali sve to nije bilo dovoljno da povede Srbija 2:0 i da dođu nadomak četvrtfinala.

Turci su se u odlučujućim trenucima sabrali i krenuli u veliki povratak. Najprije su izjednačili na 19:19, pa su poveli 23:22 i srpski tim nije imao snage da preokrene.

Igraće se bar još dva seta.

PRVI SET - 25:18 ZA SRBIJU

Izvor: Profimedia

Fenomenalan početak osmine finala srpskog tima. Koliko su fokusirani ušli u meč srpski odbojkaši pokazao je i rezultat 8:1 na startu uvodnog seta.

Kada evropski prvaci uhvate takav zalet, teško ih je zaustaviti do kraja seta i to je još jednom dokazano. Iako su se Turci primakli na 6:10, Bata Atanasijević je zakucao za 13:7, Marko Podraščanin je čuvao mirnu razliku (15:8), a onda je isto uradio i Uroš Kovačević, poenom za 19:12.

Srbima se od starta meča smiješilo osvajanje prvog seta i osvojili su ga bez većih problema - 25:18.

NAJAVA:

Izabranici Bobe Kovača igraju za ulazak među osam najbolji u Gdanjsku, gdje je na Evropskom prvenstvu 2017. bila neporažena u tri meča. Neka i večeras taj grad donese sreću!

Naspram reprezentacije Srbije stajaće jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira. Turci su na otvaranju takimičenja iznenađujuće savladali olimpijske vicešampione - reprezentaciju Rusije.

Sa druge strane, srpski tim nije nastupio u Tokiju i to će biti veliki motiv ovoj generaciji, koja sigurno ne želi sebi da dopusti da u ovom olimpijskom ciklusu izostane ono glavno - viza za Pariz.

Naravno, sada je u prvom planu borba za odbranu kontinentalne titule i preostali učesnici turnira više nemaju pravo na grešku.

Dobra vijest je da se u ekipu vraća kapiten Nemanja Petrić, koji nije igrao u grupnoj fazi u Krakovu, već se vratio u Beograd, odakle je prekjuče stigao nazad u tabor reprezentacije i stavio se na raspolaganje selektoru.

Momci, srećno!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC