• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve to ima veze sa Federerom i Nadalom: Vilander se oglasio usred haosa - Novak mora da bude crna ovca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Novak je morao da ima bolje papire kada je došao, ali nije samo to...", rekao je poznati Šveđanin

 Mats-Vilander-o-Novaku-Djokovicu Izvor: YouTube/Screenshot/Djoker Nole/Profimedia/Andre Alves/Hans Lucas/Profimedia

Nekadašnji teniski as Mats Vilander vjeruje da je Novak Đoković sada označen kao "crna ovca" i da rizikuje da njegova reputacija bude narušena zbog haosa koji traje.

Iako mu je odobreno medicinsko izuzeće i iako mu je rečeno da će moći da uđe u Australiju i da igra na Australijan openu, on je odmah po slijetanju lišen slobode, a sada čeka odluku suda dok boravi u smještaju za imigrante.

"Mislim da nije imao sreće. Htio je uradi pravu stvar sve vrijeme, kao i sa svojim sindikatom igrača. On pokušava da istupi i da govori u ime slabije rangiranih igrača i pokušava da se bori. Možda se samo čini da bi sve to trebalo da bude bolje organizovano", rekao je Vilander za "Eurosport".

"Možda će njegova reputacija postati malo haotična u smislu da je trebalo da bude spreman. Trebalo je da ima bolje papire, ali sve to ima veze i sa tim da pored ogromne popularnosti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, neko mora da bude i 'crna ovca'", dodao je komentator Eurosporta.

Izvor: Profimedia/YouTube/Printsreen/Djoker Nole

Šveđanin koji je poznat po tome da često "ne uvija" ono što izgovara, smatra da je Novaku pripala ta nezahvalna uloga. "Nažalost po Novaka, mislim da su ljudi spremni da ga ofarbaju u crno i da učine da on bude crna ovca. Mislim da to nije fer", dodao je Vilander.

Dok Novak čeka ponedjeljak i konačnu odluku suda o tome da li može da ostane u Australiji (i da možda nastupi na Australijan openu), Vilander smatra da i njegovi rivali žele da on igra. Iako će imati samo nedjelju dana da se spremi za to - i to pod uslovom da najkasnije početkom sljedeće nedjelje bude na slobodi.

"Mislim da drugi igrači žele da on igra jer je ove godine 'više čovjek' nego što je bio prošle godine. On je više 'čovjek' poslije finala US Opena, u kojem je izgubio u tri seta protiv Medvedeva. I mislim da mlađe generacije to vide i pomisle - 'Hej, ja hoću da igram protiv najvećeg tenisera svih vremena. Mislim da imam šanse da pobijedim najvećeg tenisera svih vremena. Molim vas, pustite ga da igra. Hoću da igram protiv njega i mislim da mogu da ga pobijedim'", rekao je Vilander.

S obzirom na to da je Novak sada zdrav i spreman da igra, Šveđanin smatra da bi mu trebalo pružiti šansu za to.

"Mislim da se i igrači nadaju da će uspjeti da dođe. I ja se tome nadam. Niko ne želi da osvoji veliki turnir, ako na njemu nema najboljih igrača", dodao je Vilander.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC