• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampras, Hjuit, Lendl, Mekinro - svi čekaju da ih Novak "obriše" sa liste!

Dok čekamo da se vrati na teren, velikani strahuju za svoje rekorde.

 novak đoković rekordi sampras hjuit lendl Izvor: Profimedia

Ovog ponedjeljka počela je 345. nedelja vladavine Novaka Đokovića tenisom! Toliko je on na vrhu ATP liste, a sada čekamo da se vrati i na teren. 

Od 11 časova počinje masters u Parizu, na kome iako ne brani titulu srpski teniser brani cijelih 1.000 bodova. On je osvojio pehar u Parizu 2019. godine i zbog zbrke koju je ATP napravio sa računanjem bodova usljed virusa korona sada će i Đoković i Medvedev koji je prethodni osvajač braniti maksimalan broj bodova. 

Jedan od prvih mečeva na turnira igraju upravo Novakovi potencijalni protivnici u drugom kolu Fabio Fonjini i Marton Fučovič, a Novak će u prijestonici Francuske probati da osvoji ovaj turnir rekordni šesti put. Pet puta je dizao pehar, a jednom je u finalu izgubio od Karena Hačanova 2018. godine. 

Sada Novak u slučaju pobjede u Parizu sebi osigurava nekoliko nevjerovatnih dostignuća, To mu naravno garantuje popravljanje sopstvenog rekorda po broju titula u Bersiju, ali i sigurnost na prvom mjestu do kraja sezone. 

To znači ne samo da bi oborio rekord Pita Samprasa po sezonama koje je završio kao prvi reket svijeta, već i da bi bio sasvim blizu da stigne do 260 i više sedmica na vrhu ATP liste. 

Takođe on je prešao polovinu sedmica potrebnih da obori svoj rekord po broju uzastopnih sedmica na vrhu ATP liste. Federerov rekord od 237 sedmice na čelu ATP liste je tu nedodirljiv, ali Novak je za sada najviše uzastopno vladao 122 sedmice. 

Sada je na 70, što mu je drugi najbolji učinak, a deseti u istoriji. Sigurno će preći Hjuitovih 75, a ukoliko ostane prvi do kraja godine prestiže i Lendla, Samprasa i Mekinroa, pa će tako ovo biti šesta najduža vladavina tenisom ikada. 

Zato, jedva čekamo da ga vidimo na terenu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC