• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski tenis ovo nije doživio od 1999: Srbi dolaze u Madrid, a domaćin tamo NEĆE biti!

Autor Mladen Šolak

Španci su ostali u šoku i još dugo se neće oporaviti od onoga što su vidjeli.

 Španci bez završnice Dejvis kupa prvi put od 1999 Izvor: Profimedia

U drami kakva dugo nije viđena, Rusija je izbacila Španiju iz Dejvis kupa u nedjelju poslije ponoći, a ujedno i pomogla Srbiji da se plasira u četvrtfinale.

Madridska publika ostala je u šoku kada je vidjela kako Aslan Karacev i Andrej Rubljov pobeđuju Felisijana Lopeza i Marsela Granoljersa, a ujedno nanose Špancima istorijski poraz. Rusima je bio dovoljan gem za prolaz, ali su odigrali motivisano do kraja i šokirali sve u dvorani.

Prvi put još od 1999. godine, Španija je eliminisana na domaćem terenu. Tada je Ljeida vidjela šokantan poraz domaće selekcije (2:3) od Brazila, predvođenog Gugom Kuertenom. A, od tada...

Španija je u protekle 22 godine ostvarila čak 33 uzastopna plasmana na domaćem terenu u Dejvis kupu i tako oborila svjetski rekord! Za to vreme osvojila je čak šest titula, zaključno sa posljednjom do sada 2019. (slavlje na slici) i oborila rekord i u broju naslova prvaka.

I te brojke oslikavaju veličinu ruskog uspjeha protiv tradicionalno moćne "furije" - i to na njenom terenu. Istovremeno, to će sada neizbježno i postaviti pitanje aktuelnog formata, prema kojem će se svi mečevi završnice igrati u jednom gradu - Madridu, ali je izvjesno da domaća publika neće biti previše zainteresovana da to gleda sa tribina. Zato bi ključni mečevi mogli da proteknu uz veoma malo gledalaca na tribinama, bez obzira na to što će na terenu biti i as kakav je Novak Đoković.

Ipak, to je problem organizatora Dejvis kupa, a navijači Srbije sada će se posvetiti samo svom timu, koji će u ponedjeljak putovati u Madrid, a u srijedu imati zahtjevan izazov - meč protiv Kazahstana na početku nokaut faze.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC