• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 rukomet evropsko prvenstvo srbija hrvatska
 rukomet evropsko prvenstvo srbija hrvatska

Poraz od Hrvatske, sada je opet potrebno čudo: Srbija mora preko olimpijskog šampiona u drugu fazu!

Izabranici Tonija Đerone nisu uspjeli da pobijede u derbiju, u najvažnijoj utakmici grupne faze.

 rukomet evropsko prvenstvo srbija hrvatska Izvor: FoNet/AP/Tibor Illyes/MTI

Rukometna reprezetacija Srbije izgubila je od Hrvatske rezultatom 20:23 (9:11), u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva.

Imali su "orlovi" šansu da eliminišu velikog rivala, ali nisu uspjeli jer su "kauboji" bili bolji, precizniji u napadu, čvršći u odbrani i definitivno jači za veliko iskustvo svog efikasnog krila - Ivana Čupića, strijelca šest golova.

Obzirom na ovaj poraz, Srbija će sada za plasman u drugu, "glavnu" rundu Evropskog prvenstva u ponedjeljak morati da pobijedi Francusku, velikog favorita koji je prošlog ljeta osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju i koji je dominantna svjetska rukometna sila.

"Trikolori" su mirno savladali Ukrajinu za skor 2-0, Srbija je doživjela prvi poraz (1-1), a Hrvati puni optimizma i samopouzdanja sada čekaju meč trećeg kola protiv autsajdera.

Izabranicima Tonija Đerone biće potrebno pravo čudo, koje su pravili u kvalifikacijama za ovaj turnir, kada su ostali neporaženi u dva meča protiv Francuske (pobjeda i remi), ali sada će taj zadatak biti drastično teži.

Posebno kada se uzme u obzir činjenca da je Petar Đorđić, jedan od lidera Srbije, dobio pozitivan test na koronu i da neće igrati u ponedjeljak, kao što ni u subotu nije bio na terenu u borbenom derbiju protiv Hrvatske.

Predvođeni energičnim krilom Bogdanom Radivojevićevim (pet golova i asistencija) i upornim i raznovrsnim srednjim bekom Lazarom Kukićem (četiri gola i dve asistencije), naš tim je u prvom poluvremenu u dva navrata imao prednost, ali su Hrvati odmah uzvraćali te udarce.

Uz sigurnog Čupića, to je najčešće radio večeras odlični Ivan Martinović (šest golova), kao i Tin Lučin (5) i Luka Cindrić (3). Uz njih, golman Mate Šunjić se "razbranio" dok se bližio finiš i u završnici je spriječio Vanju Ilića da se "upiše" da pogodi za dva gola razlike. Bila je to prilika da srpsko krilo vrati tim u igru, ali je ovo ipak bila Šunjićeva noć, za koju se nagradio i golom u posljednjem minutu, šutem preko cijelog terena.

Srbija je bila borbena, natjerala je Hrvatsku na veliki napor i na grčeve od umora, ali u završnici nije imala ono što je bilo potrebno da pobijedi i da eliminiše "kauboje" sa Evropskog prvenstva. Sada je Tim Tonija Đerone pred eliminacijom i u jako komplikovanom položaju. 

22:19

Pogledajte slike sa utakmice

Izveštaj utakmice pročitajte klikom na "Uvodnu vest".

22:12

Ovako sada stoje stvari

U svakoj računici, Srbija bi u poslednjem meču Evropskog prvenstva, u ponedeljak, da pobedi aktuelnog olimpijskog šampiona - Francusku.

To je uspelo našem timu u kvalifikacijama za ovaj turnir (pobeda i remi), ali sada će biti mnogo, mnogo teže. Za to vreme, Hrvatska će igrati protiv autsajdera - Ukrajine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

22:07

Poraz Srbije od Hrvatske

Utakmica je završena rezultatom 23:20 za Hrvatsku

22:03

Hrvatski golman stavlja tačku - 22:18

Mate Šunjić je iskoristio to što Cupara nije bio na golu, pa je pogodio sa gola na gol i izvesno "overio" pobedu svog tima

U pretposlednjem minutu meča, selektor Srbije Đerona zove tajm-aut i opomenuo je igrače da moraju da vode računa o gol-razlici.

22:01

Hrvati kontrolišu rezultat

Hrvatska lako realizuje napade u ovim trenucima (21:17), a na drugoj strani se razbranio golman Mate Šunjić. "Skinuo" je jako važan šut Vanje Ilića.

Još dva i po minuta.

Izvor: MN PRESS

21:57

Poslednja šansa za Srbiju!

Ivan Čupić je isključen zbog faula na Vanji Iliću u 55. minutu. Bogdan Radivojević je iskoristio peterac, za "minus 3" našeg tima - 17:20.

Izvor: MN PRESS

21:51

Opet višak za Čupića i "plus 4" za Hrvatsku

Još jednom je veteran dobio savršen pas od Luke Cindrića, odličnog srednjeg beka Hrvatske. Selektor Srbije Toni Đerona tražio je tajm-aut pri vođstvu rivala 19:15 u 50. minutu.

Izvor: MN PRESS

21:48

Lazar Kukić ne da Srbiji da stane

Srednji bek naše reprezentacije dao je još jedan, lep gol za "minus 2" (15:17). Ipak, Hrvatska i dalje kontroliše rezultat.

Izvor: MN PRESS

21:41

Sjajan potez, pa velika greška Pešmalbeka

Novajlija u dresu Srbije dao je važan gol za 13:15, a onda je presekao napad Hrvatske, krenuo u kontru i sa pola terena vratio rivalima loptu.

Preveliki poklon za ovako jak tim - Hrvatska vodi 16:13 u 43.

21:37

Hrvatska se opet odlepila - Čupić daje treći gol

Hrvatska ponovo ima tri gola prednosti. Čupić sa svoje krilne pozicije skočio u zicer situaciji i vratio "kaubojima" mirniju prednost u 40. minutu.

21:35

Odlična Srbija na početku drugog dela!

Sjajni Cupara se razbranio, a Uroš Borzaš dao je još jedan važan gol, pa se Srbija tako primakla na gol zaostatka u 36. minutu (11:12).

Velika borba u Segedinu!

Izvor: MN PRESS

21:10

Hrvatska je bolje završila prvi deo meča - 11:9

Cindrić je odigrao sjajno finiš prvog dela meča - i to nakon što se tek oporavio od korone. On je glavni razlog zbog kojeg Srbija nema vođstvo na pauzi.

Odličan meč u prvih pola sata.

21:08

Bravo Lazare!

Tražio je selektor Srbije Toni Đerona tajm-aut pri rezultatu 8:8 i nacrtao sjajnu akciju za

Izvor: MN PRESS

21:01

Marsenić doneo vođstvo, Hrvati preokrenuli

Kratko je trajalo vođstvo našeg tima 8:7. Doneo ga je kapiten Mijajlo Marsenić, a Hrvati su odmah uzvratili i vratili "plus" golom Luke Cindrića u 23. minutu. Bio je to njegov prvi gol na turniru.

Između ta dva gola, golman Srbije Vladimir Cupara skinuo je penal Ivanu Čupiću.

Izvor: MN PRESS

20:55

RADIVOJEVIĆ - IZJEDNAČENJE!

Bogdan Radivojević izveo je penal i svojim trećim golom doneo prvo izjednačenje našem timu, 6:6! Srbija u ovim trenucima ima igrača više. U toku je 18 minut.

Izvor: MN PRESS

20:52

Žestoka borba - Hrvati vode golom prednosti

Snažan udarac beka Hrvatske Ivana Martinovića, za 5:3 u 14. minutu za njegov tim, a odmah mu odgovara desni bek Srbije Miloš Orbović, udarcem za 4:5.. Upravo ga je Martinović tom prilikom povlačio i zato je kažnjen dvominutnom suspenzijom.

Izvor: MN PRESS

20:44

Kakav gol Bogdana Radivojevića - 2:3!

Prelepa asistencija Vanje Ilića i sjajan gol energičnog krila! Dobio je loptu sa suprotnog krila i savladao hrvatskog golmana. Bravo!

U toku je 8. minut i Hrvatska vodi 3:2.

Izvor: MN PRESS

20:40

Hrvatska povela 2:0 - sa dva igrača više

Veteran Ivan Čupić (35) lako je iskoristio situaciju u kojoj su Hrvati imali dva igrača više u napadu - i to u dve uzastopne akcije, za vođstvo 2:0. Doneo je Hrvatskoj vođstvo na početku 3. minuta, a minut kasnije opet je pogodio.

Izvor: MN PRESS

20:30

Utakmica je počela!

UKRATKO

  • Srbija igra za plasman u 2. krug
  • Hrvatska igra za ostanak na turniru
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Otprilike se tako Kroati upiru u košarci, pa uvijek ćorak,te tako i ovi naši pobjede sami sebe....pogodili su tamo nekog Šunjića jedno pet puta ni krivog ni dužnog...tako neće da može.....

Najnovije