• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvijek će navijati protiv nas, evo i zašto: Medvedev otvorio dušu poslije finala - zna zašto su mu zviždali u Australiji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Definitivno je tako", rekao je Danil Medvedev poslije poraza protiv Nadala

 danil medvedev objasnio zašto na australijan openu nisu navijali za njega Izvor: Twitter/AustralianOpen

Danil Medvedev napustio je teren Australijan opena razočaran zbog bolnog poraza nakon ispuštenog vođstva, ali i zbog navijanja publike, koja nije bila na njegovoj strani.

I tokom meča on je ukazivao sudiji na, kako je rekao, "idiote" u gledalištu, a nakon susreta je na konferenciji za novinare bio upitan za razlog zašto je publika bila protiv njega. Na pitanje da li je to zbog njegove nacionalnosti ili mladosti ili toga što ga navijači u Melburnu manje znaju, Medvedev je odgovorio...

Možda će vas zanimati

"Mislim da je nacionalnost tu ključna. Ruski tenis je kratko bio posrnuo. Ja se zaista trudim i osjećam da se u Rusiji sada više priča o tenisu zbog mene, Andreja (Rubljona), Karena (Hačanova), Aslana (Karaceva)... To je sjajno. Nadam se da ćemo probati da još više ljudi pridobijemo da navijaju za nas", rekao je Medvedev.

"Ipak, da, definitivno mogu da vidim da kada igrate protiv nekog iz druge zemlje. Navijaće za njega, a ne za Rusa ili za tako nekog", dodao je svjetski "Broj dva", koji i dalje ima veliku šansu da postane najbolji na ATP listi.

Medvedev ovim riječima svakako nije htio da umanji trijumf Rafe Nadala, kome je čestitao na terenu. Uz to, on je Špancu poručio da nije gotovo njegovo i Đokovićevo vrijeme, što je u nedjelju definitivno bolno osjetio na svojoj koži.

Pogledajte

00:38
Danil Medvedev govor / Australijan open
Izvor: Twitter/@AustralianOpen
Izvor: Twitter/@AustralianOpen

Medvedev je stigao u Australiju kao osvajač US opena i imao je veliku priliku da odmah "veže" još jednu grend slem titulu i da postane prvi teniser u istoriji koji je poslije prvog, odmah osvojio i drugi šampionski pehar na najvećim turnirima. Međutim, nije uspio.

Iako je vodio 6:2 i 7:6 i bio na set od osvajanja titule u Melburnu, Nadal je našao čudesnu snagu da se vrati i da pobijedi, na oduševljenje svog rivala i prijatelja, Rodžera Federera. Švajcarac mu je odmah poslije meča poslao poruku i pitao ga da li se sjeća šta su pričali prije nekoliko mjeseci.

Naravno, u svom maniru velikog šampiona odmah se oglasio i Novak Đoković, lijepom porukom za najbolje teniserke i tenisere u Melburnu, ali i za Australijan open, bez obzira na skandalozan tretman koji je doživio ovog januara u tom gradu i državi.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Haha

Neka Rusi i Kinezi naprave slem!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC