• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Džaba zviždite, Novak je najveći ikad! 1. mjesto i finale: Ućutkao publiku, slavio poslije neviđene drame!
 Džaba zviždite, Novak je najveći ikad! 1. mjesto i finale: Ućutkao publiku, slavio poslije neviđene drame!

Džaba zviždite, Novak je najveći ikad! 1. mjesto i finale: Ućutkao publiku, slavio poslije neviđene drame!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski teniser Novak Đoković obezbijedio je plasman u finale Pariza poslije drame, ali i prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

 Džaba zviždite, Novak je najveći ikad! 1. mjesto i finale: Ućutkao publiku, slavio poslije neviđene drame! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je poslije velike drame savladao Huberta Hurkača i obezbijedio novo finale u Parizu, a ova pobeda je istorijska pošto je njom obezbijedio 1. mjesto na ATP listi za ovu godinu!

To znači da će Đoković sedmi put u životu uspjeti da sezonu završi kao prvoplasirani, što nikome u istoriji tenisa nije uspjelo. Za to je bilo potrebno da prospe mnogo znoja, gledali smo pravu dramu, pa će imati priliku da i sedmi put u karijeri osvoji masters u Parizu, vidjećemo da li protiv Zvereva ili Medvedeva u nedjelju.

NOVAK ĐOKOVIĆ - HUBERT HURKAČ 2:1 (3:6, 6:0, 7:6)

Srpski teniser je mlako ušao u meč, igralo se brzo, što je odgovaralo Poljaku koji je fantastično servirao, napravio je brejk u trenutku kada je Novaku popustila koncentracija, a onda se probudila zvijer.

Đoković je odigrao savršen set, za samo 28 minuta je izjednačio rezultat pošto je Hurkača ostavio bez dobijenog gema, da bi u trećem setu znatno ranije mogao da završi posao. Imao je brejk prednosti, delovalo je da sve drži u svojim rukama, međutim uspio je da izjednači Poljak i odvede meč u taj-brejk.

Publika je u tom trenutku podržala Hurkača, zviždala mu je nakon jednog poena, a to kao da je dodatno motivisalo Srbina koji je u taj-brejku došao do pobjede, iako mu ne idu ove godine...

Sezonu će završiti kao prvi na ATP listi, a nadamo se sa još jednim mastersom u kolekciji.

16:27

KRAJ! FINALE!

Novak će godinu završiti kao prvi na svetu pošto je Huberta Hurkača pobedio 2:1 (3:6, 6:0, 7:6)!

U finalu ga čeka bolji iz meča Zvereva i Medvedeva!

A publici neće oprostiti zvižduke u trećem setu...

16:27

6:5 za Novaka!

Evo meč-lopte...

16:26

5:4 za Novaka, evo promene!

Hajde sada!

Izvor: Profimedia

16:24

4:3 za Hurkača na novoj promeni servisa, ne popušta Poljak, a dobija i vetar u leđa od publike...

16:22

3:2 za Hurkača, nije prošao opet lob Đokovića, ko zna koji put pokušaj preko visokog Poljaka...

16:20

2:1 vodi Hurkač, Novak je propustio veliku šansu. Lopta je ostala malo iza linije, a to je trebalo da bude njegov poen...

16:18

6:6 - IDEMO U TAJ-BREJK!

Zaista odlični servisi Hurkača, nije popustio do kraja...

Izvor: Profimedia

16:15

6:5 - HAJDE SAD!

Hurkač će servirati za taj-brejk, dok Novak ima šansu da to reši i ranije... Bolji je u ovom setu, mora da materijalizuje, bila bi zaista nepravda da ostane bez finala.

16:12

5:5 - ŠTETA!

Spasao je meč-loptu Hurkač, moraće Novak još da se preznoji kako bi došao do finala...

Izvor: Profimedia

16:03

5:4 - HAJDE!

Odličan je ovo bio gem za Đokovića, sada mu je potrebna smirenost i koncentracija, da se što pre reši!

16:00

4:4 - IPAK DRAMA!

Borio se Novak u ovom gemu, pokušavao da dođe do brejka, bilo je i sudijskih grešaka, ali na kraju Poljak sustiže srpskog tenisera. Izjednačenje, a činilo se da je sve gotovo!

15:54

4:3 - BREJK!

Ovo nije dobro, vraća se Hurkač!

Pravo niotkuda... Još se i publika umešala u meč, pa je Novak reagovao zbog čega smo čuli zvižduke. Nadamo se da ga ovo nije preterano poremetilo.

15:50

4:2 - ODGOVOR?

Posle dugo vremena dobar gem za Hurkača, skoro savršeno za smanjivanje zaostatka, međutim deluje da je Novak očekivano odlučio da se "štedi" za svoje servis-gemove.

Izvor: Profimedia

15:45

4:1 - TAKO JE!

Bez ikakvog otpora Hurkača, potvrdio je Novak brejk i došao je do velike prednosti. Još dva gema ga dele od finala i prvog mesta na kraju godine!

15:41

3:1 - BREJK! KONAČNO!

Perfektan lob Novaka, koji je linijski sudija proglasio za aut, doneo je energiju sa tribina, pa dve brejk-šanse. Prvu je Novak propustio jer je sada nepotrebno odigrao lob, drugu izbacio u aut, a onda da bi treću šansu obezbedio morao je dobro da se preznoji i odigra najbolji poen u meču.

I treća je propala, ali četvrta nije - SAVRŠENO za urlik u Parizu!

Izvor: Profimedia

15:34

2:1 - MIRNO!

Novak ne deluje tako sigurno kao u drugom setu, pruža ozbiljan otpor Hurkač, međutim i drugi servis-gem se završio kako smo se i nadali... Zanimljivo je da je publika u Parizu danas neobično tiha!

15:28

1:1 - OZBILJAN TENIS!

Zaista se sada zakuvalo, gledamo neizvesne i duge poene, a u jednom poenu je Đoković čak i pao na beton. Okliznuo se, ali na vreme izbacio reket iz šake, biće sve u redu sa njim...

15:22

1:0 - DOBRO JE!

Opet psovke!

Novak je slabije ušao u treći set, dozvolio je Hurkaču da dođe do brejk šanse, međutim uspeo je da se stabilizuje, odbrani i potom da sa tri vezana poena povede.

15:15

SUROVO!

Pogledajte statistiku drugog seta...

15:11

IZJEDNAČENJE - 1:1 U SETOVIMA!

Ovo je bilo surovo. Novak je dobio drugi set 6:0, za samo 28 minuta!

Kakva reakcija!

Izvor: Profimedia

15:07

5:0 - BRAVO!

Bilo je 15:30, ali Novak ne popušta... Milina ga je gledati u ovom trenutku. Pet fantastičnih gemova, još jedan za izjednačenje rezultata!

15:02

4:0 - NOVI BREJK!

Kao zid je u ovom trenutku Novak Đoković. Ni servisi Hurkača ne mogu ništa, uspeo je da vrati i pretvori ih u svoje oružje, propustio je prvo dve brejk šanse, a onda treća sreća!

Izvor: Profimedia

14:58

3:0 - TO JE TO!

Novak je ubacio u "mašina" mod. Bilo mu je potrebno vreme kako bi upalio, ali sada izgleda potpuno drugačije na terenu, ovo je mnogo bolje...

14:52

2:0 - ETO GA! BREJK!

Novak je usporio ritam razmene udaraca i dočekao poklon Hurkača. Smirio se, igrao bez nervoze, a bilo je pitanje trenutka kada će popustiti Poljak. Prvu brejk šansu u ovom gemu odmah koristi Đoković, sada je sve u njegovim rukama - može do preokreta!

14:48

1:0 - IDEMO ISPOČETKA!

Prvi set je arhiviran, a znamo da je Novak majstor preokreta. Vrlo dobro je započeo drugi set, servis se vratio, ali neophodno je da nađe rešenje i za maestralan prvi servis Hurkača. Za sada ga savršeno služi, međutim mora da proradi forhend kod Novaka i sve bi moglo da bude drugačije...

Izvor: Profimedia

14:39

1:0 VODI HURKAČ!

Uspeo je da dobije i ovaj gem - 6:3 u prvom setu!

Drugu set loptu koristi Poljak i zasluženo vodi. Nije uspeo Novak da kontroliše emocije na kraju seta, bespotrebno se iznervirao zbog svojih grešaka, a Hurkač je to iskoristio. Prijaju mu kraće razmene, Đoković nije uspeo da ga "šeta" po osnovnoj liniji, tako da je osnovna strategija servis. Za sada se tu bolje snalazi rival...

14:38

3:5 - BREJK!

Umesto da Novak lagano dođe do gema i potom napadne servis rivala - Hurkač prvi pravi brejk nakon odličnog gema. Pokušaj loba na kraju nije bio najbolji izbor, nervozan je bio sve vreme Đoković, a i servis mu nije funkcionisao na idealan način. Sada Poljak servira za set.

14:32

3:4 - OPREZ!

Zaista se brzo igra, obojica tenisera skoro savršeni na svojim servisima. U ovom trenutku to je velika prednost, a Hurkač ne popušta nijednog trenutka. Ipak, dolazimo u omiljeni deo seta Novaka Đokovića...

Izvor: Profimedia

14:30

3:3 - LAGANO!

Najlakši servis gem za Đokovića, čak se i igrao sa Hurkačem na kraju, lagano plasiranje u polje sa mreže. Nije imao šansu Hurkač, savršena igra Đokovića koji deluje sve bolje.

14:26

2:3 - ŠTETA!

Opsovao je sočno Đoković nakon jedne greške, znao je da je propustio veliku šansu, mogao je da ode na 15:40, međutim odmah koristi Hurkač priliku i sa tri vezana poena dolazi do nove prednosti. Vrlo stabilan Hurkač za sada na svoj servis, razmene su uglavnom kratke.

14:23

2:2 - EGAL!

Odlično funkcionieš servis kod Đokovića, a i bekhend je za sada idealan. Dva laka servis gema protiv Hurkača, a sada napad na brejk!

Izvor: Profimedia

14:19

1:2 - VODI HURKAČ!

Pružio mu je Đoković dobar otpor, imao 30:30, međutim za sada vrlo koncentrisan teniser iz Poljske. Uspeo je da prebrodi pritisak na početku meča, sada je na Novaku da ga još pritisne.

14:18

1:1 - I NOVAK IMA SERVIS!

Znatno je popravio servis u poslednje dve godine, dobro dođe u ovakvim situacijama, važno je da nije ušao stegnut u meč, iako je evidentno da mu nedostaje mečeva...

14:12

0:1 - VODI HURKAČ!

Nije čudo što je Poljak izabrao da servira prvi. Ima moćan servis i to je odmah demonstrirao i Novaku. Tek kada je došlo do drugog servisa, Novak je dobio šansu, pokazao je da je ritern njegovo moćno oružje, međutim dva asa govore šta će biti potpuni fokus Hurkača u ovom meču.

14:07

KAKO STOJE?

Đoković i Hurkač su se do sada sastajali dva puta. Oba duela odigrana su 2019. godine i to na grend slemovima. Prvo je Novak na Rolan Garosu slavio u tri seta (6:4, 6:2, 6:2), dok ubrzo potom i na Vimbldonu u četiri (7:5, 6:7, 6:1, 6:4).

Izvor: Profimedia

14:05

Prvi će servirati Hurkač, odlučeno je na podbacivanju novčića!

14:01

POČINJEMO!

Novak Đoković i Hubert Hurkač izašli su na teren u Parizu, čeka nas spektakl!

13:55

ANKETA!

Koliko će Đoković trofeja osvojiti do kraja sezone?

13:50

Đoković igrao i dubl!

Na turniru u Parizu, Novak Đoković je nastupio i u dubl konkurenciji. Zajedno sa Filipom Krajinovićem uigravao se za Dejvis kup, ali su takmičenje završili u drugom kolu.

Prvo su napravili veliki preokret, a zatim eliminisani od šestih nosilaca.

13:35

Novakov put kroz Pariz!

Srpski teniser se pojavio u Parizu nakon 50 dana odustva sa turnira i do sada nije previše vremena proveo na terenu.

U prvom kolu turnira bio je slobodan jer je prvi nosilac, u drugom je savladao Martina Fučoviča 2:1 (6:2, 4:6, 6:3), zatim mu je Gael Monfis predao duel pre nego što su izašli na teren, a poslednji rival bio je Tejlor Frica. Đoković je slavio u dva seta, 6:4, 6:3.

13:25

Protivnik!

Danas će Novak Đoković igrati protiv Huberta Hurkača, trenutno 10. tenisera sveta. Njih dvojcia su sam dva puta u karijeri odmerili snage, a srpski teniser pobedio je na oba meča.

Bilo je to 2019. godine, prvo na rolan Garosu 3:0 (6:4, 6:2, 6:2), a zatim i na Vimbldonu 3:1 (7:5, 6:7, 6:1, 6:4).

13:00

Dobar dan!

Novak Đoković će u polufinalu mastersa u Parizu igrati protiv Huberta Hurkača, a taj meč mogao bi da mu donese obaranje velikog rekorda. Ukoliko pobedi, srpski teniser će sigurno godinu završiti kao najbolji teniser na svetu, što će se desiti sedmi put u njegovoj karijeri.

Do sada je rekord držao Amerikanac Pit Sampras, ali je Đoković veoma blizu obaranja.

Tekstualni prenos meča iz Pariza pratite uz MONDO, od 14:00.

UKRATKO

  • Đoković - Hurkač 2:1 (3:6, 6:0, 7:6)
  • Novak je obezbedio finale u Parizu
  • Obezbedio je i prvo mesto na kraju ATP liste na kraju 2021. godine
  • U finalu će igrati sa boljim iz duela Zvereva i Medvedeva
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije