• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga u finalu Svesrpskog kupa: Bivši Borčevci uništili crveno-plave, Vuja gledao sa tribina!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Stanko Stanković sa osam i Vladan Đurđević sa šest golova vodili su Slogu do pobjede nad Borcem kojom su se Dobojlije plasirale u finale Svesrpskog kupa!

 svesrpski kup sloga doboj borac prenos Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši Sloge iz Doboja prvi su finalisti Svesrpskog kupa u Loznici.

Do svog prvog finala u ukupno pet izdanja Svesrpskog kupa ekipa Sloge stigla je pobjedom 32:27 nad banjalučkim Borcem m:tel u prvom polufinalnom okršajem.

Dobojlije su do velikog trijumfa nad Borcem vodili nekadašnji igrači crveno-plavih - Stanko Stanković sa osam i Vladan Đurđević sa šest golova, a odličan je bio i golman Milutin Bogdanović koji je imao 13 odbrana.

Borac je odlično krenuo u ovaj meč imao i pet golova prednosti, ali je Sloga, koju je danas u Loznici sa klupe vodio Vojislav Rađa, uspjela do poluvremena da preokrene na 15:14, a onda u nastavku da potpuno nadigra Borac.

Banjalučani su imali dosta promašaja u prvih pet minuta drugog poluvremena, a tome je kumovao i odlični Bogdanović sa dva odbranjena zicera.

Vujović gledao sa tribina svoju bivšu ekipu

Na tribinama dvorane Lagator bio je i bivši trener Borca i legenda jugoslovenskog rukometa Veselin Vujović. Popularni Vuja, međutim, nije donio sreću crveno-plavima, a njegov dolazak poklopio se sa naletom Sloge koja je krenula ka preokretu i konačnoj pobjedi.

Na drugoj strani gledali smo "šraf" Đurđevića i pogodak Vladimira Stankovića, da bi u 38. minutu Sloga golom Ristića prvi put stigla do tri gola prednosti. Pivot Sloge odlično je uhvatio odbijenu loptu nakon pogođene stative Đurđevića i zabio za 20:17.

Već u 40. minutu bilo je 22:17 i Mirko Mikić morao ej da zove tajm-aut ali nije uspio da trgne svoju ekipu i Sloga je uskoro stigla do osam golova prednostri 28:20, porom i 31:23.

Tek tada crveno-plavi su uzvratili serijom 4:0, ali bilo je kasno za povratak neizvjesnosti i Sloga je nakon gola Kneževića za konačnih 32:27 obezbijedila prvo finale Svesrpskog kupa.

PRVO POLUVRIJEME:

Nakon što je Bogdanović odbranio zicer Draganiću na otvaranju u uvodnim minutama ipak je Borac pogađao, pa je poveo 5:0, iako je golman Sloge još jednom odbranio zicer krilu Banjalučana.

Uspjela je Sloga da se malo trgne i golom Stanka Stankovića u desetom minute smanji na 6:2, a nedugo zatim gledali smo i lijep capelin i pogodak Perića.

Borac je iskoristio igrača vise da povede 8:4, a četiri razlike bilo je i nakon kontre Malivojevića, koji je kaznio grešku golmana Bogdanovića, koji je želio da brzo uposli saigrača za “minus dva” ipoklonio loptu protivniku.

Nakon trećeg gola Letića bilo je 12:9, ali onda kreće serija Dobojlija.

Dobojlije su odlično iskoristili igrača više i četvrtim golom Stanka Stankovića izjednačili na 12:12, a onda preko Đurđevića i iz sedmerc koji je realizovao Vladimir Stanković stigli do 14:12.

Bio je to praktično ponovljeni sedmerac, jer je Subotić prvi odbranio, ali je Stanković novi iskoristio pa 11 odbrana Subotića u prvom poluvremenu nije dalo očekivani rezultat.

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Sloge 15:14, za koje su najzaslužniji Damjanović i Đurđević sa po tri gola, dok su kod Borca Letić i Milićević postigli po četiri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC