• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak će igrati u Melburnu i ako mu ukinu vizu! Najnovija vijest iz Australije - ova opcija može da spasi Đokovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši zamjenik sekretara australijskog odjeljenja za imigraciju dao detaljno pojašnjenje situacije oko Novaka Đokovića.

 novak đoković žalba na ukidanje vize Izvor: YouTube/Printscreen/Macquarie University/Profimedia

Čekanju nema kraja. I dalje Novak Đoković i cijeli svijet sa nestrpljenjem iščekuju odluku ministra za imigracije Aleksa Houka.

On je taj koji ima pravo da vrati kući srpskog tenisera. Hoće li to učiniti? To niko ne zna. Ali, sada je stigla nova vijest koja će oduševiti sve - Novak bi mogao da zaigra na prvom grend slemu i ako mu ukinu vizu.

Možda će vas zanimati

Otkrio je to bivši zamjenik sekretara australijskog odjeljenja za imigraciju Abul Rizvi. Prema njegovom mišljenju Nole ima jednu opciju ako vlasti odluče da ga deportuju.

"Ukoliko ministar ukine Đokovićevu vizu, a Novak uloži žalbu, onda postoji opcija po kojoj ministar može da ga pusti iz pritvora na osnovu posebne vize dok traje proces žalbe. To može da mu da dovoljno vremena da odigra Australijan open", poručio je Rizvi na Tviteru.

Novakov današnji trening u Melburnu:

Na konkretno pitanje kako do toga može da dođe, dao je dodatno pojašnjenje.

"Pravila za BVE vizu su takva da podnosilac može da je traži na osnovu prava na rad, pod uslovom da postoji finansijska garancija. Može li milioner da pruži finansijsku garanciju?", objasnio je Rizvi.

Ubrzo se pojavio i Abulov snimak gostovanja na televiziji "Sanrajz" gdje je još detaljnije pričao o svemu. Prvo je govorio o ministarstvu.

"Veoma kompleksno pravno pitanje. Zabrinuti su da će Novak uložiti žalbu na bilo koju odluku i da će se to vratiti na sud i da bi onda opet mogli da izgube pred sudom", istakao je Rizvi.

Zatim je dao analizu mogućih opcija za Houka kada je osnov za ukidanje vize u pitanju.

"Žalba bi zavisila od tačnog razloga za ukidanje vize. Ako to bude na osnovu karaktera, onda bi se to odnosilo na ponašanje Đokovića, a to se koristi veoma rijetko. Ukoliko taj put izaberu onda bi šanse za novi poraz na sudu bile velike. Drugi osnov bi mogao da bude javni interest, još jedan rijedak izbor. I treći osnov bi mogao da bude davanje pogrešnih informacija prilikom apliciranja, to se češće koristi. Međutim, Novakovi advokati mogu da tvrde da to nije proporcionalno za ukidnje vize."

Izvor: Profimedia

Naglasio je da postoje greške i sa Đokovićeve strane, ali da smatra da karakter i ponašanje kao razlog za deportaciju mogu da donesu ogromne probleme.

"Smatram da njegovo ponašanje nije toliko dobro, ali ako zaista ponište vizu na osnovu ponašanja, onda bi se postavi presedan za sve i to bi prouzrokovalo previše nesigurnosti za budućnost", zaključio je Rizvi.

Za to vrijeme Novak trenira u Melburnu i priprema se za početak takmičenja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC