• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od njih dvoje zavisi da li će Novak igrati u Melburnu: Karen već lagala o Đokoviću, Aleks nije reagovao kad smo čekali!

Autor Haris Krhalić

Najbolji teniser svijeta još nije siguran učesnik Australijan opena.

 Da li će biti novog suđenja Đokoviću Izvor: youtube/printscreen/ABC News (Australia)/9 News Australia

Novak Đoković je pobijedio na sudu - dobio je prvu rundu i njegova viza neće biti ukinuta. To znači da se najbolji teniser svijeta priprema za učešće na Australijan openu, iako stižu najave o novom ukidanju vize od strane jednog od ministara i advokata australijskih vlasti.

Iako su male šanse da Australija ponovo krene u proces koji je već izgubila, treba biti spreman za eventualna suđenja koja očekuju Đokovića u Melburnu. Do toga će doći samo ako takvu osobu donesu Aleks Hok ili Karen Endrjuz!

Možda će vas zanimati

Njih dvoje su ministri u Vladi Australije i veoma tesno sarađuju u Odjeljenju unutrašnjih poslova pod čijim je nadzorom slučaj Novaka Đokovića.

Aleks Hok je ministar za imigrantska pitanja i već smo jednom čekali da se oglasi. Ukoliko on donese odluku da se Novaku Đokoviću ukine viza, ponovo nas čeka ono što smo gledali danima. Đoković bi bio pritvoren, kao što je slučaj sa češkom teniserkom, a advokati srpskgo tenisera morali bi opet da spremaju tužbu.

To bi Novaku oduzeli dragocjeno vrijeme u pripremi za Australijan open, a ostaje nam da se nadamo da Australijanci nećeopet krenuti u rat koji su već izgubili. Kako seništa od okolnosti nije promenilo prethodnih dana, a Novak zbog negativnog testa na koronu nije pretnja po javno zdravlje - teško je očekivati drugi rezultat na novom suđenju.

Za to vrijeme, na Aleksa bi mogla da utiče Karen. Ona je ranije imala nekoliko skandaloznih izjava poput one da Đoković može da ode kada god poželi - iako to nije tačno. Prećutala je trogodišnju zabranu ulaska u zemlju ukoliko se to desi i odgovornost za nastalu situaciju prebacila samo na teret najboljeg srpskog sportiste.

Ljubiteljima političkog sistema u Australiji dugujemo kratko objašnjenje - Odeljenje unutrašnjih poslova podjeljeno je na četiri ministarstva, a dvoje koji imaju nadležnosti nad ovim slučajem su Karen i Aleks.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC