• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao finale Vimbldona sa Federerom, pa bio na ivici gladi, prijatelji mu kupovali hranu!

Nekada je bio velika zvijezda, a onda je pao u depresiju nakon brojnih povreda i problema.

 mark filipusis igrao finale vimbldona sa federerom pa bio na ivici gladi Izvor: Profimedia

Nekadašnji finalista grend slema Mark Filipusis je u potresnom intervjuu za australijske medije otkrio najmračnije detalje iz svoje karijere. 

On je otkrio da je bio posramljen kada je zbog povrede pred kraj karijere ostajao bez novca i nije mogao da izdržava svoju porodicu. 

"Porodica je moj svijet, to mi je prioritet. Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve rizikovala zbog toga. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz jer je htio da mi pomogne da ispunim svoje snove. Zbog toga se odrekao svojih i ja sam radio vrlo naporno kako bi svoje ostvario", ispričao je Filipusis. 

Nekadašnji osmi igrač svijeta i finalista Vimbldona je jedno vrijeme uspjevao da brine o porodici, ali onda su došle povrede.

"Dobre vijesti su bile da sam mogao da brinem o porodici i da moji otac i majka nisu morali više da rade. Ali desila se situacija u kojoj se sve to stopiralo. Kada ste sportista to je posljednje na šta mislite. Uvijek vam kažu: 'Štedite za crne dane', ali se osjećate slabo ako se povrijedite", priča Filipusis. 

Finale tog Vimbldona je izgubio od Federera, ali to nije bila najteža bitka njegove karijere. Kada je 2009. godine šesti put operisao koljeno njegov otac je u isto vrijeme doživio srčani udar.

"Bio sam van terena nekoliko mjeseci i nisam mnogo toga mogao da priuštim, morao sam da tražim od prijatelja da mi kupuju hranu. Jeo bih pastu sa kupusom sedam dana zaredom. Osjećao sam se posramljeno jer su oni odustali od svojih snova zbog mene i moja je odgovornost bila da se staram o njima. Bio sam na mračnom mjestu i patio sam od depresije", otkrio je on. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC