• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 novak đoković osvojio masters u parizu
 novak đoković osvojio masters u parizu

Titula, rekord i osveta - Novak je najveći ikad: Lekcija Medvedevu u Parizu, za svoju djecu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je u finalu mastersa u Parizu pobijedio Danila Medvedeva.

 novak đoković osvojio masters u parizu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u finalu mastersa u Parizu sevirao "hladnu osvetu" Danilu Medvedevu koji mu je ostao dužan na US openu.

Srpski teniser je pobokedio posloke velikog preokreta, pošto mu je potrebno bilo malo vremena da "upali motore", ali kada je došlo do toga - Rus nije mogao da ga zaustavi. Pronašao je idealnu kombinaciju udaraca za njega i uspio da šesti put u karijeri podigne pehar u Parizu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

Ne samo da je srpski as došao do šestog pehara u Parizu, nego je postavio još jedan rekord. Sada u svojoj kolekciji trofeja ima 37 mastersa, po čemu je najbolji u istoriji tenisa, opet ispred Rafaela Nadala.

Morao je pošteno da se preznoji da bi došao do toga pošto je Medvedev bio bolji u prvom setu i zasluženo je poveo, međutim ubrzo je Novak uspostavio svoju pravu igru. Forhendi i kratki servis-gemovi bili su prekretnica, da bi u trećem setu još dodatno pojačao tempo.

Iznervirao se Medvedev na kraju meča, ali uspio da vrati makar jedan brejk Srbinu, međutim to je bilo nedovoljno, pa je uz osmijeh na licu Novak potrčao svojoj djeci u zagrljaj.

Na kraju ovo je bio divan meč dvojice prijatelja, ali i velikih rivala - najboljeg i drugog najboljeg igrača svijeta.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

17:44

DIVOTA!

Novak Đoković je na kraju meča prvo zagrlio Stefana i Taru. Opširnije o tome čitajte na MONDU!

Izvor: Twitter/Reggie61823972

17:28

KRAJ! TITULA NOVAKU!

Novak Đoković je osvojio titulu u Parizu posle velikog preokreta i ispisao je nove stranice istorije.

Srpski teniser je pobedio Danila Medvedeva 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) i tako stigao do šestog trofeja u Parizu. Tako je došao do novog rekorda po broju mastersa i sada ih u svojoj kolekciji ima čak 37, jedan više od Rafaela Nadala, a može se reći da Rus od kada se probudio Srbin - nije imao šansu.

Osveta posle dva meseca, servirana hladna...

17:26

5:3 - NIJE GOTOVO!

Sada odjednom Medvedev pravi brejk, ali podsetimo - Novak ima još jedan "viška". Samo se odjednom ugasio Đoković, nije uspeo da iz prve završi meč...

Izvor: Profimedia

17:19

5:2 - BREEEJK!

Raspala se igra Medvedeva, ispucao je lopticu, publika mu zviždi. Sve što je mogao da izgreši, izgrešio je Rus!

17:16

4:2 - NOVAK SADA PLEŠE!

Strašna igra u poslednja dva gema, bez izgubljenog poena je osvojio servis-gem, sve je bliži pobedi, a možda je najlepša slika na tribinama - gde ga podržavaju njegova deca.

Izvor: Profimedia

17:12

3:2 - BREEEJK!

Bilo je neizvesno, Đoković je uspeo da napravi pritisak na kraju gema, vezao je tri uzastopna poena i napravio brejk protiv Medvedeva kome se ruka "previše opustila". Neizvesni poeni, da ne ureknemo, sada po pravilu pripadaju Srbinu, momentum je na njegovoj strani.

17:06

2:2 - IDEMO!

Zabrinula se publika, Đoković je pao na beton, proklizao je na lakat, vidi se da je u pitanju manja povreda, a nije mu smetala da osvoji i drugi gem u ovom setu.

Voleji su mu za sada zaista neverovatni.

Izvor: Profimedia

17:01

1:2 - IZVUČE SE!

Sada je servis došao u pomoć Medvedevu, mirisalo je da će Đoković dobiti šansu za brejk, međutim ponovo je Rus dobro odservirao i tako ostvario prednost. Podigao je visoko pesnicu, i njemu je potrebna podrška...

16:59

1:1 - SJAJNO!

Gledamo sve bolji tenis, zaista dostojan finala mastersa, a videli smo novi najbolji poen meča. Bila je to duga razmena u kojoj su Medvedev i Đoković zabavljali publiku, a srećom na kraju je pripao Srbinu. Imao je više snage, ali zaista je moglo da ode na obe strane.

16:52

0:1 - UH!

Zanimljiv gem, ali ostalo je goriva kod Medvedeva i posle velike potrošnje na kraju drugog seta. Đoković je mogao da "zakuva" za kraj, da dođe do izjednačenja, ali ostala je lopta na mreži i pogled je jasno govorio koliko žali zbog toga. Loša vest je da Rusu sve bolje radi forhend...

16:49

Evo i statistike...

16:44

6:3 - SET ZA NOVAKA!

Izjednačenje u Parizu, Novaku je drugi set pripao rezultatom 6:3.

Bilo je potrebno mnogo muke da bi se srušio otpor odličnog Medvedeva, imao je brejk šansu, pa na neverovatne načine spasavao set-lopte, međutim servis je na kraju došao opet u ispomoć.

Konačna odluka pada u trećem!

Izvor: Profimedia

16:32

5:3 - ZAMALO!

Imao je Novak šansu da i ranije završi ovaj set, međutim na 30:15 odgovor Rusa. Dva savršena poena zbog kojih je Đoković i aplaudirao, tako da će na svoj servis probati da reši set.

16:28

5:2 - BAŠ VAŽNO!

Imao je Medvedev 15:30, pretio je opasno Đokoviću, međutim onda je servis došao u pomoć. Prvo as, pa servis volej, a onda i dovoljno dobar koji je uz dve razmene pripao Novaku. Loptica je izgubila snagu i završila u mreži, ostaje još samo jedan gem do izjednačenja...

16:24

4:2 - ODGOVOR!

Novak bez mnogo šansi na servis Medvedeva, podigao je svoj nivo igre, sprema se za njegove gemove, koji će se igrati sa novim lopticama.

Jedan od poena je proslavio i Stefan Đoković, podigavši visoko pesnicu u vazduh...

Podsetimo se u međuvremenu najboljeg poena do sada!

16:20

4:1 - TAKO JE!

Osmeh na licu, Novak je zaigrao najbolji tenis od početka meča. Servis ga služi odlično, kratki su poeni u njegovim gemovima, sada je na dva daleko od izjednačenja rezultata.

16:18

3:1 - BREJK!

Evo ga, to je to!

Đoković je prvi napravio brejk u drugom setu i to posle najboljeg gema do sada. Maestralnom defanzivom je izbacio Medvedeva iz koloseka i to sa četiri uzastopna poena. Imao je Rus 40:15 i dugo će misliti o promašenom servisu, pošto je sada Srbin pronašao svoju igru.

Izvor: Profimedia

16:11

2:1 - DOBRO JE!

Mnogo napeta atmosfera u Parizu, pred svaki servis glavni sudija je morala da umiruje publiku koja se ponašala krajnje bezobrazno. Ulazili su u dvoranu usred poena, tražili svoja mesta, pa je Đoković skoro ispao iz ritma. Srećom, ostao je pribran, nije ga to dekoncentrisalo i ponovo vodi.

16:07

1:1 - JAO!

Novak je osvojio dva prelepa poena na startu gema, lob je možda bio i najbolji od početka susreta, međutim to nije bilo dovoljno da se Rus izbaci iz ravnoteže. Dočekao je potom dve greške Srbina, pa je i sam "nagazio papučicu" u naredna dva i izjednačio rezultat.

Idemo dalje...

Za to vreme opomene za publiku u Parizu koja se ne ponaša kako bi trebalo na teniskim mečevima.

16:00

1:0 - DOBRO JE!

Lagan početak drugog seta, ponovo ista taktika - što brže igrati. Nadamo se da će imati samo bolju čvrstinu u dužim razmenama, a publika je tu uz njega...

Podrška za Novaka, nema potrebe za nervozom.

15:54

4:6 - SET ZA MEDVEDEVA!

Napravio je dva brejka u prvom setu i zasluženo poveo u finalu Pariza. Novak je uspeo da se vrati u meč, ali to je bilo kratnog daha, ipak Rus u ovom trenutku sve kontroliše...

Izvor: Profimedia

15:52

4:5 - IDEMO DALJE!

Malo i Danilovih poklona za Đokovića, moraće Rus na svoj servis da osvoji prvi set. Dosta je Đoković improvizovao u toku poena i to nije dobro, kao da je odustao od taktike koja mu je donela preokret.

Izvor: Profimedia

15:49

3:5 - UH!

Uspeo je Novak ponovo da pritisne Rusa, neizvesno je bilo na 30:30, potom je Srbin imao dosta sreće da njegov protivnik promaši "drajv", međutim pojačani servis je ostao nepremostiva prepreka. Pogodio je ponovo mrežu Đoković, sada je na gem od seta Rus.

Izvor: Profimedia

15:43

3:4 - OPET BREJK!

Neverovatno, odjednom pad. Stao mu je servis, izbacio ga je iz ritma Rus, došao do tri vezane brejk šanse, spasao dve, ali nije treću... Ponovo je odigrao drop-šot i olakšao Danilu.

15:39

3:3 - ŠTETA!

Mogao je Novak i u ovom gemu da pripreti Medvedevu, ali "dodao je gas" Rus kada se situacija zakomplikovala. Uspeo je kraćim poenima da dođe do 30:30, ali potom je proradio servis Danilu. Nije ni Novaka najbolje služio forhend, propuštena je prilika...

Izvor: Profimedia

15:34

3:2 - EVO PREOKRETA!

Nije ovaj servis-gem bio siguran kao prethodni za Novaka, uspeo je Medvedev da "zakuva" nakon dobrih udaraca sa osnovne linije, međutim to nije zabrinulo previše Srbina.

15:27

2:2 - BREJK!

To je to, Novak je našao slabu tačku i koristi je!

Savršen gem, na servis protivnika, pa koristi odmah prvu od tri brejk šanse. Odlično je pogađao uglove, nije dozvolio Rusu da dođe do svoje igre, skratio ih je koliko god može i u tome se dobro snalazi. Sada deluje kao teniser koji preuzima kontrolu nad mečom...

15:25

1:2 - E, TO JE BOLJE!

Novak je odlučio da skrati svoje servis-gemove. Igra brže, izlazi na mrežu, a u ovom gemu to je prošlo odlično. Dočekao je i prvu grešku Medvedeva, pa pred predah savršeno zakucao smeč. Znamo koliko ga je taj udarac mučio tokom karijere, ali sada je sve bilo idealno.

Izvor: Profimedia

15:22

0:2 - NIJE DOBRO!

Četiri loptice je Đoković poslao u mrežu. Greši i iz bekhenda, i iz forhenda, iako su to bili poeni u kojima je kontrolisao ritam. Kao da ima neku vrstu blokade protiv Rusa.

15:19

0:1 - BREJK!

Loš početak za Novaka. Nije ga služio prvi servis, što je Medvedev iskoristio za duge razmene u kojima je Srbin promašio forhende, da bi potom promenio taktiku i pokušao da iznenadi Rusa izlaskom na mrežu. U jednoj situaciji je upalilo, u drugoj ne, a iako mu je potom proradio servis - uprskao je.

Greška na mreži donela je prvi brejk Medvedevu koji počinje odlično meč, u ritmu onoga iz Njujorka.

Izvor: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

15:14

"Nole, Nole...", čuje se u Parizu, za razliku od juče kada smo čuli zvižduke za Srbina.

Izvor: Profimedia

15:12

Igrači su na terenu, zagrevaju se, a prvi će servirati Đoković.

Izvor: Profimedia

14:49

JOŠ MALO!

Masters u Parizu objavio je promo spot finala, čeka nas spektakl!

14:45

PODRŠKA JE TU!

Pogledajte kakvu će podršku Novak imati u Parizu...

14:40

ČUDNA IZJAVA!

Nakon što je Đoković oborio rekord Pita Samprasa, dao je neobičnu izjavu koja govori da će igrati sve manje.

"Cenim mnogo sve rekorde i dostignuća, ne mogu da izaberem između ta dva. Biti istorijski broj jedan verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. S druge strane, biti prvi na kraju godine iziskuje konstantnost i najbolje partije na najvećim turnirima - ja sam najviše bodova ove godine sakupio na slemovima. Nisam mnogo igrao, a tako će biti slučaj i u budućnosti, pošto se koncentrišem na najveće događaje", zaključio je Novak.

Izvor: Profimedia

13:15

KAKAV JE SKOR?

Dobro je poznato da su Novak i Danil igrali u finalu US Opena pre samo dva meseca, kada je Rus uspeo da rasplače Đokovića koji je bio pod ogromnim pritiskom, ali i dalje naš teniser vodi u međusobnim duelima.

Trenutno je 5:4 za Srbina i želi da i protiv ovog rivala održi pozitivan skor...

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

13:06

DOBRO DOŠLI U MONDO LIVE!

Danas nas čeka vrlo zanimljiv sportski dan u kome je prvo fokus na tenisu. Novak Đoković i Danil Medvedev boriće se za titulu mastersa u Parizu tačno od 15 časova, a na MONDU vas očekuje uživo prenos meča koji svi željno iščekujemo. Rivali su isti kao i pre dva meseca na US Openu, ali nadamo se drugačijem ishodu...

Novak juriša na 37. masters u karijeri, a Medvedev na peti, drugi u Parizu.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Danil Medvedev 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)
  • Novak je došao do šestog trofeja na mastersu u Parizu.
  • Oborio je rekord po broju masters titula jer ih sada ima 37
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Uvjek je publika uz lošijeg

Najnovije