• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deportuj tog Đokovića!" Političar vrši pritisak na ministra: Pusti odluku sudije, imaš moć da ga izbaciš iz Australije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kontroverzni političar "prtiska" kolegu da deportuje Đokovića.

 Politicar-napao-Novaka-Djokovica-hoce-deportaciju Izvor: youtube/printscreen/On The Land/Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je australijske vlasti na sudu i tako mu je vraćena viza za ulazak u zemlju, međutim i dalje ga "u šaci drži" ministar za imigracije Aleks Houk.

Prema australijskom zakonu, Houk ima diskreciono pravo da poništi odluku suda i deportuje Novaka Đokovića, i pritom mu zabrani ulaz u zemlju na tri godine, ali još se ne osuđuje da "preseče". Srbin već trenira u Melburnu i poznato je da je prvi nosilac na turniru, a sve dok Houk svoji odluku odlaže.

Očekivalo se da će sve biti riješeno u četiri sata nakon presude sudije Entonija Kelija, međutim što Houk više čeka, to je pod većom "paljbom" i jedne i druge strane.

Sada se oglasio bivši novozelandski imigracioni ministar Keli Berk koji traži da se poništi Novakova viza.

"Federalni imigracioni ministar Alek Houk ima pravo, da po australijskom zakonu, poništi vizu Novaka Đokovića. Ne postoji ništa što je rekao sudija Entoni Keli što može da poništi ministarska ovlašćenja", naglasio je kontroverzni političar koji će u martu proslaviti 80. rođendan.

Političar koji je prije nekoliko godina uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju jedan je od rijetkih koji su stali na stranu Aleksa Houka pred kojim je možda i najteža odluka u karijeri.

"Ako je zakon lijepo nalagao svima da u Australiju mogu da uđu uz dokaz o dvije primljene doze vakcine protiv korona virusa i ako Đoković to nije imao kod sebe - onda njegov ulazak u Australiju nije dozvoljen. To treba da bude odluka ministra Houka i mora da je donese", zavapio je Keli Berk.

Podsjetimo i da je Novak Đoković sada u centru pažnje zbog toga što je u dokumentima koje je priložio pronađena netačna informaciaj što "češljaju" australijske vlasti, čak prijete i zatvorom do godinu dana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC