• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO nije samo korona - padaju rekordi, ruše se tradicije! Prvi poraz Španije na Evropskom prvenstvu poslije 4 godine!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Skandinavska reprezentacija srušila dvostrukog aktuelnog šampiona Evrope i zabilježila prvu pobjedu nad „furijom“ poslije 25 godina!

 rukomet EURO Norveška pobijedila Španiju poslije 25 godina Izvor: Profimedia

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj protiče uz brojne probleme, prije svega zbog korona virusa, koji je stvorio „nemoguće“ uslove za takmičenje.

Sve reprezentacije bile su primorane da zovu nove igrače, pojedine su mijenjale gotovo kompletan igrački kadar, a neke i da aktiviraju trenere da igraju, međutim, nije samo korona obilježila ovaj EURO.

Svjetska rukometna velesila Francuska u subotu je doživjela najteži poraz na Evropskim prvenstvima ikad, a u nedjelju smo vidjeli i rušenje još jedne tradicije.

Reprezentacija Španije izgubila je od Španije 27:23 u meču Grupe II i upisala svoj prvi poraz na Evropskim prvenstvima poslije četiri godine!

"Crvena furija" je upravo na današnji dan 2018 poražena u grupnoj fazi od Slovenije 31:26, ali je tada osvojila šampionat, potom i naredni i napravila niz od čak 17 utakmica bez poraza na evropskim prvenstvima kojem je u nedjelju došao kraj.

Fantastičnu timsku igru pružili su Norvežani među kojima su čak četvorica igrača završili meč sa po 4 gola, a Barthold je postigao šest, uz odlične odbrane Severasa i Bergeruda.

Šampioni Evrope poveli su 2:0, ali to je ostalo njihovo jedino vođstvo, jer je potpunu kontrolu preuzela ekipa Kristijana Bergea, koji je svog najboljeg igrača Sandera Sagosena dobar dio utakmice držao na klupi.

Propustili su Španci nekoliko prilika da se vrate u meč, prvi put kada su odigrali očajne dvije minute sa dva igrača manje u kojima su Norvežani uspjeli da postignu dva gola i zadrže prednost 17:14, a potom i kada su smanjili na 20:19.

Narednih devet minuta Španci nisu postigli pogodak, a Norvežani su to kažnjavali i odlijepili se na „plus pet“ i više nije bilo povratka.

Norveška je na kraju slavila 27:23 i stigla do pobjede koju je čekala 25 godina! Posljednji put Norveška je pobijedila Španiju davne 1997. godine.

U posljednjem kolu grupne faze očekuje nas skandinavski derbi između Norveške i Švedske, koja je ranije danas savladala Njemačku 25:21, te duel Španije i Poljske.

Ukoliko "furija" savlada Poljake, Švedska i Norveška u direktnom okršaju odlučivaće o plasmanu u polufinale.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC